Άρης: Στο χέρι του η πρόκριση, στροφή στο πρωτάθλημα

Άρης: Στο χέρι του η πρόκριση, στροφή στο πρωτάθλημαedadaΠέμ, 02/11/2021 - 13:25

Δεν έφυγε με άδεια χέρια χθες (10/2) ο Άρης από το "Γ. Καραϊσκάκης". Βρήκε γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας,

οπότε, ακόμη κι αν γνώρισε τελικώς την ήττα, το σκορ (2-1 υπέρ των "ερυθρολεύκων") είναι τέτοιο που του δίνει πολλές ελπίδες για την πολυπόθητη πρόκριση στους ημιτελικούς του θεσμού. 

Στόχος των "κίτρινων", αρχικά, ήταν να κρατήσουν το "μηδέν" στην άμυνά τους, κάτι που έχουν καταφέρει σε 14 ματς συνολικά ως τώρα στη σεζόν (σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη), τα 9 από αυτά εκτός έδρας. Αυτό δεν το κατάφεραν, διότι, όπως δήλωσε κι ο προπονητής της ομάδας, Απόστολος Μάντζιος, μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης στον Πειραιά, δεν είχαν καλή αμυντική λειτουργία και προσήλωση σε αυτόν τον τομέα στα πρώτα 25 λεπτά, όταν ήδη είχαν κριθεί όλα, όπως αποδείχθηκε στο φινάλε, σε ό,τι αφορά στο σκορ.

Δεύτερος στόχος ήταν να πετύχουν ένα τουλάχιστον γκολ. Κι εφόσον σκόραραν οι αντίπαλοι, το τελικό σκορ να είναι τέτοιο που να αφήνει ελπίδες πρόκρισης. Αυτό το κατάφεραν! Το τελικό 2-1 μπορεί να χαρακτηρίζεται ως "πονηρό" σκορ σε τέτοιες περιπτώσεις (πολλές ομάδες την έχουν πατήσει πιστεύοντας ότι ένα γκολ στον επαναληπτικό είναι εύκολη υπόθεση), όμως, από την άλλη είναι ένα σκορ που ανατρέπεται, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, με σωστή λειτουργία και απόλυτη συγκέντρωση στη ρεβάνς.

Όπως και να έχει, τα παιχνίδια εξακολουθούν να είναι διαδοχικά και δεν υπάρχει χρόνος για τους "κίτρινους" για πολλή σκέψη. Αμέσως μπροστά είναι ο Παναιτωλικός, στον αγώνα για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1 (14/2, 15:00), στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Μια ομάδα, που κυριολεκτικά "καίγεται" για βαθμούς, ειδικά μετά την τελευταία εντός έδρας ήττα της απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Άρης σε αυτό το ματς επιζητεί μόνο τη νίκη, για να μείνει στη δεύτερη θέση, ελπίζοντας σε στραβοπατήματα των άμεσων διωκτών του (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού). Έχει, όμως, να διαχειριστεί την κούρασή του από τους συνεχείς υψηλής έντασης αγώνες, με Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει.

Όσον αφορά στα προβλήματα τραυματισμών, οι Ματίγια, Γκαρσία και Μαντσίνι έμειναν εκτός αγώνα στον Πειραιά, ενώ ο Δεληζήσης έγινε αναγκαστικά αλλαγή στη διάρκειά του. Οι πρώτοι δύο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν υπολογίζονται για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής, ο Μαντσίνι θα δοκιμάσει στις προπονήσεις κι αναλόγως θα κριθεί η συμμετοχή του, ενώ ο Δεληζήσης θα κάνει σήμερα εξετάσεις για να διαπιστωθεί ποια ακριβώς είναι η κατάστασή του.

Στα θετικά, βεβαίως, είναι ότι οι νεοαποκτηθέντες Μήτρογλου και Μπρούνο αρχίζουν να βρίσκουν χρόνο συμμετοχής και χώρο στην ομάδα, έστω κι ως αλλαγές, οπότε οι εναλλακτικές λύσεις για τον Μάντζιο, ακόμη και σε ό,τι αφορά στους παίκτες που μπορεί να έρθουν από τον πάγκο σε ένα ματς, δεν λείπουν. Όπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, είναι θέμα συγκέντρωσης τι θα κάνει ο Άρης από τούδε και στο εξής...

       

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off edada Off Off #arisfc ΕΛΛΑΔΑ Ο Άρης κράτησε ορθάνοικτη την πόρτα για την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου με το υπέρ του γκολ στο "Γ. Καραϊσκάκης", όμως, πλέον το ενδιαφέρον του στρέφεται στη Super League 1 Article publish on Πέμ, 02/11/2021 - 13:25 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα