Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 : Με το «κρύο αίμα» του Κιάρτανσον!

Σε σχήμα 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Ουαλός προπονητής του. Μπροστά από τον Γιαννιώτη οι Ντε Μποκ, Μαυρομμάτης, Χατζηισαϊας, Κεχρίντα. Πιο μπροστά ο Έντερ Γκονζάλες, Κούεν, Φριντζόνσον με τους Κλωναρίδη, Κιάρτανσον και Ρομπάϊγ στη γραμμή κρούσης

Πιο συντηρητικό το σχήμα του ΠΑΣ Γιάννινα, από τον Θανάση Στάϊκο με τον Σούλη κάτω από τα γκολπόστ και τους Σορία, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πόζνανσκ στην άμυνα. Στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής οι Καραχάλιος, Τζίμας, Μπιλμπάο και οι Ροσέρο, Κιάκος στις πτέρυγες με μοναδικό προωθημένο τον νεαρό Σταματελόπουλος ο οποίος

ήταν κι άτυχος καθώς τραυματίστηκε πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο και τον αντικατέστησε ο Ρουμάνος Κλαούντιου Μπάλαν.

Το ματς ξεκίνησε όπως περίπου το περιμέναμε, με τον Ατρόμητο πιο ορεξάτο να πιέσει και τους φιλοξενούμενους να περιμένουν δίνοντας χώρους, πιστεύοντας ίσως και στην προοπτική μιας καλής αντεπίθεσης.
Μετά από ένα ημίωρο πίεσης – όχι τόσο έντονης, μην φανταστείτε – οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και άγγιξαν το γκολ στο 42’ στην πιο σπουδαία φάση του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Γιαννιώτης απέκρουσε με τα πόδια κοντινό σουτ του Ροσέρο!
Είχαν προηγηθεί έξι τελικές προσπάθειες του Ατρομήτου, δίχως να βρούνε στόχο με πιο αξιόλογες το σουτ – φάουλ του Έντερ στο 14’ κι ένα ακόμα σουτ του Ρομπάϊγ που έφυγαν δίπλα από τα δοκάρια του Σούλη.
Δυνατά μπήκε και στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κόλμαν με το πρώτο σουτ εντός εστίας (48’) από τον Ρομπάϊγ που μπλόκαρε ο Σούλης.
Ακολούθησε ένας κάπως πιο γρήγορος ρυθμός με πιο έντονη τη διάθεση των φιλοξενούμενων να ψάξουν κάτι παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι.
Αυτή τους η επιλογή, τους δικαίωσε στο 63ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σόρια, ο Εραμπούσπε – ελαφρώς… ξεχασμένος – με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1.
Προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα οι γηπεδούχοι και δύο λεπτά αργότερα αλλά το δυνατό σουτ του Κλωναρίδη απέκρουσε με υπερένταση ο Σούλης.
Από και πέρα μέτρησε η θέληση και προπάντων η δυναμική του Ατρομήτου, που έδειξε χαρακτήρα και πίστη για ανατροπή της εις βάρους του κατάστασης!
Στο 75’ έπειτα από σέντρα του Κεσχρίντα, ο νεαρός Τζαβίδας – που μόλις είχε μπει στο ματς – ήρθε σε επαφή στέλνοντας τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κιάρτανσον με κεφαλιά ισοφάρισε.
Εννέα λεπτά αργότερα ο Ισλανδός αναδείχθηκε ως ο ήρωας της βραδιάς καθώς σε μια ακόμα σέντρα από τα δεξιά βρέθηκε ο ίδιος στο πρώτο δοκάρι πραγματοποιώντας το 2-1!
Μια νίκη που βασίστηκε στην νοοτροπία της ομάδας του Κόλμαν αλλά και στο «κρύο αίμα» του Ισλανδού φορ ο οποίος με δύο δικά του τέρματα έφερε την ανατροπή απέναντι σε μια ομάδα που είχε καλά στοιχεία αλλά στο φινάλε τα «ξέχασε» όλα στα Γιάννινα…


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κ. Κόλμαν)
Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Κούεν (61′ Έρλινγκμαρκ), Φριντζόνσον (60′ Μουνίθ), Κλωναρίδης (745′ Τζαβίδας), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάϊκος)
Σούλης, Σόρια (88′ Μορέϊρα), Ποζνάνσκι, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Τζίμας, Ροσέρο, Κιάκος (81′ Μπαγκαλιάνης), Σταματελόπουλος (11’ Μπάλαν).

Keywords
Τυχαία Θέματα