Η Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων ΠΑΡΙΣΙ 2024 στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Μετά την ολοκλήρωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας σε ελληνικό έδαφος, σταθμός της οποίας ήταν και το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, και λίγο πριν την έναρξη των φετινών Αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, γιορτάζει το νέο απόκτημα της συλλογής του: την Ολυμπιακή Δάδα Παρίσι 2024 και σας καλεί να τη θαυμάσετε από κοντά.

Η Ολυμπιακή Δάδα των Αγώνων Παρίσι 2024 παραδόθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας,

κ. Θανάση Βασιλειάδη και τον Τελετάρχη των Τελετών Αφής και Παράδοσης, κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αποτελεί δε, μια σημαντική προσθήκη στη μόνιμη συλλογή του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, εμπλουτίζοντας με ένα έκθεμα παγκόσμιας απήχησης και τη συλλογή Ολυμπιακών Δάδων που εκτίθενται στο Μουσείο.

Οι επισκέπτες της μόνιμης έκθεσης του μουσείου έχουν πλέον την ευκαιρία όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό αυτό έργο τέχνης που συμβολίζει την οικουμενικότητα της Φλόγας, την Ειρήνη και την Ένωση των Λαών.

Η Ολυμπιακή Δάδα Παρίσι 2024 σχεδιάστηκε από τον Γάλλο γλύπτη Ματιέ Λεανέρ (Mathieu Lehanneur) και συνοψίζει το πνεύμα του Παρισιού 2024 σε τρεις θεματικούς πυλώνες: την ισότητα, το νερό και την ειρήνη.

Το μήνυμα της ειρήνης και της ενότητας που πρεσβεύει παραδοσιακά η Ολυμπιακή Φλόγα, φέτος συνοδεύεται από το μήνυμα της βιωσιμότητας, καθώς η Δάδα είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο ατσάλι, μηδενίζοντας το ανθρακικό αποτύπωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, δίπλα στο έκθεμα της Ολυμπιακής Δάδας Παρίσι 2024, εκτίθεται και η μασκότ των Αγώνων, ο μικρός φρυγικός σκούφος, χαρακτηριστικό σύμβολο ελευθερίας για την Γαλλία και τον κόσμο.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall δημιουργήθηκε από τη LAMDA Development με στόχο να προάγει τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού και να αναδείξει, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Αγώνων, την άρρηκτη σχέση μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα