Κέρδη και ζημιές

Με μια μικρή καθυστέρηση, καθώς δεν υπήρχαν και άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ήρθε η ώρα για την ανάλυση του αγώνα του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ. Ενός αγώνα, στον οποίο οι “κυανέρυθροι” εξέπληξαν ευχάριστα τον κόσμο τους, όμως στο τέλος “πληγώθηκαν” από τα δικά τους λάθη και την έλλειψη συγκέντρωσης. Μιας συγκέντρωσης, την οποία δύο 24ωρα πριν τη σέντρα είχαμε επισημάνει πως θα αποδειχθεί κομβικής σημασίας για την έκβαση της αναμέτρησης.

Υπάρχουν, άραγε, θετικά από την ήττα του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ; Φυσικά και υπάρχουν. Το σημαντικότερο
είναι πως ο Ζοσέ Ανιγκό κατανόησε πως το 3-4-3 έχει “χτυπητές” αδυναμίες και το αντικατέστησε το παιχνίδι με τον “δικέφαλο”. Έδειξε πως δεν έχει εμμονές σε συστήματα και τακτικές και πως αυτά προσαρμόζονται πολύ σωστά στο παιχνίδι το εκάστοτε αντιπάλου.

Το 4-3-3 ή 4-5-1 με τον Μασούρα εσωτερικό χαφ και επιπλέον παίκτη στην επιθετική ανάπτυξη σε συνδυασμό με τους ταχύτατους Καμαρά και Σπιριντόνοβιτς αιφνιδίασαν τους παίκτες του Λουτσέσκου, που λόγω τύχης ή αδυναμίας κυρίως του Αυστριακού επιθετικού δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Με “φορτωμένο” τον άξονα και τους Κεϊτά, Κόρμπο και Μασούρα, ο Γάλλος τεχνικός μπλόκαρε την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, στέλνοντας το παιχνίδι των φιλοξενούμενων από τα πλάγια, καθώς Πέλκας, Μαουρίσιο και Σάκχοφ δεν μπορούσαν να προωθήσουν τη μπάλα στον Πρίγιοβιτς.
Όλα αυτά συνέβησαν μέχρι το 20ο λεπτό, όταν και ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε και ο ΠΑΟΚ άρχισε να αντιδρά. Το πλάνο του αιφνιδιασμού του “δικεφάλου” είχε λειτουργήσει, όμως απουσίαζε το γκολ για να δυσκολέψει τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους και να τα απλοποιήσει για τον “Ιστορικό”.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε και πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε διορθώσει τα... κακώς κείμενά του και γινόταν ολοένα και πιο απειλητικός προς την εστία του Μανοϊλοβιτς, ο οποίος προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν.

Στη φάση του γκολ όποιος εστιάζει μόνο στο λάθος του Μπανανά που χάνει τον Ελ Καντουρί απλά δεν βλέπει το δάσος και βλέπει μόνο το δέντρο. Ο Καμερουνέζος είναι εκτός θέσης, όμως δεν έχει βγει από μόνος του, αλλά από τους συμπαίκτες του. Αν δείτε τη φάση από την αρχή, ο Σάκχοφ παίρνει τη μπάλα σχεδόν από το ημικύκλιο του κέντρου και φτάνει μέχρι τα όρια της μικρής περιοχής ανενόχλητος και με αργό ρυθμό για να κάνει την πάσα στον Ελ Καντουρί για να χαθεί κάθε αυτοματισμός στην άμυνα του Πανιωνίου.

Αμυντικά παρουσίασε ξανά κενά ο Πανιώνιος, ο οποίος δείχνει κυρίως στην δεξιά πλευρά να είναι πιο ευάλωτος. Η διακοπή είναι μια καλή ευκαιρία για να δουλέψει ο Ανιγκό τις αισθητές αδυναμίες της ομάδας, αλλά και να μάθει καλύτερα τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του. Χρόνος υπάρχει, ευθύνες για τις βαθμολογικές απώλειες σε αυτά τα παιχνίδια λογικά δεν θα ζητηθούν, οπότε ότι περισσότερο δουλέψει και κερδίσει για το μέλλον θα είναι σημαντικό.

ΥΓ: Αξίζουν πολλά μπράβο για τη συμπεριφορά και την απόδοση του Θανάση Παπαγεωργίου, ενός παιδιού που ήταν με τα δύο πόδια εκτός ομάδας, δεν υπολογιζόταν, όμως δεν έχασε την πίστη του και την επιμονή του, δούλεψε και ανταπεξήλθε πλήρως στην ευκαιρία που του δόθηκε από τον Γάλλο τεχνικό. Από την αριστερή πλευρά ο Πανιώνιος, αν δεν κάνω λάθος, δεν δέχθηκε ούτε μία φάση, με τον Ουάρντα να μην περνάει ούτε μία φορά τον Παπαγεωργίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα