Άρης: Στη Λεωφόρο της… Ευρώπης!

Με ένα μεγάλο στόχο πηγαίνει σήμερα (1/5, 19:00) ο Άρης στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της SL1. Αυτός δεν είναι άλλος από το να πάρει τη νίκη, που θα τον κρατήσει σταθερά στο δρόμο που οδηγεί στο Europa Conference League την ερχόμενη σεζόν, πετυχαίνοντας την τέταρτη σερί ευρωπαϊκή του έξοδο!

Οι “πράσινοι” είναι άμεσοι

ανταγωνιστές των “κίτρινων” σε αυτή την προσπάθεια και έπονται στη βαθμολογία, ακολουθώντας από απόσταση δύο (2) βαθμών: 53 έχει ο Άρης που είναι μόνος του στην τρίτη θέση του πίνακα και 51 έχει ο Παναθηναϊκός, που ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με την ΑΕΚ. Επομένως, αυτό που επιζητούν οι “κίτρινοι” είναι να αυξήσουν αυτή τη διαφορά, αποκτώντας ταυτόχρονα σημαντική διαφορά ασφαλείας ή τουλάχιστον να τη διατηρήσουν (με ισοπαλία), βλέποντας παράλληλα τι θα κάνει και η “Ένωση” στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σήμερα (1/5, 21:00, NS Prime) στην Τούμπα.

Το καλύτερο σενάριο για τον Άρη, βεβαίως, είναι να νικήσει σήμερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και να χάσει έδαφος η ΑΕΚ, ώστε να έχει άλλον αέρα η ομάδα στα εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι οφ και να πιάσει στο τέλος σίγουρα την τρίτη θέση, ώστε να μην ενδιαφέρεται για το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, καθώς ο τροπαιούχος επίσης παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Με τον τρόπο του, αυτό δήλωσε ο Χερμάν Μπούργος μιλώντας αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντίνος προπονητής του Άρη, ο οποίος θα δει το σημερινό παιχνίδι από την κερκίδα και όχι από τον πάγκο, λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε στο ντέρμπι που προηγήθηκε με τον ΠΑΟΚ (17/4) εντός έδρας, τόνισε μεταξύ άλλων, στέλνοντας το μήνυμα και στους παίκτες του: “Πάντα σκέφτομαι τη νίκη, τίποτε άλλο!”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο Φαμπιάνο Λέισμαν, επίσης αποκλειστικά στη NOVA, εν όψει του σημερινού αγώνα. “Γνωρίζουμε ότι με τους δύο βαθμούς που έχουμε διαφορά, σίγουρα το παιχνίδι είναι από τα πιο σημαντικά. Η φιλοσοφία μας είναι να επιβάλουμε την ποιότητά μας και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό”, τόνισε ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός του Άρη, φανερώνοντας τις διαθέσεις του ίδιου και των συμπαικτών του εν όψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στα υπέρ του Άρη είναι το γεγονός ότι πηγαίνει στο σημερινό ντέρμπι έχοντας δύο νίκες στα αμέσως προηγούμενα, κόντρα στην ΑΕΚ εκτός έδρας (1-2) και τον ΠΑΟΚ εντός (1-0), βρίσκοντας ξανά γκολ έπειτα από δύο αναμετρήσεις, στις οποίες υπήρξε… ανομβρία στο σκοράρισμα (0-0 με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, και οι δύο εντός έδρας). Αυτό βοηθά ψυχολογικά την ομάδα και της δίνει τη βεβαιότητα ότι μπορεί να τα καταφέρει και σήμερα, έστω κι αν ο αντίπαλος στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος έδωσε δύο αγώνες με τη Λαμία για το Κύπελλο, που ήταν νικηφόροι και οι δύο, πέρασε στον τελικό, διατηρήθηκε σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό και είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος λόγω της πρόκρισης στον τελικό.

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Μπούργος για το σημερινό παιχνίδι αποτελείται από τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Bruno Gama, Mateo Garcia, Kamara, Iturbe, Lucas Sasha, Fabiano Leismann, Brabec, Bertoglio, Mancini, Ndiaye, Matilla, Sundgren, Ganea, Luis Palma, Doukoure, M’Bakata, Δεληζήση, Μάνο και Μαρμαρίδη. Ο μεγάλος απών είναι ο τραυματίας από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, Γιοάν Μπεναλουάν, που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας, εφόσον χρειαζόταν.

Ο Μπούργος αναμένεται να επιστρέψει στο 4-2-3-1, αφήνοντας γι’ αυτό το ματς το 4-4-2, με τον Κουέστα στην εστία, τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Σάσα και Ντουκουρέ αμυντικούς μέσους, τον Ματίγια επιτελικό, τους Μαντσίνι και Γκάμα στις πτέρυγες και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα