Αντώνης Τανταλίδης και Χρύσα Μπαλάμη επικράτησαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης

Η διοργάνωση, που διεξήχθη με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της νόσου Covid-19, είχε τη λάμψη κάποιων από τους πρωταθλητές των Εθνικών ομάδων, κυρίως όμως σηματοδότησε την πολυπόθητη επάνοδο στην αγωνιστική δραστηριότητα για περίπου 90 αθλητές και αθλήτριες, φανέρωσε τη «δίψα» τους για αγώνες και έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα του αθλήματος.

Στην κατηγορία ανδρών, τον πανελλήνιο τίτλο στο σύνθετο ατομικό κατέκτησε για πρώτη φορά ο Αντώνης Τανταλίδης του Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης με 80,400

β., βάζοντας τέλος στο σερί των έξι συνεχόμενων και συνολικά επτά τίτλων του Νίκου Ηλιόπουλου του Α.Γ.Ο. Πάτρας, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 78,800 β., ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Σταύρος Γκίνης του Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη με 72,250 β..

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό. Το διεκδίκησα και το πήρα. Μπράβο και στον Νίκο και στον Σταύρο για την προσπάθειά τους, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που υπήρχαν», δήλωσε ο Αντώνης Τανταλίδης.

«Βρέθηκε ο πιο άξιος αθλητής για να μου χαλάσει το σερί! Είμαι πάντως αρκετά χαρούμενος από τις επιδόσεις μου», τόνισε από την πλευρά του ο πολυνίκης του αγωνίσματος, Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος πάντως φρόντισε να γράψει το όνομά του πλάι σε άλλο ένα ρεκόρ: Με τρία χρυσά μετάλλια στους τελικούς οργάνων (σε κρίκους, δίζυγο και μονόζυγο), έφτασε στην ασύλληπτη συγκομιδή των 22 πανελλήνιων τίτλων στην κατηγορία ανδρών, από το 2011 μέχρι σήμερα, αφήνοντας πίσω του τον Βλάση Μάρα των 19 χρυσών μεταλλίων.

Νέα «βασίλισσα» αναδείχθηκε και στο σύνθετο ατομικό γυναικών, όπου η πρωτοεμφανιζόμενη στη «μεγάλη» κατηγορία Χρύσα Μπαλάμη του Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων επικράτησε με 46,900 β. παρότι προερχόταν από διπλό τραυματισμό, ενώ το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα κέρδισε η Κωνσταντίνα Μαραγκού του Ο.Α. Λαυρίου με 45,950 β. και το χάλκινο η Βασιλική Κυρλίδου του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης με 43,500 β..

Στους εφήβους, πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Στέφανος Μούδιος του Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς με 68,400 β., μπροστά από τον Νίκο Τσούλο του Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη (67,400 β.) και τον Γρηγόρη Τριτσινιώτη του Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης (67,000 β.), που τον ακολούθησαν στο βάθρο.

Εξάλλου, στο σύνθετο ατομικό νεανίδων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νάντια Νικολαΐδη της Ολυμπιακής Φλόγας Αχαρνών με 46,150 β., με δεύτερη την Αθανασία Μεσίρη του Γ.Σ. Άτλας Πατρών με 44,050 β. και τρίτη τη Μελίνα Γούσιου του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης με 43,000 β..

«Η διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος στέφθηκε με επιτυχία. Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους αθλητές, προπονητές, κριτές και εθελοντές που στάθηκαν αντάξιοι των απαιτήσεων του αγώνα. Τηρήθηκαν όπως έπρεπε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προσφέρουμε ασφάλεια σε όλους τους συμμετέχοντες. Μετά από μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές που μέσα από την παρουσία τους έστειλαν ένα θετικό μήνυμα για την συνέχεια του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής», υπογράμμισε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής, Αβραάμ Σαπρανίδης.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες Ιωάννης Μελισσανίδης και Δημοσθένης Ταμπάκος, εμπνέοντας και εμψυχώνοντας τις νεότερες γενιές αθλητών.

Τέλος, το Κύπελλο «Χρήστος Φανδρίδης», το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου πρωταθλητή του Πανιωνίου και απονέμεται κάθε χρόνο στον έφηβο με την υψηλότερη βαθμολογία στους τελικούς οργάνων, κατέκτησε ο Κωνσταντίνος-Χρήστος Καρανικόλας του Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς, που πρώτευσε με 13,800 β. στο μονόζυγο των εφήβων.

Keywords
Τυχαία Θέματα