Κερύνεια: “Θέλαμε να γράψουμε ιστορία και είμαστε ευλογημένοι που τα καταφέραμε” (pics)

Η Κερύνεια για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στην Α’ Κατηγορία της Κύπρου. Η ΠΑΕΕΚ (Ποδοσφαιρική Αθλητική Ένωση Επαρχίας Κερύνειας) πανηγύρισε την ιστορική κατάκτηση του Πρωταθλήματος στη Β’ Κατηγορία και ετοιμάζεται για τη μεγάλη Κατηγορία.

Η Κερύνεια

Έχει προσωρινή έδρα το στάδιο “Κερύνεια-Επιστροφή” στη Λευκωσία καθώς το αθλητικό κέντρο ” Γ.Σ. Πράξανδρος” είναι στην τουρκοκρατούμενη Κερύνεια από το 1974.

Οι στιγμές είναι ιστορικές για την ομάδα

με το όνομα της Κερύνειας να κυματίζει στη μακρά ιστορική του διαδρομή. Μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Κύπρου, η παραθαλάσσια Κερύνεια που βρίσκεται στο μέσο της βόρειας ακτής της Κύπρου, στα κατεχόμενα.

Η Κερύνεια

Το Novasports.gr μίλησε με τον προπονητή της ομάδας, Μάκη Σεργίδη. Κάποια στιγμή ο 41χρονος Κύπριος τεχνικός, αναφερόμενος στον κόσμο της ομάδας, στάθηκε και στους πιο μεγάλης ηλικίας οπαδούς… “πρόσφυγες όλοι, με άσβεστο τον πόθο της επιστροφής στις πατρογονικές εστίες, ειδικότερα για τους νεότερους”.

Οι πανηγυρισμοί για την άνοδο

Οπως και για τη διοίκηση που αποτελείται από ομάδα Κερυνειωτών. “Πρωτεργάτης ο πρόεδρος, Κλεάνθης Γεωργιάδης που πρώτιστο στόχο έχει την προβολή του ονόματος της κατεχόμενης επαρχίας μας, μέσω της ΠΑΕΕΚ”.

Ο πρόεδρος της Κερύνειας, Κλεάνθης Γεωργιάδης (δεξιά) με τον προπονητή της ομάδας, Μάκη Σεργίδη

Τις μέρες που ακολούθησαν της ανόδου ένας από αυτούς που πρόσθεσαν τον πανηγυρισμό του ήταν και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ο γνωστός καλλιτέχνης υπήρχε ποδοσφαιριστής στην Ακαδημία της Κερύνειας και έκανε σχετική ανάρτηση.

“Το δέσιμο στα αποδυτήρια”

Ο Μάκης Σεργίδης στη συνέντευξη στο Novasports.gr αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στην άνοδο αλλά και στον στόχο της Κερύνειας στην Α’ Κατηγορία.

Ο προπονητής της Κερύνειας, Μάκης Σεργίδης

–Η Κερύνεια είχε στόχο την άνοδο από την αρχή της σεζόν;

“Ηταν δύσκολο να τεθεί στόχος ανόδου εξ αρχής καθώς η ομάδα μόλις είχε ανεβεί από Γ’ Κατηγορία και φάνταζε δύσκολο να επιτευχθεί ξανά δεύτερη διαδοχική άνοδος”.

–Πότε πιστέψατε ότι μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο;

“Στο τέλος του 1ου γύρου και με την ολοκλήρωση 17 αγώνων η ομάδα ήταν στην 2η θέση. Κάπου εκεί, οι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν να πιστεύουν περισσότερο, όπως και το συμβούλιο που ενίσχυσε την ομάδα με 3 ποιοτικές μεταγγραφές”.

–Ποιο θα λέγατε ότι ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

“Το μυστικό ήταν το μεγάλο δέσιμο που δημιουργήθηκε στα αποδυτήρια… 21 νέοι ποδοσφαιριστές, διαφορετικής νοοτροπίας, κουλτούρας, θρησκείας με τεράστια θέληση για επιτυχία και κυρίως να αποτελέσουν μέρος στον ιστορικότερο στόχο της ΠΑΕΕΚ”.

–Σε ποια αγωνιστικά σημεία στηρίχτηκε η Κερύνεια για να πάρει την άνοδο;

“Η ομάδα στελεχώθηκε με ικανούς ποδοσφαιριστές αλλά και με ένα επαγγελματικό και προσοντούχο τεχνικό επιτελείο. Η στήριξη από το Δ.Σ. ήταν συνεχής και αυτό βοήθησε να σπάσουμε το ρεκόρ κατάκτησης συνεχόμενων βαθμών (38) αλλά και να τελειώσουμε με την καλύτερη επίθεση, με 68 γκολ”.

