Ιταλία: Αναγεννήθηκε με τον Μαντσίνι

Ιταλία: Αναγεννήθηκε με τον ΜαντσίνιastiliadΣάβ, 03/27/2021 - 17:04

Ο 56χρονος προπονητής ανέλαβε την εθνική ομάδα της Ιταλίας τον Μάιο του 2018 και σε 27 αγώνες έχει χάσει μόλις δύο. Από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία, λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε (1η Ιουνίου) σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στη Γαλλία, και τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου από την Πορτογαλία με 1-0 εκτός έδρας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σε αυτό το διάστημα το ποσοστό νικών της Ιταλίας ανέβηκε στο 67%. Είναι το μεγαλύτερο για τεχνικό που έχει καθίσει στον πάγο της «Σκουάντρα Ατζούρα» σε τουλάχιστον 20 παιχνίδια.

Τον ακολουθούν στη σχετική λίστα ο Βιτόριο Πότσο (66% νικών σε 95 αγώνες), ο Αρίγκο Σάκι (64% νικών σε 53 αγώνες) και ο Εντμόντο Φάμπρι (62% νικών σε 29 αγώνες).

Προφανώς και όσο αυξάνεται ο αριθμός των αγώνων θα μεγαλώνει και η δυσκολία της διατήρησης του υψηλού ποσοστού για την ομάδα του Μαντσίνι που μέχρι τώρα είτε είναι κυνική κερδίζοντας «σβηστά» τα παιχνίδια της, είτε εντυπωσιακή κάποια βράδια συνδυάζοντας παράλληλα εξαιρετική απόδοση και αφήνοντας υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα στο άμεσο μέλλον.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει επιλέξει ξεκάθαρα τη χρησιμοποίηση σχηματισμού 4-3-3 σε αυτό το διάστημα. Διαθέτει πάντως πληρότητα στόπερ και ακραίων μπάκ που του δίνουν τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να παίξει και με τριάδα στην άμυνα.

Η Ιταλία έχει στον όμιλό της Βουλγαρία, Ελβετία, Τουρκία και Ουαλία στη μάχη πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ που γι’ αυτήν μοιάζει ως απλή υπόθεση. 

Αρκεί να δείξει την ίδια συνέπεια αποτελεσμάτων και να το αποδείξει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου δίνοντας τη δυνατότητα στον Ρομπέρτο Μαντσίνι να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το δικό του ποσοστό επιτυχίας και συνδυάζοντας την πρόκριση με τη βελτίωση του ρεκόρ νικών.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - FIFA Club World Cup - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Off Off astiliad Off Off ΔΙΕΘΝΕΙΣ Η Ιταλία δείχνει να άφησε οριστικά πίσω της την αγωνιστική κρίση και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στοχεύει σε υπερβάσεις με ρεκόρ. Article publish on Σάβ, 03/27/2021 - 17:04 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα