Αφιέρωμα στον Τομ Χάρντι: Ο ειδικός στις μεταμορφώσεις

Γεννημένος στις 15 Σεπτεμβρίου του 1977, στο Χάμερσμιθ του Λονδίνου στην Αγγλία, ο Τομ Χάρντι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2001 στην ταινία δράσης του Ρίντλεϊ Σκοτ, «Black Hawk Down». Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές αξιόλογες ταινίες και με αφορμή τα γενέθλιά του, παρουσιάζουμε δέκα χαρακτηριστικές ερμηνείες του Υποψήφιου για Όσκαρ (The Revenant - 2015),

Βρετανού ηθοποιού, ο οποίος αρέσκεται στο να μεταμορφώνεται για τις ανάγκες των ρόλων του.

«Bronson» (2008) του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν
(φωτογραφία άρθρου)

Το 1974, ένας θερμόαιμος 19χρονος με το όνομα Μάικλ Πίτερσον αποφάσισε να γίνει διάσημος. Πήρε μια αυτοσχέδια κοντόκανη καραμπίνα και προσπάθησε να ληστέψει ένα ταχυδρομείο. Μετά τη σύλληψή του, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 7 χρόνια φυλάκισης, όμως ο Πίτερσον κατάφερε να παραμείνει στη φυλακή για 34 συνολικά χρόνια, εκ των οποίων τα 30 στην απομόνωση. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο νεαρός μετατράπηκε σταδιακά στον «πιο βίαιο κρατούμενο των Βρετανικών φυλακών» και ο Μάικλ Πίτερσον έδωσε θέση στο διάσημο alter ego του, τον Τσαρλς Μπρόνσον.

Η πρεμιέρα της ταινίας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των υπευθύνων της φυλακής, αφού στο τέλος της ταινίας ακούγεται η φωνή του πραγματικού Μπρόνσον (στην ταινία των υποδύεται ο Τομ Χάρντι) να λέει: «See you at the Oscars». Σύμφωνα με τους κανονισμούς της φυλακής, αν η φωνή είναι αληθινή, τότε οι συντελεστές της ταινίας θα πρέπει να ηχογράφησαν τον Μπρόνσον μυστικά, πράγμα το οποίο παραβιάζει τους όρους επισκέψεων ενός κρατουμένου υψίστης ασφαλείας.

Ο Δανός σκηνοθέτης Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν μπαίνει στο μυαλό του διάσημου Άγγλου κρατουμένου Τσαρλς Μπρόνσον με τη σκληρή ενστικτώδη ματιά που τον καθιέρωσε στο κινηματογραφικό στερέωμα μέσα από την τριλογία «Pusher». Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Τομ Χάρντι που κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες του έργου. «Ήταν μια μοναδική πρόκληση για μένα να υποδυθώ έναν τόσο πολύπλοκο και βασανισμένο χαρακτήρα από την πραγματική ζωή. Χρειάστηκε μεγάλη αφοσίωση και κατανόηση» λέει ο Χάρντι. Ο Βίντινγκ Ρεφν σχολιάζει: «Ο λόγος που ο Μπρόνσον πέρασε τόσα χρόνια στη φυλακή είναι η ασίγαστη δίψα του για τη δόξα. Και αυτή την πλευρά της προσωπικότητάς του προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε στην ταινία».


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα