Φρένο, γκάζι, πάλι από την αρχή

Συνέβη στην Πόλη, πολύ πρόσφατα για να το ξεχάσει κανείς. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο με δύο όψεις, στο δεύτερο Ολυμπιακό και Εφές έτρεχαν και έπαιζαν γρήγορο, παραγωγικό, θελκτικό στο μάτι μπάσκετ. Ο Λάρκιν και σία έβαλαν 50, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που προτιμούν. Ο Φουρνιέ και οι υπόλοιποι έβαλαν 45, γιατί είναι αρκετά καλοί για να ακολουθήσουν με ευκολία. Φρένο δεν πάτησε κανείς και το πράγμα κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατένευσε όταν τον ρώτησα στο αεροδρόμιο

της Αθήνας για το αν αυτός, είναι ένας επικίνδυνος τρόπος να ζει κανείς, ειδικά στο δρόμο.

Το 109-107 της Μπάγερν επί της Παρί σε 40 λεπτά αγώνα ήταν ειδική περίπτωση: για να συμβεί ένα τέτοιο ματς πρέπει να βοηθήσει και ο αντίπαλος. Το ίδιο όμως, αναλογικά, έκαναν και στην πρεμιέρα με τη Ρεάλ. Βρήκαν την ευκαιρία στην τέταρτη περίοδο, έβαλαν 33, έφτασαν τους 97 και κέρδισαν. Στα δύο εντός έδρας έχουν σουτάρει 35+33 τρίποντα, μόνο απέναντι στους Παριζιάνους οι Νέιπιερ-Έντουαρντς-Ομπστ δοκίμασαν περισσότερα από ότι όλος ο Ολυμπιακός στο νέο γήπεδο της Εφές.

Είναι προφανές πως η επιβράδυνση του τέμπο θα ωφελήσει τους ερυθρόλευκους σε πολλά επίπεδα, πέραν του αμυντικού. Σε ελεγχόμενο ρυθμό θα μπει στο παιχνίδι ο Φαλ που δεν έχει αντίπαλο στα μέτρα του, θα βρει ποιοτικά λεπτά ο Μιλουτίνοφ που ακόμη δεν είναι σωματικά έτοιμος για πολύ χρόνο σε τέτοια ένταση. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστούν καλές επιλογές στην επίθεση, αρκετό τρέξιμο επιστρέφοντας στην άμυνα και σωστή χρήση των φάουλ για να αποφευχθεί το transition που τόσο αρέσει στον Γκόρντι Χέρμπερτ. Όσο καλός κι αν είναι φέτος ο Μπούκερ επιθετικά στο 5v5, θα δυσκολευτεί πολύ να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Βεζένκοφ στην απέναντι πλευρά αν αυτός τροφοδοτηθεί σωστά. Δεν αποκλείεται μάλιστα σήμερα να δούμε και τα πρώτα πραγματικά λεπτά του Λαρεντζάκη, ο οποίος με τον Γουίλιαμς-Γκος εκτός μπορεί να είναι χρήσιμος στο κυνήγι ενός εκ των Ομπστ/Έντουαρντς. Στη μάχη της ρακέτας, το πιο πιθανό είναι να δούμε πολλά εκτελεσμένα τρίποντα από τον Φόγκτμαν, ο οποίος απέναντι στον Ταβάρες στην πρεμιέρα έπιασε στασίδι στην περιφέρεια και είχε 5/9.

Συνολικά ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμη έτοιμος να υποστηρίξει πολύ μεγάλα διαστήματα ελέγχου του ρυθμού και επιβολής του δικού του τρόπου παιχνιδιού, αφού το μοντέλο ανταγωνιστικής συνοχής που λανσάρει φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρειάζεται χρόνο. Το ζήτημα είναι η αναλογία, να μεγιστοποιήσει κανείς τα καλά του διαστήματα και να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί από αυτά, περιορίζοντας τη ζημία όταν η Μπάγερν θα επιβάλλει το δικό της τέμπο.

Την ίδια στιγμή η αποχώρηση του Πετρούσεφ θα λειτουργήσει αποσυμφορητικά, όσο κι αν κάποιες από τις ποιότητες του Σέρβου θα λείψουν – δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα. Μπαίνοντας σε ένα 10ημερο που μπορεί να λειτουργήσει εξισορροπητικά ή αποσταθεροποιητικά με Παναθηναϊκό/Ρεάλ/Μπάρτσα να ακολουθούν, η καλή αρχή επιβάλλεται στο Μόναχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα