Μπότεφ-Παναθηναϊκός 0-4: “Πράσινος” θρίαμβος και τώρα Άγιαξ

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι με την Μπότεφ στη Βουλγαρία και πήρε θριαμβευτικά -με δύο νίκες- την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Είχε το 3-0 από το πρώτο μέρος και έκανε πολύ εύκολο το έργο του. 

Τα σχέδια του Ντιέγκο Αλόνσο

Στο μοίρασμα των ρόλων στον Παναθηναϊκό, οι επιλογές του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν οι εξής: Ο Ντραγκόφσκι στην εστία, στην άμυνα,

δεξιά ο Κώτσιρας, αριστερά Μλαντένοβιτς, και κεντρικοί αμυντικοί οι Γεντβάϊ -Ίγκανσον. Αράο, Μπακασέτας, Τσέριν είναι στη στη μεσαία γραμμή. Γερεμέγεφ, Μαντσίνι και Τζούρισιτς είναι η επιθετική τριάδα

Με Γερεμέγεφ το 0-1

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε τον δρόμο νωρίς στο παιχνίδι με το γρήγορο γκολ του Γερεμέγεφ που όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ έτσι και σε αυτό, σκόραρε. Γενικώς στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός είχε δικό του το πρώτο 20λεπτο, η Μπότεφ ανέβασε την απόδοση της μέχρι το 30’ (διάστημα που είχε και δοκάρι), ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και βρήκε δύο γκολ ενώ είχε και δοκάρι με τον Μπακασέτα.

Στο 6’ έγινε το 0-1.Ο Γερεμέγεφ πήρε την πάσα από τον Μλαντένοβιτς στην εκδήλωση μιας υποδειγματικής επίθεσης για τον Παναθηναϊκό. Υπέροχο το πλασέ του σκόρερ. Στο 26’ είχε δοκάρι η Μπότεφ. Ο Μινκόφ με σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Νταγκόφσκι.

Και δύο γκολ και δοκάρι

Στο 34’ έγινε το 0-2, σε χρονικό σημείο που ήταν καθοριστικό καθώς το γκολ επηρέασε και την ψυχολογία της Μπότεφ που ήταν στο καλό της διάστημα. Στο 0-2 με το σουτ του Τζούρισιτς η μπάλα βρήκε και στον Ούτζα, σε φάση πάντως που η μπάλα πήγαινε στην εστία, η UEFA καταχώρησε το γκολ ως αυτογκόλ. Στο 39’ ο Μπακασέτας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και το 0-3 έγινε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος. Ο Μαντσίνι έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζούρισιτς που κάνει το 0-3.

Πάλι με Γερεμέγεφ

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πάλι γρήγορο γκολ με τον ίδιο σκόρερ. Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο μέρος, ο Γερεμέγεφ σκόραρε. Στο 50’ έκανε το 0-4, μετά από πάσα του Κώτσιρα, η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ, το γκολ μέτρησε. Ο Αλόνσο έκανε αλλαγή στην αρχή του δευτέρου μέρους με την είσοδο του Μαξίμοβιτς στη θέση του Γεντβάι. Ο Αράο γύρισε στην άμυνα.

Ντεμπούτο για Τετέ και ο σταθερός Ινγκασον

Στο 61’ ο Αλόνσο πέρασε στο παιχνίδι τον Τετέ στη θέση του Μαντσίνι. Ο Βραζιλιάνος έκανε το πρώτο του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Στο 74’ έδωσε και πάσα στον Γερεμέγεφ που ήταν κοντά σε τρίτο γκολ, το πλασέ του απέκρουσε ο Μπερνάτ. Στο 86’ έδωσε στον Λημνιό που πλάσαρε σε θέση τετ-α-τετ και απέκρουσε ο Μπερνάτ. Στις καθυστερήσεις έδωσε μία ακόμη πάσα, αυτή τη φορά, στον Σπόραρ που είχε την ευκαιρία χωρίς να σκοράρει.

Το παιχνίδι ήταν επίσης σημαντικό για νέους παίκτες στο ρόστερ του Παναθηναϊκού την ευκαιρία να πάρουν χρόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Ινγκασον που ήταν στο αρχικό σχήμα και ο Ισλανδός έδειξε με την σταθερότητα που είχε ότι έχει γρήγορη προσαρμογή στη νέα του ομάδα. 

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46’ Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73’ Ζέκα), Μαντσίνι (61’ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (73’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (79’ Σπόραρ)

Μπότεφ: Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46’ Ακέρε), Μπαλογιάννης (59’ Ιορντάνοφ, 64’ λ.τ. Καραμπέλοφ), Ετό, Περέρα, Μινκόφ, Ποπόφ (46’ Κόροσετς), Ενουατσούκου, Ούτζα (44’ λ.τ. Σέκουλιτς)

Keywords
Τυχαία Θέματα