Χόρνερ: «Δε φέρθηκαν δίκαια στον Μάσι»

Αρνητική φήμη απέκτησε ο πρώην Διευθυντής Αγώνων, Μάικλ Μάσι ύστερα από τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι για το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2021. Η διαχείριση του στους τελευταίους γύρους ανέδειξε τον Μαξ Φερτσάπεν για πρώτη φορά παγκόσμιο πρωταθλητή.

Μάλιστα η FIA προχώρησε σε έρευνα και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν λίγο πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, με τους ιθύνοντες

να αναφέρουν ότι δύο αγωνιστικοί κανονισμοί παραβιάστηκαν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κρίστιαν Χόρνερ, ο επικεφαλής της Red Bull θεωρεί ότι δεν του φέρθηκαν δίκαια, ενώ στάθηκε στην αντιμετώπιση του κόσμου, αλλά και τις απειλές για που δέχθηκε για τη ζωή τη δική του και της οικογένειας του.

«Ναι, έχουμε συνομιλήσει μερικές φορές από τότε. Πιστεύω πως δεν του φέρθηκαν δίκαια. Πιστεύω πως έκανε την καλύτερη δουλειά που μπορούσε, ακολουθώντας τις αξίες του. Το μόνο λάθος που έκανε ήταν πως δεν άφησε τα δύο τελευταία μονοθέσια να πάρουν το γύρο τους πίσω. Αλλά όλα τα υπόλοιπα που έκανε ήταν ξεκάθαρα μέσα στους κανονισμούς και ακολούθησε τις αρχές του να ολοκληρωθεί ο αγώνας υπό αγωνιστικές συνθήκες. Όπως είδαμε πρόσφατα στη Μόντσα, κανένας δεν θέλει να ολοκληρώνεται ο αγώνας πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Έκανε τα πάντα ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας. Θα ήταν το πολύ κακό να τελειώσει η σεζόν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Θυμάμαι τις αντιδράσεις μετά το τέλος του αγώνα, υπήρξαν πολλές λεκτικές επιθέσεις προς εκείνον, υπήρξαν απειλές για τη ζωή της οικογένειάς του. Κανείς δεν αξίζει να περνά κάτι τέτοιο», δήλωσε αρχικά ο Χόρνερ και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως ο Μάικλ σε δύσκολες συγκυρίες έκανε την καλύτερη δουλειά που μπορούσε. Πρέπει να θυμόμαστε πως είχε πολύ μικρή στήριξη στη Διεύθυνση Αγώνα, ήταν πάνω-κάτω μόνος του και όταν ακολουθείς τη διαδικασία για το πώς κοιτούν ποια μονοθέσια είναι γύρο πίσω, γίνεται σε κομμάτια χαρτιού. Δεν είχε όλα τα δεδομένα που έχουμε εμείς οι ομάδες. Υπήρχαν στιγμές που μας είχαν φέρει απογοήτευση εκείνη τη σεζόν, ακόμα και στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι. Για παράδειγμα τις σκληρές αποφάσεις στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε επιείκεια. Αλλά αυτό είναι πάντα υποκειμενικό για κάθε άτομο, πάντα θα νιώθεις αδικημένος από τον διαιτητή».

Keywords
Τυχαία Θέματα