“Έκρηξη” της ζήτησης στα καταλύματα Airbnb τον Ιούλιο

Συνεχίζεται η έκρηξη της ζήτησης για καταλύματα Airbnb, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων AirDNA (με δεδομένα από τις πλατφόρμες Airbnb και VRBO).

Το τελευταίο report δείχνει πως τον προηγούμενο μήνα οι διανυκτερεύσεις ήταν 35% περισσότερες σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, με την Ελλάδα μάλιστα να σημειώνει

τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, μετά τη Γαλλία, σε σύνολο 20 ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα επίσης με την AirDNA, η ζήτηση τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 8% σε σύγκριση με πέρσι, ενώ η προσφορά κατά 4%.

Παρομοίως, η μέση ημερήσια τιμή διανυκτέρευσης κατέγραψε άνοδο κατά 18%, αγγίζοντας τα €. Τον Ιούλιο μετρήθηκαν 136.800 διαθέσιμες καταχωρήσεις σε όλη τη χώρα.

Οι προβλέψεις μάλιστα της εταιρείας για την ελληνική αγορά είναι πολύ αισιόδοξες και για τη συνέχεια της σεζόν. “Αναμένουμε ισχυρή, εκτεταμένη υψηλή περίοδο μέχρι το φθινόπωρο, με 30% περισσότερες διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο από ό,τι την ίδια περίοδο πέρσι” σημειώνεται από την AirDNA.

Όπως αναφέρεται ακόμη στην έκθεση, παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τον Ιούλιο σημειώθηκε πολύ υψηλή ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη και στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις, που έφτασαν τις 51,1 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις – ο δεύτερος καλύτερος μήνας όλων των εποχών. Οι διαθέσιμες καταχωρήσεις έφτασαν τα 3,38 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 7,3% σε ετήσια βάση και 2% σε σύγκριση με το 2019.

Η αύξηση της προσφοράς που έφθασε την αύξηση της ζήτησης οδήγησε σε μικρότερη αύξηση πληρότητας σε ετήσια βάση τον Ιούλιο (1,2%), όμως σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019η αύξηση των πληροτήτων ήταν εντυπωσιακή, φτάνοντας το 13,4%. Οι υψηλές πληρότητες σε συνδυασμό με την αύξηση κατά 16,9% σε ετήσια βάση στις μέσες ημερήσιες τιμές (ADR) οδήγησαν σε αύξηση 18,3% σε ετήσια βάση στα έσοδα ανά διαθέσιμη ενοικίαση (RevPAR).

Σημειώνεται πως και τον Ιούνιο, η ζήτηση για καταλύματα Airbnb σημείωσε εκρηκτική άνοδο και αυξήθηκε κατά 50,5% σε σχέση με πέρσι, ενώ η προσφορά αυξήθηκε κατά 13,3%, ωθώντας την πληρότητα επίσης σε άνοδο κατά 14,6%. Την ίδια ώρα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης αυξήθηκε κατά 18% και σκαρφάλωσε στα 227 ευρώ, που αποτέλεσε την πιο ακριβή τιμή σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, που περιλαμβάνει η μηνιαία έκθεση της AirDNA.

Παράλληλα, η Ελλάδα – στο ίδιο επίπεδο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – κατέγραφε 16% άνοδο στις διανυκτερεύσεις για τους επόμενους έξι μήνες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα