Άρης: Μια σπουδαία ευκαιρία για ένα σημαντικό όφελος

Ο Άρης υποδέχεται σήμερα (29/12, 18:00, NS Prime) τον Παναιτωλικό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της SL1, έχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Γνωρίζει από χθες τα αποτελέσματα των ομάδων που βρίσκονται πάνω από αυτόν στο βαθμολογικό πίνακα, που σημαίνει ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι με νίκη κόντρα στους Αγρινιώτες θα ανέβει στους 25 βαθμούς, πιάνοντας τον Βόλο στην 5η θέση, μαζί κι ένα ψυχολογικό όριο, πλησιάζοντας

-έστω και κατάτι- την κορυφή.

Οι “κίτρινοι”, λοιπόν, έχουν μια καλή ευκαιρία να αποκομίσουν ένα σπουδαίο όφελος από το σημερινό εντός έδρας παιχνίδι τους, με τον Άλαν Πάρντιου, πάντως, να επισημαίνει στις δηλώσεις που έκανε χθες στη NOVA εν όψει της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό ότι η ανάγκη για το τρίποντο δεν πρέπει να γίνει βρόχος στο λαιμό των παικτών της ομάδας του. “Δεν πρέπει να πιεστούμε εξ αρχής παραπάνω από όσο πρέπει. Δεν πρέπει να βάλουμε έξτρα πίεση και άγχος στον εαυτό μας. Πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη με ηρεμία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Άγγλος προπονητής.

Σε ό,τι αφορά στον αντίπαλο, ο Πάρντιου και οι ποδοσφαιριστές του ξέρουν καλά ότι αντιμετωπίζουν μια ομάδα, η οποία έχει καλύτερα αποτελέσματα στα εκτός έδρας παιχνίδια της, παρά στα εντός (τρεις νίκες μακριά από το Αγρίνιο και τρεις ισοπαλίες, έναντι μιας νίκης και μιας ισοπαλίας εντός). Αυτό, βεβαίως, φαίνεται ότι τους κινητοποιεί αναλόγως.

“Ξέρω πώς λειτουργεί ο Παναιτωλικός. Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό. Θα έχουμε μια ισορροπία στο παιχνίδι, ώστε να είμαστε καλά οργανωμένοι στις μεταβάσεις του αντιπάλου προς την περιοχή μας. Δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε, όταν φεύγουμε μπροστά, αλλά να έχουμε μια ασφάλεια στην άμυνά μας. Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό και πιστεύω ότι θα είμαστε καλοί”, δήλωσε από την πλευρά του ο Πάρντιου.

Από την πλευρά του ο Φαμπιάνο Λέισμαν σημείωσε σχετικά, επίσης μιλώντας στη NOVA: “Το έχουμε υπόψη μας! Ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε εύκολο παιχνίδι. Θα είναι δύσκολη αναμέτρηση”. Και πρόσθεσε, επισημαίνοντας άλλη μία παράμετρο για τη σημαντικότητα μιας επικείμενης νίκης: “Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Είναι το τελευταίο παιχνίδι του χρόνου και είναι στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας. Ξέρουμε, λοιπόν, ποια είναι η υποχρέωσή μας. Πρέπει να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο πολύ σκληρά, για να φτάσουμε στη νίκη”.

Μιας κι ο λόγος για τον Φαμπιάνο Λέισμαν, σήμερα ο Άλαν Πάρντιου είναι στην ευχάριστη θέση να τον έχει στη διάθεσή του και να τον υπολογίζει άμεσα για τη βασική ενδεκάδα. Σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Λιβαδειά, στο οποίο η απουσία του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού ανάγκασε τον προπονητή της ομάδας να προβεί σε αλχημείες στο πρώτο ημίχρονο (σχηματισμός 3-5-2, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, δηλαδή) για να καλύψει το κενό.

Αυτοί που δεν είναι στη διάθεση του Πάρντιου είναι ο τραυματίας Νικολάς Ενκουλού και ο Ζερβίνιο. Ο τελευταίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε διαδικασία συζητήσεων με τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης για πρόωρη λύση της συνεργασίας τους. Κακό φινάλε, για έναν παίκτη που αποκτήθηκε με μεγάλες προσδοκίες από τους “κίτρινους”, αλλά ποτέ δεν έδωσε αυτά που αυτοί περίμεναν. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Χαΐροβιτς, Μαρμαρίδης, Τανούλης, Παναγίδης, Χατζηϊωάννου και Καρακασίδης.

Η αποστολή του Άρη για το σημερινό παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Cuesta, Σιαμπάνη, Brabec, Fabiano Leismann, Iturbe, Mateo Garcia, Manu Garcia, Doukoure, Gray, M’Bakata, Rodriguez, Etebo, Camacho, Mancini, Dabo, Luis Palma, Peersman, Mazikou, Odubajo, Σγούρο.

Αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα, ο Πάρντιου σκέφτεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουέστα στην εστία, τους Οντουμπάτζιο, Πίρσμαν στα άκρα της άμυνας και στο κέντρο της αμυντικής γραμμής τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο. Στο κέντρο ο Ετέμπο αναμένεται να έχει το ρόλο του “κόφτη”, με τους Ματέο Γκαρσία και Μάνου Γκαρθία μπροστά του. Την τριάδα της επίθεσης αναμένεται να απαρτίζουν οι Πάλμα και Μαντσίνι στις πτέρυγες και ο Γκρέι στη θέση του κεντρικού επιθετικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα