Άρης: Αναζητά γκολ και πρώτη νίκη σε δύσκολη αποστολή

Ό,τι δεν πέτυχε στα τρία πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ της SL1 της τρέχουσας σεζόν θέλει να καταφέρει σήμερα (10/4, 19:30) ο Άρης στο ΟΑΚΑ απέναντι στην άμεση ανταγωνίστριά του για μια θέση στο Europa Conference League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ΑΕΚ. Στο πλαίσιο της 4ης

αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος, λοιπόν, αναζητά την πρώτη του νίκη, που θα τον βοηθήσει να κάνει βαθμολογικό άλμα και να προσπεράσει την Ένωση, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στον +1 βαθμό (48 η ΑΕΚ, 47 ο Άρης μαζί με τον Παναθηναϊκό).

Για να το καταφέρει αυτό ο Άρης, βεβαίως, πρέπει να κάνει ό,τι δεν έκανε στα αμέσως δύο προηγούμενα ματς, κόντρα σε Παναθηναϊκό (0-0) και ΠΑΣ Γιάννινα (0-0), που, μάλιστα, ήταν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Δηλαδή, να σκοράρει! Να αποκτήσει και πάλι σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα, όπως είχε κάνει στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια με τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο, κόντρα σε Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό δύο φορές, εντός και εκτός έδρας, πρώτα για την κανονική περίοδο και μετά για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Το ζήτημα του γκολ είναι κάτι που προβληματίζει τους “κίτρινους”, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Γιακούμπ Μπράμπετς στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης με την ΑΕΚ. “Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, και στον α’ και στο β’ γύρο, είχαμε δυστοκία. Χάσαμε βαθμούς, αν και είχαμε ευκαιρίες για γκολ. Κάτι λείπει από την ομάδα, κάτι δεν κάνουμε καλά, ελπίζω να το αλλάξουμε και να έχουμε γκολ στα επόμενα παιχνίδια”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση και δείχνοντας το σκεπτικισμό που υπάρχει στα αποδυτήρια του Άρη.

Από τη δική του πλευρά, ο προπονητής της ομάδας, Χερμάν Μπούργος, δείχνει πιο αισιόδοξος για το θέμα. “Το βασικό είναι να δημιουργήσεις παιχνίδι. Το γκολ θα έρθει”, δήλωσε στη NOVA ο Αργεντίνος, μιλώντας για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μάλιστα, το πήγε και πιο πέρα, στέλνοντας μήνυμα πίστης στους παίκτες του. Τόνισε: “Εμείς πιστεύουμε ότι πάντα μπορούμε να κερδίσουμε. Πάντα πιστεύουμε στη νίκη. Σκέφτομαι μόνο ότι θα νικήσουμε την ΑΕΚ!”

Ο Μπούργος δεν έχει στη διάθεσή του για τη σημερινή αναμέτρηση τους Μπράμπετς, Μάνο, Σάκιτς, Λόπεθ, Ντένις και Ντουάρτε, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής. Ειδικά για τον πρώτο πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι το πρώτο ματς που θα χάσει στο πρωτάθλημα της τρέχουσας περιόδου. Μέχρι τώρα ο Τσέχος δεν είχε χάσει ούτε λεπτό σε παιχνίδι πρωταθλήματος, όντας ο μοναδικός παίκτης -εκτός τερματοφυλάκων- σε ολόκληρη της SL1 που κατάφερε κάτι τέτοιο ως και την αγωνιστική που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο σε πλέι οφ και πλέι άουτ.

Την αποστολή του Άρη με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, αποτελούν οι εξής: Κουέστα, Σιαμπάνης, Γκάμα, Γκαρσία, Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε, Φαμπιάνο, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι, Εντιαγέ, Ματίγια, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Λουίς Πάλμα, Χαΐροβιτς, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Λούμορ και Δεληζήσης.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα που έχει κατά νου ο Μπούργος να παρατάξει σήμερα στο ΟΑΚΑ, τίθεται κατ’ αρχάς ζήτημα αν επιλέξει ο προπονητής τον σχηματισμό που έχει μάθει ο Άρης να παίζει από την αρχή της περιόδου, δηλαδή 4-2-3-1 ή 4-4-2, ή επιμείνει στο σύστημα 3-4-3, με το οποίο παρέταξε τους παίκτες του στο προηγούμενο παιχνίδι, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ίδιος το άφησε ανοικτό στις δηλώσεις που έκανε εν όψει του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Η πρόβλεψη, πάντως, είναι ότι θα πάει στην πεπατημένη, δηλαδή στο 4-2-3-1 ή στο 4-4-2, καθώς και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν έτσι έπαιξε ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα για τους “κίτρινους”. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, ο Κουέστα αναμένεται να είναι στην εστία, ο Σούντγκρεν δεξιός οπισθοφύλακας, ο Γκάνεα αριστερός, οι Φαμπιάνο και Μπεναλουάν στο κέντρο της άμυνας, οι Σάσα και Ματίγια αμυντικοί μέσοι, ο Εντιαγέ επιτελικός, ο Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης και οι Μαντσίνι και Γκαρσία στις πτέρυγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα