Γαλλία: Γκρίνια από τη Διεθνή Αμνηστία για τους «τρικολόρ»

Συγκεκριμένα, τους είχε ζητηθεί μέσω επιστολής να πάρουν θέση υπέρ των μεταναστών εργατών του Κατάρ, κάτι που τελικά δεν έγινε. Για αυτό τον λόγο, αποφάσισαν να στηρίξουν τη Δανία στην κυριακάτικη αναμέτρηση των δυο ομάδων για το Nations League.

Χαρακτηριστικά, το μήνυμα αναφέρει: «Αγαπητοί Μπλε, την Κυριακή θα αντιμετωπίσετε την ομάδα της Δανίας, σε έναν αγώνα που μοιάζει με πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ανδρών. Αλλά για εμάς, στη Διεθνή Αμνηστία

της Γαλλίας, η ομάδα της Δανίας είναι για εμάς το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει».

Και συμπληρώνει: «Στις 19 Μαΐου 2022, δημοσιεύσαμε μια ανοιχτή επιστολή προς την εθνική Γαλλίας για να τους ενθαρρύνουμε να μιλήσουν δημόσια υπέρ των μεταναστών εργάτες στο Κατάρ. Το αίτημα παρέμεινε νεκρό γράμμα. Ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο προπονητής, με τον οποίο είχαμε επίσης επικοινωνήσει, είχε ανακοινώσει την ίδια μέρα σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχει ελευθερία της γνώμης. Αποφασίσατε να παραμείνετε σιωπηλοί. Ούτε η παραμικρή ατομική παρέμβαση στα μέσα ενημέρωσης ή μία συλλογική απαίτηση που προκαλεί το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυτή τη χώρα».

Τέλος, η επιστολή καταλήγει: «Εκκωφαντική σιωπή από την ομάδα σας απέναντι στους χιλιάδες μετανάστες εργάτες που πέθαναν στα εργοτάξια του Κατάρ και στους χιλιάδες άλλους που υποβλήθηκαν καταναγκαστική εργασία», αποδοκίμασε η Διεθνής Αμνηστία, τονίζοντας αντίθετα ότι «οι χορηγοί της εθνικής Δανίας αποφάσισαν να αφαιρέσουν τα λογότυπά τους από τις φανέλες των προπονήσεων των παικτών για να τα αντικαταστήσουν με ένα μήνυμα υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Γκρίνια, Διεθνή Αμνηστία,gallia, gkrinia, diethni amnistia