Άρης: Με 4Χ4 για την κορυφή!

Την τέταρτη σερί νίκη του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κυνηγάει σήμερα (5/10, 20:00, NS Prime) ο Άρης, στον αγώνα με τη Λαμία στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Οι “κίτρινοι” θέλουν να αποφύγουν να πέσουν στην παγίδα του ενθουσιασμού, μετά τα θετικά αποτελέσματα που πήραν, και ειδικά στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

και τον ΠΑΟΚ, και με νέα επιτυχία να εδραιωθούν στην κορυφή της βαθμολογίας της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απέναντί τους οι “κίτρινοι” έχουν μια ομάδα, η οποία με νέο προπονητή στον πάγκο της αναζητά απεγνωσμένα βαθμούς. Ο Λεωνίδας Βόκολος, που οδήγησε τη Λαμία την περασμένη σεζόν στην καλύτερη θέση στην ιστορία της στη μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία, με συμμετοχή στα πλέι οφ, είναι νέος… παλιός στο συγκεκριμένο πόστο, καθώς ουσιαστικά επιστρέφει εκεί μετά από απουσία τεσσάρων μηνών. Άρα, γνωρίζει εν πολλοίς την ομάδα και τις συνήθειές της και έχει αυξημένες πιθανότητες να κάνει ζημιά σήμερα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Αυτό προσπάθησε να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν ο Άκης Μάντζιος με την ομιλία του στην αρχή της εβδομάδας, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Και στις δηλώσεις του στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα ο προπονητής του Άρη αυτό είπε: “Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό που ακολουθεί. Αυτό θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες. Η παγίδα είναι να μην έχουμε την ίδια νοοτροπία με αυτήν που είχαμε στα ντέρμπι. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να έχουμε απώλειες. Οπότε, από την πρώτη μέρα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το συζητήσαμε με τους ποδοσφαιριστές μας, για να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους παιχνίδια (σ.σ. όπως αυτό με τη Λαμία που ακολουθεί) είναι πολύ σημαντικά για εμάς”.

Ο Χοσέ Σιφουέντες, πάντως, στις δικές του δηλώσεις στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα έδειξε ότι οι παίκτες του Άρη έλαβαν το μήνυμα του προπονητή τους. Είπε χαρακτηριστικά ο μέσος από το Εκουαδόρ: “Το πλαίσιο, στο οποίο πρέπει να σκεφτόμαστε στο ποδόσφαιρο, είναι το εξής: το ζητούμενο δεν είναι απλώς να παίρνεις νίκες κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Αυτό αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι σε ομάδες, που θεωρούνται πιο μικρές, οι οποίες μπορούν να κάνουν την ζημιά, παίρνοντας βαθμούς στην έδρα σου”.

Παρομοίως με τον Σιφουέντες, ο Φίλιπ Σίντκλιφ έδειξε στις δηλώσεις, που επίσης έκανε στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα, ότι το μήνυμα του προπονητή πέρασε και στις… νεότερες ηλικίες στα αποδυτήρια του Άρη. Επισήμανε ο Σουηδός τερματοφύλακας: “Πιστεύω ότι το καταλάβαμε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Για παράδειγμα, ήμασταν λίγο τυχεροί στον αγώνα με τον Εθνικό κι αυτό μάς έδειξε πολλά. Μάς έδειξε πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε, γιατί μετά τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό μπορεί να πιστέψαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Βεβαίως, μετά τον αγώνα με τον Εθνικό ακολούθησε άλλη μια πολύ μεγάλη νίκη, αυτή με τον ΠΑΟΚ, οπότε τώρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πάλι απέναντι σε μια μικρότερης δυναμικότητας ομάδας, όπως είναι η Λαμία. Πιστεύω ότι το έχουμε καταλάβει καλά αυτό”.

Ο Άκης Μάντζιος έχει μια απουσία στην άμυνα για τον αγώνα με την ομάδα της Φθιώτιδας. Δεν έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Φραν Βέλεθ, τον οποίο, ως εκ τούτου, δήλωσε να εκτίσει την ποινή του από κίτρινες κάρτες στη σημερινή αναμέτρηση. Εκτός άφησε επίσης τους Σαβέριο, Ζαν Ζουλς, Παναγίδη, Αγοραστό και Κυριαζή.

Στην αποστολή, ο προπονητής του Άρη πήρε μαζί του για το σημερινό παιχνίδι τους εξής: Cuesta, Sidklev, Hugo Mallo, Montoya, Fattore, Frydek, Juankar, Brabec, Fabiano Leismann, Rose, Darida, Cifuentes, Monchu Rodriguez, Pardo, Manu Garcia, Sisto, Suleymanov, Diandy, Quaison, Zamora, Loren Moron και Φετφατζίδη.  

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, αυτή ο Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουέστα στην εστία, τον Μοντόγια δεξιό οπισθοφύλακα, τον Φρίντεκ αριστερό, τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο κεντρικούς αμυντικούς, τον Σιφουέντες αμυντικό μέσο, τους Μόντσου και Μανού Γκαρθία εσωτερικούς μέσους, τους Σίστο και Ντιαντί στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα