Μπάρτι – Πλίσκοβα: Ώρα για τη νέα “βασίλισσα” του Wimbledon

Οι δύο τενίστριες θα τεθούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους αντιμέτωπες σε τελικό Grand Slam, όμως για να φτάσουν μέχρι εδώ ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η No.1 στην παγκόσμια κατάταξη, Άσλεϊ Μπάρτι στην πρεμιέρα απέκλεισε την Κάρλα Σουάρεθ, ακολούθησε η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε την Αντζελίκ Κέρμπερ.

Από την άλλη πλευρά, η Τσέχα στην πρεμιέρα του τουρνουά απέκλεισε με 2-0 την Ταμάρα Ζίνταντσεκ, ακολούθησαν η Βέκιτς και η Μαρτίντσοβα, από τις οποίες επίσης δεν έχασε σετ.

Επόμενα εμπόδια ήταν η Σαμσόνοβα (2-0 σετ) και η Γκόλουμπιτς (2-0 σετ), ενώ στον ημιτελικό άφησε εκτός με 2-1 το Νο4 κόσμου την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Τόσο για τη Μπάρτι όσο και για την Πλίσκοβα θα είναι ο πρώτος τελικός στο Wimbledon, όχι όμως σε Grand Slam. Το 2019 η Μπάρτι κατέκτησε το Roland Garros, ενώ η Πλίσκοβα το 2016 είχε αγωνιστεί στον τελικό του US Open, όπου είχε ηττηθεί από την Αντζελίκ Κέρμπερ.

Τέλος, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, η Άσλεϊ Μπάρτι έχει το προβάδισμα με 5-2 νίκες. Τελευταία φορά που η Πλίσκοβα πανηγύρισε απέναντι στην Μπάρτι ήταν το 2018 στο US Open.

Keywords
Τυχαία Θέματα