Ελ Καντουρί: “Ο πιο σημαντικός αγώνας στην ιστορία του ΠΑΟΚ!”

To the point μίλησε ο Ομάρ Ελ Καντουρί σήμερα (13/4) στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει της αυριανής ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ στην Τούμπα, στο πλαίσιο των “8” του Europa Conference League. Ο Μαροκινός μέσος του “Δικέφαλου” χαρακτήρισε τον αγώνα αυτόν ως “τον πιο σημαντικό στην ιστορία της ομάδας” και μέσα σε λίγες λέξεις περιέγραψε πώς ακριβώς αισθάνονται οι “ασπρόμαυροι”!

Αρχικά, ερωτώμενος

σχετικά με το αν δικοί του άνθρωποι θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για το ματς, όπως έκαναν στο Βελοντρόμ, όπου ήταν από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ, απάντησε: «Μετά το παιχνίδι, ήταν τα αδέλφια μου εκεί και κάποιοι φίλοι. Ήρθαν στο γήπεδο να με δουν και ήμουν χαρούμενος. Ήταν και στη Γάνδη, αλλά είχα κορωνοϊό και δεν τους είδα. Μου είπαν «καλή τύχη», τους είπα να είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη αύριο, αλλά δε μπορούν να είναι, δυστυχώς…»

Σχετικά με το αν νιώθει να του πάει η συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία κάνει καλά παιχνίδια κι έχει σημαντικές στιγμές ως τώρα, είπε: «Δεν νομίζω ότι η διοργάνωση είναι κάτι πιο σημαντικό για μένα από τις άλλες. Όλοι οι παίκτες είμαστε εδώ κι έχουμε εμπειρία στην Ευρώπη. Προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, αυτό είναι αλήθεια. Αυτή η σεζόν ήταν κάπως δύσκολη για μένα, γιατί είχα κάποιους τραυματισμούς. Τώρα, όμως, είναι η τελική ευθεία και θα δώσω ό,τι δεν μπόρεσα να δώσω αυτή τη σεζόν. Θα τα δώσω όλα!»

Για την ατμόσφαιρα που περιμένει αύριο στην Τούμπα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα και ιδιαίτερη. Υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε για την ομάδα. Ζούνε συνολικά για τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο για την ποδοσφαιρική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την πόλη και οι άνθρωποι τον αγαπούν με τρόπο που δεν έχω δει πουθενά αλλού! Νομίζω ότι αύριο θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας στην ιστορία της ομάδας! Πιστεύω ότι αυτή η αναμέτρηση θα είναι πραγματικά πολύ σημαντική».

Στην ερώτηση, αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ υπάρχει ενδεχόμενο να αδειάσουν ψυχολογικά μετά τον αγώνα με την Μαρσέιγ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, απάντησε : «Δεν το πιστεύω αυτό! Έχουμε κάνει κακές ήττες στο παρελθόν, όπως στους αγώνες με τη Μπενφίκα και με την Κράσνονταρ… Η ομάδα, όποτε κι αν έπεφτε, πάντα σηκωνόταν! Ξέρουμε ότι φτάσαμε εδώ και αυτό είναι κάτι όμορφο. Το να πάμε πιο μακριά είναι απίστευτο! Ξέρουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην περάσουμε, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και δεν πιστεύω ότι αν δεν περάσουμε αύριο, η ομάδα θα πέσει σε κατάθλιψη… Ούτως ή άλλως θα έχει κατακτήσει κάτι πολύ σημαντικό αυτήν τη σεζόν. Αν περάσουμε, σίγουρα είναι μία ώθηση. Το να συνεχίσουμε και να παίξουμε ημιτελικό με μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου, είναι κάτι πολύ ωραίο. Κι αν δεν περάσουμε, όμως, η ομάδα έχει τη δυνατότητα πάλι να σηκωθεί».

Για το πρώτο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ κι αν ήταν μάθημα για κάποια από τις δύο ομάδες, απάντησε: «Ξέρουμε ότι η Μαρσέιγ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Έχουν απίστευτους παίκτες, αλλά στον πρώτο αγώνα πιστεύω ότι δεν ήμασταν πολύ δυνατοί στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο έπρεπε να παίξουμε με λίγο πιο καθαρό μυαλό και να παίξουμε όπως ξέρουμε. Και το κάναμε! Στο πρώτο ημίχρονο, λίγο η ατμόσφαιρα, λίγο ότι είμαστε πρώτη φορά τόσο μακριά σε τέτοια διοργάνωση, αποπροσανατολιστήκαμε… Αλλάξαμε, όμως, τη νοοτροπία μας μετά και μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για τους γνωστούς του στη Μαρσέιγ, τον Αρίτ και τον Μίλικ, και αν είπαν κάτι ιδιαίτερο σε κάποια συνομιλία που πιθανώς να είχαν μετά τον πρώτο αγώνα στο Βελοντρόμ, είπε: «Μίλησα μετά τον αγώνα με τον Αρίτ, που παίζουμε μαζί στην Εθνική Μαρόκου. Μιλήσαμε, όμως, για λίγο. Με τον Μίλικ, παίξαμε για λίγο μαζί στη Νάπολι. Είναι δύο απίστευτοι παίκτες και είναι και φίλοι, αλλά δεν μιλήσαμε πολύ. Ακόμα κι αν ήταν πιο στενή η φιλία μας, δεν νομίζω ότι θα τους έστελνα κάποιο μήνυμα τώρα».

Για τον Αρίτ, με τον οποίο είναι συμπαίκτες στην Εθνική Μαρόκου, είπε: «Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν την ποιότητά του. Πρόκειται για έναν παίκτη με τεράστια δυναμική. Έχει ταχύτητα, έχει τεχνική, είναι ένας σύγχρονος παίκτης. Εξεπλάγην γιατί δεν τον είδα στην αρχή του μεταξύ μας αγώνα. Τώρα επανήλθε. Είναι σε τρομερή φόρμα και από τους καλύτερους αυτήν τη στιγμή στη Μαρσέιγ. Μιλήσαμε λίγο μετά το πρώτο ματς. Είναι γνωστή η ποιότητά του σε όλο τον κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα