Απόλλων Σμ. – ΠΑΟΚ 0-2: Σφράγισε το τρίποντο από την άσπρη βούλα

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες με 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ο δικέφαλος έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες, έπαιξε με τη φωτιά αλλά στο τέλος δεν κάηκε σφραγίζοντας το ματς με το πέναλτι του Κούρτιτς. Ήταν που βύθισε τον Απόλλωνα ακόμα περισσότερο στον πίνακα της βαθμολογίας.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε πως θα είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Έφτασε να έχει μέχρι και 75% κατοχή μπάλας και να πιέζει συνεχώς την περιοχή του Βερούλστ.

Αρχικά

απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 3ο λεπτό, ύστερα από την σέντρα του Ζίφκοβιτς και την κεφαλιά του Βιεϊρίνια να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Βερούλστ.

Δεύτερη πολύ καλή στιγμή για την ομάδα του Λουτσέσκου ήρθε στο 6ο λεπτό από το πολύ καλό διαγώνιο σουτ του Κούρτιτς που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Βιεϊρίνια ως ακραίος επιθετικός ήταν πολύ δραστήριος και στο 17 έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ το πλασέ του όμως από πολύ κοντά δεν βρήκε στόχο.
Ένα λεπτό μετά ο ΠΑΟΚ άγγιξε και πάλι το γκολ, αυτή τη φορά από ωραία προσπάθεια του Ζίφκοβιτς από τα δεξιά και στο γύρισμα που έκανε ο Άκπομ με προβολή έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Βερούλστ.
Ο Απόλλωνας για πρώτη φορά στο πρώτο μέρος μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του, όταν από το κόρνερ Γιακιμόφσκι ο Λισγάρας έπιασε μόνος του την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη που απλά κοιτούσε μη μπορώντας να αντιδράσει.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις ευκαιρίες όταν στο 30′ ο Κούρτιτς μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά αλλά το διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα εκτός εστίας.
Αυτό ήταν το τελευταίο… καμπανάκι για την άμυνα του Απόλλωνα, αφού στο 31ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κούρτιτς μπήκε και πάλι από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα η μπάλα πέρασε απ’ όλους και στρώθηκε στον Μουργκ που εντελώς μόνος του πλάσαρε σωστά τον Βερούλστ ανοίγοντας το σκορ για τον δικέφαλο του Βορρά.
Ο Απόλλωνας λίγο έλειψε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης όταν στο 43 το τρομερό σουτ του Γιακιμόφσκι βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη που με εντυπωσιακή απόκρουση στην αριστερή του γωνία έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, με τον Βιεϊρίνια στο 58ο λεπτό, το σουτ του οποίου από καλή θέση έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βερούλστ.
Ο Απόλλωνας φάνηκε δραστήριος στο 61′ το σουτ του Τσιλούλη, που μόλις είχε μπει στο ματς είδε τον Πασχαλάκη να βάζει σωστά τα χέρια του και να σταματά τη μπάλα.
Άλλη μία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 67ο λεπτό, με τον Άκπομ, που έβαλε την προβολή σε γύρισμα του Μουργκ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Βερούλστ.

Στο 81ο λεπτό λίγο έλειψε να έρθει το…έμφραγμα για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Τσιλούλης από καλή θέση πλάσαρε από πάνω τον Πασχαλάκη, η μπάλα όμως πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 89ο λεπτό ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βερούλστ στον Τέιλορ. Ο Έλληνας διαιτητής το τσέκαρε και στο VAR, επέμεινε στην απόφασή του και ο Κούρτιτς ευστόχησε κάνοντας το 2-0 και κλειδώνοντας τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης, Παμλίδης, Γιαννιώτας, Σίγκνεβιτς

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Βιεϊρίνια, Άκπομ.
Διαιτητής του ματς ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος, βοηθοί του οι κυρία Κουρομπύλια και Μπουξμπάουμ με τέταρτο τον Ευαγγέλου. Στο VAR οι Περράκης και Νικολακάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα