Άρης: Απελευθερωμένος φουλάρει για Ευρώπη

Το τελευταίο δεκαήμερο έχει φέρει τα… κάτω πάνω για τον Άρη! Καλύτερο σενάριο δεν θα μπορούσαν να γράψουν οι ίδιοι οι “κίτρινοι” για το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της SL1 για την τρέχουσα σεζόν, έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα γι’ αυτούς. Στις νίκες που πήραν διαδοχικά κόντρα σε Ατρόμητο (3-0) και Αστέρα Τρίπολης (0-2) ήρθε να προστεθεί η απόφαση του CAS, για την επιστροφή των έξι αφαιρεθέντων από το ξεκίνημα της περιόδου βαθμών, για την υπόθεση Λάσκοφ, που ανέβασε την ομάδα στους 42 πόντους και την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Την έβαλε, δηλαδή, de facto στα

πλέι οφ και πλέον ο ξεκάθαρος στόχος από εδώ και πέρα είναι η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Οι “κίτρινοι”, μετά από αυτή την εξέλιξη, πηγαίνουν εντελώς απελευθερωμένοι σήμερα (6/3, 19:00, NS Prime) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Θέλουν το τρίποντο, όχι, όμως, για να ελπίζουν σε είσοδο στην πρώτη εξάδα του πίνακα στο φινάλε της κανονικής περιόδου (κι αυτό υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις), αλλά για να έχουν καλύτερο πλασάρισμα και καλύτερη συγκομιδή πόντων εν όψει πλέι οφ, ώστε να είναι πιο εύκολο το έργο τους για έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τέταρτη σερί σεζόν.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το πλαίσιο είναι πολύ διαφορετικό πλέον για τους “κίτρινους”. Επίσης, άλλαξε άρδην και ο στόχος. Συνεπικουρούμενα όλα αυτά από το γεγονός ότι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια βρέθηκε τρόπος να σκοράρει η ομάδα (και μάλιστα πέντε φορές συνολικά), δικαιούνται οι “κίτρινοι” να λένε ότι έχει βγει η θηλιά τους άγχους από το λαιμό τους. Και είναι απολύτως δικαιολογημένο αυτό που δήλωσε ο Χαβιέ Ματίγια στη NOVA εν όψει του σημερινού ντέρμπι, ότι… «νιώθαμε πνιγμένοι όλη τη χρονιά, γιατί μας στερούσαν κάτι που κερδίσαμε στο γήπεδο», εννοώντας το μείον έξι στη βαθμολογία.

Ο Χερμάν Μπούργος, από τη δική του πλευρά, έκανε ποδαρικό στον πάγκο του Άρη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επί των ημερών του, η ομάδα μετράει ήδη δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και την επιστροφή των έξι βαθμών στον πίνακα. Κι αυτός αισθάνεται απολύτως απελευθερωμένος στο νέο έργο που ανέλαβε και καθόλου τυχαία δεν δείχνει με σαφήνεια το στόχο, για τον οποίο θέλει να παλέψει η ομάδα του, που δεν είναι άλλος από την Ευρώπη. Χαρακτηριστική, άλλωστε, η δήλωση που έκανε στη NOVA, μιλώντας εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, ότι… “ξεκάθαρος στόχος μας είναι να παίξουμε στην Ευρώπη”.

Ο Αργεντίνος προπονητής του Άρη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σήμερα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπετρόγλιο (τραυματίας), Σούντγκρεν (τιμωρημένος) και Γκαρσία (απουσιάζει με άδεια στην Αργεντινή, λόγω του θανάτου του πατέρα του). Στην αποστολή συμπεριέλαβε τους εξής παίκτες: Κουέστα, Σιαμπάνη, Γκάμα, Σάσα, Καμαρά, Ιτούρμπε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Μαντσίνι, Εντιαγέ, Ματίγια, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Πάλμα, Λούμορ, Χαΐροβιτς, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Λόπεθ και Μάνο.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, αυτό που σκέφτεται ο Μπούργος, για τον οποίο είναι το πρώτο ντέρμπι σήμερα στην εν Ελλάδι προπονητική του καριέρα, είναι να παρατάξει αυτούς που εμπιστεύτηκε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με τον Σάκιτς αντί του τιμωρημένου Σούντγκρεν. Δηλαδή, τον Κουέστα στην εστία, τους Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Ματίγια και Σάσα αμυντικούς μέσους, τον Εντιαγέ επιτελικό, τους Μαντσίνι και Ιτούρμπε στις πτέρυγες και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα