Δολοφονία Άλκη: Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει και τον 12ο της παρέας των χούλιγκαν – Ο “μεγάλος” που οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο

Στοιχεία για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ενός 12ου ατόμου, που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Άλκη, αναζητούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο και να φορούσε σκούφο. Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού, που κανείς δεν θέλει να κατονομάσει, είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους λεγόμενους σκληρούς της υπόθεσης.

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει ακόμα ένα πρόσωπο που εμπλέκεται

στη δολοφονία του 19χρονου αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος ακόμα. Μην έχετε αμφιβολία ότι η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Διαβάζω και ακούω για κάποιον μεγάλο που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη” τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Και τέταρτο αυτοκίνητο

Για τέταρτο αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην δολοφονία του Άλκη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας. “Αυτό αναμένεται να φανεί από το σύνολο των καμερών και το τι καταγράφηκε εκείνο το βράδυ, όχι από μόνο από τις κάμερες στον τόπο του εγκλήματος” είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη ανέφερε πως εκείνο το βράδυ της δολοφονίας στην Θεσσαλονίκη τα αυτοκίνητα με τα άτομα που επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου δεν ήταν 3 όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα αλλά 4.

Ο κ. Κούγιας είπε “υπάρχουν άλλοι δύο ύποπτοι, εγώ σας είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει και τέταρτο αυτοκίνητο, αυτό είναι κάτι που διερευνάται αυτές τις ημέρες και αυτό θα προκύψει από τον ενδελεχή έλεγχο των καμερών. Όχι μόνο από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά του συνόλου των καμερών που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη” είπε συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας.

“Θα γυρίσουν πίσω την κίνηση των αυτοκινήτων και θα δούνε όλη την διαδρομή τους, από που ξεκίνησαν όποτε θα φανεί αν υπάρχει και τέταρτο αυτοκίνητο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας, είπε πως “ο Άλκης δεν πήγαινε καν συχνά στο γήπεδο, οι φίλοι του πήγαιναν πιο συχνά, αλλά δεν ήταν από αυτούς που προκαλούσαν”.

Στον Αρειο Πάγο οι γονείς του Αλκη

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του Άλκη, την επόμενη εβδομάδα, η μητέρα και ο πατέρας του προτίθενται να έρθουν στην Αθήνα και να συναντηθούν με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να ληφθεί πρόνοια σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο για το που θα διεξαχθεί η δίκη.

Οπως ανάφερε “μαζί με τους γονείς του Άλκη, θα πάμε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσουμε να γίνει η διεξαγωγή της δίκης σε άλλη πόλη”.

Να σημειωθεί πως προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε από την ανακρίτρια ο 20χρονος -κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του- ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το προηγούμενο 24ωρο στην ΕΛ.ΑΣ., στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Την Πέμπτη, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις πολύωρες απολογίες τους ακόμη τρεις κατηγορούμενοι. Στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τα φονικά χτυπήματα στον 19χρονο. Όλοι τους παραδέχονται ότι συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο, κανένας ωστόσο δεν ομολογεί ότι τον μαχαίρωσε. Η αναφορά της Αστυνομίας αποκάλυψε ότι ο Άλκης χτυπήθηκε από τουλάχιστον τρία άτομα.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα