Άρης: Οι τακτικοί δρόμοι του Μπούργος

Στο διάστημα της παραμονής του στην Αυστρία και στα δύο φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα απέναντι σε Αμβούργο και Γάνδη, ο Άρης είχε διαφορετικές προσεγγίσεις στο τακτικό κομμάτι από τον προπονητή του. Είτε εξαιτίας των χαρακτηριστικών του αντιπάλου και της προσαρμογής του σε αυτά είτε γιατί ο Μπούργος έχει συγκεκριμένο αριθμό παικτών μαζί του στο Σόχαου και σε αυτόν υπάρχουν αρκετοί από την ακαδημία.

Ο

τεχνικός των “κιτρίνων” παρέταξε τον Άρη με 4-4-2 και την καλή ενδεκάδα του στο πρώτο ημίχρονο με τη γερμανική ομάδα. Επέλεξε να πιέσει αρκετά ψηλά στο γήπεδο με Χατζηϊωανίδη και Πάλμα, κυνήγησε κάθε λάθος της γερμανικής άμυνας και ταυτόχρονα πήρε το ρίσκο στην δική του άμυνα όντας τοποθετημένος από τον Μπούργος πολύ ψηλά στο γήπεδο. Από αυτό το ρίσκο δέχθηκε ουσιαστικά και το ένα από τα τέρματα των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο φιλικό, απέναντι στους κυπελλούχους Βελγίου, ο Μπούργος αιφνιδίασε. Όχι γιατί επέλεξε άμυνα τριών (δηλαδή πέντε με την αμυντική προσήλωση των ακραίων όταν η Γάνδη είχε τη μπάλα) αλλά για τις επιλογές του σε αυτό το 3-5-2. θα ήταν ευκολότερο γι’ αυτόν να περιορίσει το rotation και να μη ρίξει μαζεμένους όλους τους πιτσιρικάδες που έχει στην προετοιμασία στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά δεν φοβήθηκε να το κάνει, τους έδειξε έμπρακτα ότι δεν τους πήρε μαζί για να βοηθήσουν την προπόνηση αλλά γιατί τους εμπιστεύεται και εκείνοι με την καλή παρουσία τους για περίπου μισή ώρα τον δικαίωσαν.

Με την έλευση των νέων παικτών στο ρόστερ ο Μπούργος θα έχει προφανώς περισσότερες επιλογές σε σχηματισμούς και πρόσωπα. Στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα στη Θεσσαλονίκη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τις επιλογές του για τον σχηματισμό και τις θέσεις κάποιων παικτών. Γκαρσία και Ιτούρμπε πάντως του έχουν δείξει πως μπορούν να υπηρετήσουν ρόλους στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου και όχι μόνο στα άκρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα