Γιατί ο Μακρόν φοράει δύο βέρες: Η καταπληκτική ιστορία αφοσίωσης και αγάπης με την Μπριζίτ

Ο διάβολος λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αυτή τη φορά σε μια μικρή λεπτομέρεια που συχνά περνά απαρατήρητη, κρύβεται μια δυνατή ιστορία αφοσίωσης και αγάπης που δένει τον Εμανουέλ Μακρόν με το πρόσωπο που εμπιστεύεται και υπολογίζει πιο πολύ από τον κάθε άλλο στη ζωή του.

Ο Γάλλος πρόεδρος που δίνει την πιο σκληρή μάχη της καριέρας του διεκδικώντας απέναντι στη Μαρίν Λε Πεν, δεύτερη προεδρική θητεία, έχει τις τελευταίες δύο εβδομάδες πολλαπλασιάσει τις εμφανίσεις του.Μαζί, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μασσαλία.

Στις τελευταίες εμφανίσεις του λοιπόν, Γάλλοι δημοσιογράφοι

παρατήρησαν ότι ο πρόεδρος και υποψήφιος φορά βέρα και στο δεξί και στο αριστερό του χέρι. Για ποιο λόγο όμως φορά δύο βέρες στον παράμεσο κάθε χεριού;

Όπως είναι γνωστό, ο Μακρόν έχει πάρα πολλούς συνεργάτες αλλά όχι φίλους. Και βέβαια, έχει στη ζωή του τον φύλακα-άγγελό του, την πανταχού παρούσα σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν.

Η μία βέρα, στο δεξί χέρι, περάστηκε στο χέρι του Εμανουέλ Μακρόν στις 20 Οκτωβρίου 2007, την ημέρα του γάμους τους, λίγο πριν ο Μακρόν συμπληρώσει τα 30 κι ενώ η Μπριζίτ Τρονιέ ήταν ήδη 54 ετών.

Μυστήριο παρέμενε το πώς φορέθηκε στο αριστερό του χέρι η άλλη βέρα και τι συμβολίζει.

Ο δημοσιογράφος Ζαν-Λουί Μποκαρνό στο βιβλίο του “Το πολιτικό 2022” αποκαλύπτει την ιστορία. “Ο Εμανουέλ Μακρόν φορά δύο βέρες. Τη μία του την πέρασε στο δάχτυλο η Μπριζίτ τη μέρα του γάμου τους. Την άλλη, του την είχε χαρίσει επίσης η Μπριζίτ πολύ παλιότερα, όταν ήταν φοιτητής και στο πλαίσιο των σπουδών του είχε ταξιδέψει για εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νιγηρία”.Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, την ημέρα του γάμου τους.

Το ταξίδι ήταν πολύμηνο. Είχε διάρκεια έξι μηνών κι ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι χωριζόταν για τόσο μεγάλο διάστημα.

Ο Μακρόν δεν βγάζει ποτέ αυτή τη βέρα από το χέρι του καθώς συμβολίζει εκείνον τον πρώτο – και μοναδικό για το τόσο μεγάλο διάστημα – χωρισμό τους.

“Του την είχα χαρίσει όταν είχε φύγει για τη Νιγηρία. Ήταν η πρώτη φορά που χωριζόμασταν για τόσο μεγάλο διάστημα”, είχε δηλώσει η Μπριζίτ στην Αν Φουλντά στο δικό της βιβλίο με τίτλο “Εμανουέλ Μακρόν, ένας τόσο τέλειος νέος άνδρας”.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα