Γαλλία : Η εκατοστή συμμετοχή του Γκριεζμάν

Ο Αντούαν Γκριεζμάν συμπληρώνει εκατό συμμετοχές με την φανέλα της Εθνικής Γαλλίας στον τελικό του Nations League απέναντι στην Ισπανία.

Hugo Lloris, Fransa Milli Takım tarihinin en fazla forma giyen oyuncusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Fakat ilk kez 23 yaşında milli olan Antoine Griezmann bile 100 maça yaklaşmış. Artık çok daha fazla maç oynanıyor olması

da etkili muhtemelen bu sonuçta. pic.twitter.com/DGcPs4C3F0

— Nâfi (@alpaynafi) October 10, 2021

O Γκριεζμάν θα γίνει ο ένατος παίκτης στην ιστορία των τρικολόρ που φτάνει τις εκατό συμμετοχές και μπροστά του πλέον βρίσκεται στην όγδοη θέση ο προπονητής του Ντιντιέ Ντεσάν με 103. Πρώτος στην ιστορία της Γαλλίας είναι ο Λιλιάν Τουράμ με 142 ένα ρεκόρ που κινδυνεύει από τον τερματοφύλακα Ούγκο Λορίς ο οποίος απόψε φτάνει τις 134 συμμετοχές.

Ο Γκριεζμάν είναι παράλληλα και τρίτος σκόρερ στην ιστορία των Γάλλων με 41 γκολ όσα είχε και ο Μισέλ Πλατινί. Πιο ψηλά βρίσκονται ο Ζιρού με 46 γκολ και ο Τιερί Ανρί με 51 γκολ. Έχει συμμετοχή συνολικά σε 68 γκολ καθώς έχει μοιράσει και 27 ασίστ.

L’equipe’ten Uluslar Ligi Finali’nde 100. milli maçına çıkacak Griezmann hakkında bir infografik sayfası.
Dijital gazeteciliğin en güzel yanı şu bilgileri anlamak için Fransızca bilmeye ihtiyaç duymamanız. Harika olmuş. pic.twitter.com/zwo87tXzhi

— Melih Tota (@melihtota) October 10, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα