Μπαρτσελόνα: Αποφασισμένος και με πλάνο ο Τσάβι

Μιλώντας κατά την «αποκάλυψη» του στο«Nou Camp», ο Τσάβι είπε στους δημοσιογράφους: «Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος τόσο οικονομικά όσο και εντός γηπέδου. Αλλά θα απαιτήσω υψηλά στάνταρ από τους παίκτες γιατί είμαστε η Μπαρτσελόνα, ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο. Χρειαζόμαστε τα υψηλότερα πρότυπα στη δουλειά. Από εδώ και πέρα, είναι θέμα προσπάθειας και σεβασμού».


Ο πρώην επιθετικός της Αγγλίας και με θητεία στη Μπαρτσελόνα, Γκάρι Λίνεκερ, έγραψε στο Twitter:

«Υπέροχο ραντεβού. Εύχομαι τα καλύτερα».

Great appointment. Wish him all the very best. Que tenga mucha suerte. https://t.co/iLKvblDjSC

— Gary Lineker (@GaryLineker) November 8, 2021

ΓΙΑ ΛΑΠΟΡΤΑ
Ο Τζοαν Λαπόρτα κέρδισε τις προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο και έχει καλή σχέση με τον Τσάβι, πείθοντάς τον να αναλάβει τη δύσκολη αυτή δουλειά. «Ο Λαπόρτα ήταν ο καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών και είμαι χαρούμενος που καταλήξαμε σε συμφωνία».

Ο Τσάβι δεν έχει μεγάλη προπονητική εμπειρία, κατέκτησε πάντως ένα πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια της διετίας που πέρασε στην ομάδα του Κατάρ, Αλ Σαντ. Όμως, ο πρώην προπονητής της Ισλανδίας, Χάιμιρ Χάλγκριμσον, ο οποίος αντιμετώπισε την Αλ Σαντ του Τσάβι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Αλ-Άραμπι, εντυπωσιάστηκε με τις ικανότητες του Τσάβι. Μιλώντας στο «The Athletic», ο Χάλγκριμσον είπε:

«Όσον αφορά τη φιλοσοφία, το στυλ παιχνιδιού… Ήταν μάλλον έτοιμος πριν ξεκινήσει εδώ. Αλλά έκανε το σωστό βήμα για να μάθει στο Κατάρ. Στην προπονητική, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είσαι έτοιμος. Απλά πρέπει να πηδήξεις!».
Η Μπαρτσελόνα είναι αυτή τη στιγμή ένατη στη La Liga και έχει κερδίσει μόνο ένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, με τελευταίο πατατράκ, το 3-3 με τη Θέλτα και ενώ προηγήθηκε 3-0.

Xavi pic.twitter.com/F4EwDYj1pi

FC Barcelona (@FCBarcelona) November 8, 2021

EΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Όλα τα βλέμματα στη Μπαρτσελόνα θα είναι στραμμένα στον Ιανουάριο, καθώς ο Τσάβι θα προσπαθήσει να κάνει τις πρώτες του μεταγραφές ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, αλλά η δουλειά δεν θα είναι εύκολη, καθώς ο σύλλογος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση, κάνοντας το έργο του Ισπανού ακόμα πιο δύσκολο. Ήδη πάντως κυκλοφόρησαν τα πρώτα ονόματα παικτών που επιθυμεί να έχει στο ρόστερ του.

ΡΑΧΙΜ ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει συνδεθεί με μια μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα εδώ και αρκετό καιρό και παρά τις καλές του εμφανίσεις με την Εθνική Αγγλίας στο Euro 2020, βρίσκεται για άλλη μια φορά σε δυσμένεια στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Στέρλινγκ θα ήταν πιθανότατα πολύ ακριβός για τη Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή, αλλά μια συμφωνία για ανταλλαγή θα μπορούσε να είναι προς όφελος τόσο της Σίτι όσο και των Καταλανών, με τον Φράνκι Ντε Γιονγκ να είναι ενδεχομένως ένας παίκτης που μπορεί να μετακομίσει στην Αγγλία για να ανοίξει ο δρόμος του Στέρλινγκ. Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα El Nacional, ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρδιόλα, θα χαρεί αν αποκτήσει τον Ντε Γιονγκ ως μέρος μιας συμφωνίας ανταλλαγής, συν κάποια χρήματα σε μετρητά.

ΜΑΡΣΕΛΟ ΜΠΡΟΖΟΒΙΤΣ
Εάν ο Ντε Γιονγκ άφηνε το «Nou Camp», η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να επωφεληθεί με έναν αντικαταστάτη του και ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς θα μπορούσε να είναι μια πιθανή επιλογή καθώς ο Κροάτης διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Ίντερ. Ο Μπρόζοβιτς υπέγραψε στην Ίντερ το 2015 και από τότε είναι βασικό μέλος της ομάδας, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της στη Serie A την περασμένη σεζόν. Ωστόσο, οι συζητήσεις για μια νέα συμφωνία δεν έχουν προχωρήσει καθώς η Ίντερ φαίνεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις μισθολογικές απαιτήσεις του Κροάτη μέσου, γεγονός που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην έξοδο με ελεύθερη μεταγραφή στο τέλος της σεζόν.

ΣΕΝΤΡΙΚ ΜΠΑΚΑΜΠΟΥ
Η πιο ακριβή μεταγραφή Αφρικανού ποδοσφαιριστή, είναι ο Μπακαμπού ο οποίος αγωνίζεται στην κινέζικη Beijing Guoan και μπορεί να είναι διαθέσιμος για την Μπαρτσελόνα. Με τους τραυματισμούς των Σέρχιο Αγουέρο και Μάρτιν Μπρέιθγουέιτ, η Μπαρτσελόνα «ταλαιπωρείται» στην επίθεση και έχει άμεση ανάγκη από ενίσχυση. Ο Κογκολέζος επιθετικός, με θητεία στην Ισπανία (Βιγιαρεάλ), θα μπορούσε να έρθει τον Ιανουάριο ως ελεύθερος, καθώς το συμβόλαιο του λήγει στο τέλος του ημερολογιακού έτους με την ομάδα της κινέζικης Super League. Είναι ένας αποδεδειγμένα καλός σκόρερ, με 48 γκολ στην Κίνα από το 2018 που έφτασε στο Πεκίνο.

ΝΤΑΝΙ ΟΛΜΟ
Ο επί επτά χρόνια παίκτης της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα συνδέθηκε με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη. Σύμφωνα με την AS, ο Ντάνι Όλμο, αποτελεί τον νούμερο 1 στόχο, ενώ και ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί την επιστροφή του στους «μπαλουγκράνα», μετά την επιτυχημένη του πορεία στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που του έδωσε τη μεταγραφή στη Λειψία.

Keywords
Τυχαία Θέματα