Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Παλικαρίσιο «διπλό» με ανατροπή, λυτρωτής Ρόδρι στο 90+3′

Η Άρσεναλ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Σίτι και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο προβάδισμα από το ισχνό 1-0. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο μέρος, όταν οι «πολίτες» επωφελήθηκαν από την συγκυρία και πανηγύρισαν ένα σπουδαίο «διπλό» στο «Έμιρεϊτς».

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γκουαρδιόλα έφτασε τους 53 βαθμούς και άφησε στο -11 την Τσέλσι (ένα ματς λιγότερο) και στο -12 την Λίβερπουλ (δύο ματς λιγότερα). Η Άρσεναλ από την άλλη έμεινε στην 4η θέση με 35 βαθμούς.

Το ματς:

Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο χορτάρι

και με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου απείλησε για πρώτη φορά. Ο Όντεγκααρντ πήρε μία εξαιρετική πάσα στη περιοχή και ο Έντερσον φάνηκε να τον ανατρέπει. Ο Στιούαρτ Ατγουέλ συμβουλεύτηκε το VAR σε μία πολύ οριακή φάση και αυτό αποφάνθηκε ότι ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι βρήκε μπάλα. Έτσι το πέναλτι που ζήτησαν οι «κανονιέρηδες» μετατράπηκε απλώς σε ένα κόρνερ.

Στο 17ο λεπτό ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι εξαπέλυσε ένα εξαιρετικό σουτ με τον Έντερσον να του λέει όχι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των «πολιτών» να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έπιασε ένα καλοζυγισμένο σουτ, όμως αυτό πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ραμσντεϊλ.

Στο 31′ η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ με τον «καυτό» Σάκα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο μία πανέμορφη πάσα του Τίρνεϊ. Το τελείωμα του 20χρόνου μέσου ήταν ιδανικό χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Έντερσον.

Οι «κανονιέρηδες» δεν έμειναν όμως στο 1-0 και έψαξαν το 2-0 πριν την συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου. Ο κεφάτος Γκάμπριελ Μαρτινέλι απείλησε δις στο 39ο λεπτό και το 44ο αλλά τα δύο πολύ όμορφα σουτ του πέρασαν λίγο άουτ.

Στο 53ο λεπτό η Σίτι βρήκε το πολυπόθητο γκολ ισοφάρισης με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να μετουσιώνει το πέναλτι που κέρδισε ο Μπερνάρντο Σίλβα από τον Γκρανίτ Τσάκα σε γκολ.

Πέντε λεπτά αργότερα η Άρσεναλ έχασε αυτό που λέμε ότι δεν… χάνεται. Ο Λαπόρτ αρχικά πήγε να βάλει ένα απίθανο αυτογκόλ με τον Άκε να σώζει την ομάδα του Γκουαρδιόλα πάνω στην γραμμή και ο Μαρτινέλι στην επαναφορά δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας σημαδεύοντας την εξωτερική πλευρά του δοκαριού!

Σα να μην έφτανε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία, ένα λεπτό αργότερα (στο 59′) η Άρσεναλ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γκάμπριελ Μαγκαγιάες, ο οποίος είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά!

Το τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές. Στο 90+3′ όμως οι «πολίτες» τα κατάφεραν! Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα, η άμυνα της Άρσεναλ δεν κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο και ο Ρόδρι βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να ολοκληρώσει μία ανατροπή που ίσως αποδειχθεί καθοριστική ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου!

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Πάρτεϊ, Τζάκα, Σακά (84′ Ελνένι), Όντεγκααρντ (63′ Χόλντινγκ), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (71′ Σμιθ-Ρόου)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Άκε, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Μαχρέζ, Γκάμπριελ Ζεσούς (63′ Γκουντογκάν)

Keywords
Τυχαία Θέματα