Οι πανηγυρισμοί στην Κερύνεια για την άνοδο

–Πόσο σύμμαχος είναι το συναίσθημα που υπάρχει για την περιοχή της Κερύνειας;

“Οταν ακούς ΠΑΕΕΚ Κερύνειας η θύμιση ταξιδεύει στην κατεχόμενη μας επαρχία, στην προσφυγιά, στον ξεριζωμό, στους αγνοούμενούς μας. Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, οι ποδοσφαιριστές μου θέλαμε να δώσουμε χαρά και περηφάνια σε αυτόν τον κόσμο που πέρασε τόσα πολλά. Θέλαμε να γράψουμε ιστορία και είμαστε ευλογημένοι που τα καταφέραμε. Σαφώς, με τη άνοδο στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας θα “μπολιάσουμε” με περισσότερη Κερύνεια. Η παρουσία της ομάδας στο ανώτατο ποδοσφαιρικό επίπεδο της χώρας, θα φέρει περισσότερη προβολή από τα Μ.Μ.Ε. και η Κερύνεια θα ακούγεται -έστω και αθλητικά- σε κάθε σπίτι”.

–Πώς μπορείτε να περιγράψετε τις στιγμές και τις μέρες που ακολούθησαν την επιτυχία της ανόδου;

“Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα. Ισως και ο τρόπος που ήρθε το Πρωτάθλημα και η άνοδος στο τελευταίο λεπτό ήταν αυτά που έκαναν την στιγμή ανεπανάληπτη. Το κατακτήσαμε και ζήσαμε την κάθε στιγμή των πανηγυρισμών στο μάξιμουμ. Εβλεπες ανθρώπους κάθε ηλικίας, να κλαίνε, να πανηγυρίζουν και να μην πιστεύουν αυτό το μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα που πετύχαμε. Και εγώ αλλά και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος νιώθουμε τυχεροί μέσα στη σεζόν που ζήσαμε την όλη διαδικασία του πρωταθλητισμού αλλά και τις εμπειρίες που αποκομίζεις για το μέλλον”.

–Έχει πάει ποτέ η ομάδα στην περιοχή της Κερύνειας; Μεμονωμένα ή ομαδικά;

“Αν και θα ήταν κάτι όμορφο να γίνει, ειδικότερα για τους ξένους ποδοσφαιριστές μας που ρωτούν να μάθουν πληροφορίες για την Κερύνεια, δεν κατέστη δυνατή η επίσκεψη λόγω κυρίως των περιοριστικών μέτρων και του εγκλεισμού ένεκα της πανδημίας. Οι διακινήσεις ήταν περιορισμένες και σίγουρα η μετάβασή μας εκεί θα ήταν πολύ δύσκολη. Ας μην ξεχνάμε ότι και το Πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας στην Κύπρο σταμάτησε και ξανάρχισε τρεις φορές την περσινή χρονιά λόγω του σοβαρού αριθμών κρουσμάτων που είχαμε”.

–Είδατε την ανάρτηση του Μιχάλη Χατζηγιάννη με το ποδοσφαιρικό του παρελθόν ως παίκτης της Κερύνειας; Έχει επικοινωνήσει με την ομάδα ή θα επικοινωνήσετε εσείς με αυτόν;

“Εχω δει την ανάρτηση του κ.Χατζηγιάννη, γνωρίζω την καταγωγή και τις κερυνιώτικες ρίζες του καθώς και ότι υπήρξε μέλος, παλιότερα, των ακαδημιών του συλλόγου. Προσωπικά, δεν ήρθαμε σε επαφή, φαντάζομαι σίγουρα με την διοίκηση της ομάδας αυτό θα έχει γίνει. Θα χαρούμε να τον έχουμε κοντά μας την επόμενη χρονιά, όπως και κάθε Κερυνειώτη αφού αυτή είναι και η επιδίωξη της διοίκησης. Μέσω της ΠΑΕΕΚ να επανενωθεί και να ακουστεί ο κερυνειώτικος κόσμος”.

Οι πανηγυρισμοί στην Κερύνεια για την άνοδο

–Ποιος είναι ο στόχος σας για την επόμενη σεζόν;

“Η ΠΑΕΕΚ, μέσω της ανόδου στην Α’ κατηγορια έχει ήδη ”μεγαλώσει”. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε, είμαστε ρεαλιστές. Σε ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα με 12 ομαδες, τις 7-8 να παλευουν για τα 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια και τις άλλες 3-4 ομάδες να θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ξέρουμε ότι μας έχουν όλοι, λίγο πολύ καταδικασμένους. Δεν μας φοβίζει ότι μπαίνουμε σε αυτόν τον μαραθώνιο με το μικρότερο budget της κατηγορίας. Είμαστε επαγγελματίες και θα το παλέψουμε. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και αξιοπρεπείς και αν καταφέρουμε το “θαύμα” της παραμονής θα ήταν κάτι τεράστιο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα