Γουέστ Χαμ: Με σταθερά βήματα προς την καταξίωση

Παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών του Μόγες, οι Λονδρέζοι παραμένουν μέσα στον στόχο τους και μπορεί να μην βρίσκονται πλέον στην 4η θέση, αλλά μετά τη νίκη τους επί της Γουότφορντ, απέχουν τέσσερις βαθμούς από την 4η της βαθμολογίας Άρσεναλ, 35 έναντι 31. Βέβαια ας μην ξεχνάμε και την Τότεναμ που ακολουθεί με 30, έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα.
Η ουσία είναι ότι η Γουέστ Χαμ, κυρίως χάρη στον Ντέιβιντ Μόγες «παλεύει» μέσα στο γήπεδο και αρχίζει να αποκτάει νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Την Τρίτη στο «Vicarage Road» βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Γουότφορντ

και μέσα σε διάστημα 110 δευτερολέπτων, πέτυχε δύο γκολ, προηγήθηκε 2-1 για να φτάσει τελικά στο θριαμβευτικό 4-1. Η Γουέστ Χαμ πέτυχε έτσι την 22η της νίκη στην Premier League μέσα στο 2021. Στην ιστορία του συλλόγου, μόνο το 1959 (23 νίκες) έχει απολαύσει περισσότερες νίκες πρωταθλήματος, σε ένα μόνο ημερολογιακό έτος.

2⃣ in 2⃣ for @Benrahma2! pic.twitter.com/QfV2RezPY6

West Ham United (@WestHam) December 29, 2021

Η ομάδα του Ανατολικού Λονδίνου διακρινόταν για το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιζε, αλλά συχνά υπήρχαν ερωτηματικά γύρω από τον «μαλακό» πυρήνα της. Όχι όμως πια. Η αγωνιστικότητα που έλειπε στον σύλλογο για πάρα πολύ καιρό, είναι πια σήμα κατατεθέν στης ομάδας. Η Γουεστ Χαμ δεν πτοήθηκε από το σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, αποδεικνύοντας ότι είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει έως το τέλος το όνειρο του Champions League. Έχει τις πιο σταθερά καλές εμφανίσεις μετά από την ομάδα του 1985/86 που τερμάτισε τρίτη στην παλιά First Division. Μετά τη νίκη της με 4-1 επί της Γουότφορντ, η Γουέστ Χαμ έχει πλέον ανακτήσει 12 βαθμούς όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα τη σεζόν 2021/22.

Αυτή η αγωνιστική άνοδος της Γουέστ Χαμ, έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ντέιβιντ Μόγες. Ο αγαπημένος «Moyesiah» των φίλων της ομάδας, ο οποίος τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου συμπλήρωσε δύο χρόνια στον πάγκο των “Hammers”, τη σεζόν 2020/2021, οδήγησε τη Γουέστ Χαμ σε ένα σύνολο πόντων ρεκόρ στην Premier League, με 65, τερματίζοντας στην έκτη θέση και κερδίζοντας έναν εισιτήριο για το UEFA Europa League.

Our record PL points total
A top six finish
European football

#OnThisDay two years ago, David Moyes rejoined the Club as manager… pic.twitter.com/Egj3kOTiUv

West Ham United (@WestHam) December 29, 2021

Η ομάδα κέρδισε 19 παιχνίδια στην Premier League,συμπεριλαμβανομένων 9 νικών εκτός έδρας, δύο αριθμοί-ρεκόρ για τον σύλλογο. Στους ομίλους του Europa League τα πήγε περίφημα κατακτώντας άνετα την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τη φάση των «16». Ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν ανέχεται να χάνει και αυτό το αίσθημα το έχει περάσει στους παίκτες του. Όταν επέστρεψε στην ομάδα τον Δεκέμβριο του 2019 είχε πει: «Νομίζω ότι υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις προπονητές με καλύτερο ρεκόρ νικών στην Premier League . Αυτό κάνω, κερδίζω. Είμαι εδώ για να παίρνω νίκες».

Στο σκληρό και πολύ ανταγωνιστικό αγγλικό πρωτάθλημα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν θα πραγματοποιηθούν οι στόχοι σου. Το σίγουρο είναι ότι η Γουέστ Χαμ ανεξάρτητα αν θα κατακτήσει μία θέση στην πρώτη τετράδα, έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για να αλλάξει επίπεδο και να λογίζεται πλέον στις κορυφαίες ομάδες της Premier League. Τεράστια βήματα προόδου, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις τη σεζόν 2019-20 είχε τερματίσει στη 16η θέση…

Keywords
Τυχαία Θέματα