Άρης: Αποφασισμένος στη “μητέρα των μαχών”!

Με ένα μεγάλο αβαντάζ, αλλά με ένα στόχο πρωτίστως υποδέχεται σήμερα (14/5, 20:00, NS2HD) ο Άρης την ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ της SL1. Αυτό που θέλει είναι να μην ηττηθεί από την “Ένωση”, που σημαίνει ότι είναι θετικό αποτέλεσμα και η ισοπαλία. Πρώτα από όλα, όμως, κυνηγάει τη νίκη, για να “καθαρίσει” από το σημερινό παιχνίδι

την υπόθεση της ευρωπαϊκής εξόδου για τέταρτη συνεχή αγωνιστική περίοδο!

Με τρίποντο, ο Άρης κλειδώνει τη συμμετοχή στο Europa Conference League τη σεζόν 2022-2023 ό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τρίτη (17/5). Κι αυτό, διότι έχει πετύχει ήδη δύο νίκες κόντρα στην ΑΕΚ, μία στην κανονική περίοδο εντός έδρας και μία στα πλέι οφ εκτός έδρας, και τις δύο με το ίδιο σκορ (2-1), οπότε ακόμη και να ισοβαθμήσουν ξανά οι δύο αντίπαλοι μετά τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, ο Άρης θα έχει το πάνω χέρι με τρεις νίκες.

Θυμίζουμε ότι, όπως αναφέρει στην προκήρυξή της η διοργανώτρια, το πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί που πήρε κάθε μία από τις δύο ομάδες στα μετξύ τους παιχνίδια. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

“Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες”.

Αν οι δύο αντίπαλοι αναδειχθούν ισόπαλοι σήμερα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, τότε ο Άρης για να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα θέλει το ίδιο αποτέλεσμα με την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, ώστε στη νέα ισοβαθμία (τώρα οι δύο ομάδες έχουν από 56 βαθμούς), να έχει και πάλι το πάνω χέρι, καθώς θα υπερτερούν οι δύο νίκες που έχει πάρει στη σεζόν.

Πέρα από αυτό το αβαντάζ, όμως, ο Άρης θέλει τη νίκη σήμερα για να πάει άνετος τη 10η και τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες” και να μην τον ενδιαφέρει τι θα κάνει η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ. Επιπλέον λόγος είναι ότι επιθυμεί σφόδρα να γιορτάσει με τους φίλους του την επίτευξη του τελευταίου στόχου της σεζόν. Μιας σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα και μια διπλή αποτυχία, στην Ευρώπη (δεν έφτασε ως τους ομίλους του ECL) και στο Κύπελλο (όπου αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Λαμία).

Μιας κι ο λόγος για τους φίλους του Άρη, όπως φαίνεται από την προπώληση των εισιτηρίων εν όψει του αγώνα με την ΑΕΚ, εισακούστηκε η προτροπή του επικεφαλής της διοίκησης της “κίτρινης” ΠΑΕ, Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα την προηγούμενη Τετάρτη (11/5) δήλωσε στη NOVA για την αναμέτρηση με την “Ένωση” ότι… “δεν συμβιβάζομαι με κάτι άλλο από ένα γεμάτο γήπεδο!”

Η ΠΑΕ Άρης, από την πλευρά της, εξέδωσε χθες ανακοίνωση για το σημερινό αγώνα, στην οποία χαρακτηριστικά τονίζει: “Ενισχύουμε την ομάδα μας με τη φωνή μας και προστατεύουμε το «σπίτι» μας από κάθε απρόοπτο. Να παραδώσουμε για μια ακόμη φορά μαθήματα υποδειγματικής φίλαθλης συμπεριφοράς, όπως εμείς ξέρουμε. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από το αυριανό ραντεβού! Ομάδα και κόσμος, μια «γροθιά», θα κατακτήσουμε τη νίκη που θέλουμε! VAMOS ARIS“.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Άρης, όπως και με τον προηγούμενο αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ, έτσι και με την ΑΕΚ έχει το know how για να φτάσει στη νίκη. Οι δύο έως τώρα φορές που επικράτησε της “Ένωσης” στη σεζόν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, στο ΟΑΚΑ, που γνώρισε την ήττα επίσης με σκορ 2-1, αυτός ήταν που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες και επέβαλε το παιχνίδι του, ασχέτως που δεν πήρε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Θυμίζουμε, για παράδειγμα, ότι σε εκείνο το ματς οι τελικές του Άρη ήταν 20 έναντι μόλις 5 της ΑΕΚ! Βεβαίως, δεν παίζει ρόλο κάτι από αυτά στο σημερινό παιχνίδι, μιας και κάθε ματς είναι μια άλλη ιστορία. Είναι μια σημαντική λεπτομέρεια, όμως, που μπορεί να βοηθήσει τους γηπεδούχους σήμερα στον ψυχολογικό τομέα.

“Θέλω να μπούμε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ακριβώς με τη νοοτροπία που είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι, στην Τούμπα!”, δήλωσε χαρακτηριστικά στη NOVA ο Χερμάν Μπούργος εν όψει της σημερινής αναμέτρησης κι έδωσε το σύνθημα στους παίκτες του. Οι τελευταίοι όπως φαίνεται το έχουν εκλάβει, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του Ματέο Γκαρσία επίσης στη NOVA για το ντέρμπι με την “Ένωση”. Ο συμπατριώτης του Μπούργος τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του: “Η ομάδα γνωρίζει ότι είναι ένας μεγάλος «τελικός»! Είμαστε προετοιμασμένοι! Θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο, να παίξουμε όπως πρέπει και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα”.

Ο Χερμάν Μπούργος δεν έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για τη σημερινή κρίσιμη αναμέτρηση. Εκτός αποστολής έμεινε ο Λούκας Σάσα, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και κρίθηκε ανέτοιμος. Επίσης, εκτός έμειναν οι τραυματίες Γκάνεα, Εντιαγέ, Μπεναλουάν και Λόπεθ. Οι υπόλοιποι παίκτες που δεν συμπεριλήφθηκαν, δηλαδή οι Χαΐροβιτς, Ντένις, Ντουάρτε και Άλι είναι με απόφαση του Αργεντίνου τεχνικού του Άρη.

Στην αποστολή, λοιπόν, ο Μπούργος πήρε τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Bruno Gama, Mateo Garcia, Kamara, Iturbe, Fabiano Leismann, Brabec, Bertoglio, Mancini, Matilla, Sundgren, Luis Palma, Doukoure, M’Bakata, Sakic, Lumor Agbenyenu, Δεληζήση, Μάνο, Μαρμαρίδη και Ασλανίδη. 

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μπούργος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Σούντγκρεν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Ματίγια και Ντουκουρέ σε θέσεις αμυντικών μέσων, τον Μπερτόγλιο επιτελικό μέσο, τους Ιτούρμπε και Μαντσίνι στις πτέρυγες και τον Καμαρά σε ρόλο κεντρικού επιθετικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα