Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουν. 2-1: Ο Λοπετέγκι σώθηκε… ο Τεν Χαγκ;

Δύο προπονητές υπό πίεση αναμετρήθηκαν στο Στάδιο του Λονδίνου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Είχε δύο δοκάρια με τους Γκαρνάτσο (2′) και με παραλίγο αυτογκόλ του Άλβαρες (40′), δύο απίστευτες χαμένες ευκαιρίες με τον Μπρούνο Φερνάντες ο οποίος μόνος από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ (12′) και ακόμη πιο εντυπωσιακή η αστοχία του Νταλότ (32′) ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

Αποκορύφωμα η εντυπωσιακή επέμβαση του 39χρονου Φαμπιάνσκι στην κεφαλια του Κασεμίρο στο 45ο λεπτό. Η Γιουνάιτεντ τελείωσε το ημίχρονο με τον δείκτη των xGoals

στο 1,48 και η Γουέστ Χαμ έκανε μια τελική αλλά… 0-0.

Ο Λοπετέγκι έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο (μια από αυτές ο Μαυροπάνος λόγω προβλήματος) και οι γηπεδούχοι συμμαζεύτηκαν αγωνιστικά, ισορρόπησαν και άρχισαν να απειλούν.

Προηγηθηκαν με τον Σάμερβιλ (74′) σε ένα δεύτερο ημίχρονο με σαφέστατα λιγοτερες φάσεις. Ισοφάρισε άμεσα ο Κασεμίρο (81′) αλλά το πέναλτι που έκανε ο Ντε Λιχτ στον Ινγκς έγινε γκολ από τον Μπόουεν στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-1.

Η Γουέστ Χαμ νίκησε για πρώτη φορά σε δύο σερί ματς εντός έδρας μέσα στο 2024 και νίκησε για τρίτη σερί χρονιά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να την πιάσει στην βαθμολογία.

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι – Γουάν-Μπισάκα, Μαυροπάνος (46′ Τοντιμπό), Κίλμαν, Έμερσον – Άλβαρες, Ροντρίγκες (90+ Κρέσγουελ) – Μπόουεν, Πακετά (46′ Σόουτσεκ), Σολέρ (46′ Σάμερβιλ) – Αντόνιο (71′ Ινγκς)

Μάντσεστερ Γιουν.: Ονάνα – Νταλότ, Ντε Λιχτ, Μαρτίνες, Μαζράουι (84′ Λίντελοφ) – Κασεμίρο, Έρικσεν (79′ Ζέρκζι) – Ράσφορντ (59′ Άμαντ), Φερνάντες, Γκαρνάτσο – Χόιλουν

Keywords
Τυχαία Θέματα