Αρνείται να χάσει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στη δημιουργία, απείλησε λίγες φορές την Λέχια Γκντανσκ και με γκολ δώρο κινδύνευσε με την πρώτη του ήττα. Ο Γκερέρο όμως με buzzer beater ισοφάρισε για το τελικό 1-1

Οι επιλογές του Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος έδωσε για πρώτη φορά θέση
βασικού στον Σεμέδο, δίπλα στον Βούκοβιτς, Ελ Αμπντελαουί και Τσιμίκας στις δύο πλευρές, Μπουχαλάκης-Γκιλιέρμε αμυντικά χαφ και η τριάδα των Μπρούνο, Ποντένσε, Φορτούνη πίσω από το μοναδικό προωθημένο, τον Ντουρμισάι που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Στα ρηχά το πρώτο ημίχρονο

Αν και οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο ματς με διάθεση για πίεση, γρήγορα η Λέχια ισορρόπησε την αναμέτρηση και ήταν αυτή που είχε την ευκαιρία με το οριζόντιο δοκάρι του Μαουλάνα στο 8’. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία, με τους Μπρούνο και Ποντένσε να είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό και την μπάλα να φτάνει με δυσκολία στον Ντουρμισάι. Ξεχώρισε ο Σεμέδο ο οποίος δέσποζε σε άμυνα και επίθεση, ενώ ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Φορτούνη στο 14’. Πρόβλημα για τον Μαρτίνς στο 35’, όταν ο Βούκοβιτς σε μια επιθετική του προσπάθεια ένιωσε τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Μπουχαλάκη να πλασάρει, αλλά τον Αλομέροβιτς να έχει απάντηση στις καθυστερήσεις.

«Δώρισε» τη νίκη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απείλησε νωρίς με δύο εμπνεύσεις του Ποντένσε, αλλά δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Ο Μαρτίνς έκανε 9 αλλαγές μαζεμένες στο 65’ χωρίς να αφήσει κάποιον από τους παίκτες που ξεκίνησαν την αναμέτρηση. Το 0-1 έγινε μετά από λάθος του νεαρού Σιαμπάνη στην πρώτη του συμμετοχή με την ερυθρόλευκη φανέλα, με τον Βόλσκι να εκμεταλλεύεται και να σκοράρει σε κενή εστία στο 69’. Ο Μασούρας προσπάθησε να απαντήσει, αλλά και τα δύο σουτ που επιχείρησε έφυγαν ψηλά άουτ. Ίδια τύχη είχε και το πλασέ του Βαλμπουενά στο 78’. Ο Γάλλος έδειξε αρκετά ορεξάτος στα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, παίρνοντας πρωτοβουλίες. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκερέρο με σουτ έγραψε το 1-1 για τον Ολυμπιακό που αρνείται να χάσει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα(68’ Σιαμπάνης), Ελ Αμπντελαουί(65’ Τοροσίδης), Τσιμίκας(65’ Κούτρης), Σεμέδο(65’ Παπαδόπουλος), Βούκοβιτς(35’ Μπα), Γκιλιέρμε(65’ Σουρλής), Μπρούνο(65’ Μασούρας), Μπουχαλάκης(65’ Ανδρούτσος), Φορτούνης(65’ Σολδάνο), Ποντένσε(65’ Γκερέρο), Ντουρμισάι(51’ Βαλμπουενά).

ΛΕΧΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ: Αλομέροβιτς, Κουμπίτσκι, Γκάγιος, Μαουλάνα, Φίλα, Μλαντένοβιτς, Μαλόκα, Ναλέπα, Ουντόβιτσιτς, Σόμπιεχ, Λιουκασικ.
Keywords
Τυχαία Θέματα