Κι όμως είναι ακόμα εδώ...

Στην εποχή των μετεγγραφικών ρεκόρ και των μυθικών χρηματικών ποσών για την αλλαγή φανέλας ορισμένων εξαιρετικών παικτών, υπάρχουν ακόμη (ίσως και κατ’ ανάγκη) ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που δεν αλλάζουν τη δική τους ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δε μπορεί παρά να αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα ανθρώπου, ο οποίος έμαθε να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, απέδειξε ότι πάνω απ όλα αυτός δεν τινάζει στον… αέρα οικονομικά τον σύλλογο, αλλά και καλύπτει τα προσωπικά του στοιχήματα.


Όταν η άλλοτε αποτελούμενη σε μεγάλο βαθμό από την ακαδημία της Μπαρσελόνα γίνεται η πιο πολυέξοδη ομάδα της Ευρώπης, καταλαβαίνουμε ότι τα… κάστρα είναι για να πέφτουν. Ακόμη κι αν επιστρέψει (ίσως και άμεσα) στην αγαπημένη της συνήθεια να παράγει σπουδαία ταλέντα.

Λογικά είναι ανάγκη της εποχής για τον σύλλογο, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και εμπορικά, μια και το γενικότερο στάτους της Μπάρτσα είναι κάτι ασύλληπτο σε όλα τα επίπεδα για κάποιον που δεν το έχει ζήσει από κοντά.

Ο Τσέϊμπερς, ο Χόλντινγκ, ο Ιβόμπι και ο Νάιλς… Ο Νέλσον, ο Μπεγιερίν και ο Ελνένι… Και τώρα ο Μαυροπάνος!!
Με παιδιά που πριν ένα χρόνο δε θα ασχολείτο κανένα top club του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τα ίδια παιδιά μπορεί να συμβαίνει ότι γίνεται τώρα με τον Σάντσες για να τον αποκτήσουν από τους «κανοιέρηδες».

Ο Αλσατός δημιουργεί, οι άλλοι αγοράζουν. Πολύ ακριβά. Ο Βενγκέρ, όπως και όλοι άλλωστε, κάνει λάθη. Είτε επιλογής παικτών, είτε εκτίμησης πραγμάτων. Το θέμα (για την Άρσεναλ) είναι ότι το club παραμένει όλα αυτά τα χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Σαφώς χωρίς τα τρόπαια που θα περίμενε κάποιος. Αλλά ποιος εγγυάται ότι θα είχε πολύ περισσότερα αν είχε αγοράσει πανάκριβα αντί να γουστάρει να αναδεικνύει…

Στο παιχνίδι με την Τσέλσι το βράδυ της Τετάρτης και μάλιστα εκτός έδρας, είχε στο γήπεδο…

Κάτω από τα δοκάρια ο 29χρονος Κολομβιανός Οσπίνα, που αν και ανήκει στους «κανονιέρηδες» από το καλοκαίρι του 2014, παίζει μόνο σε αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ και των κυπέλλων στην Αγγλία, είναι στη Σκιά του 35χρονου Τσεχ που παίζει βασικός στην Πρέμιερσιπ.

Προχωράμε με τους τρεις στόπερ.
Ο 22χρονος Τσέιμπερς έπαιξε για 8η φορά μόλις από το ξεκίνημα της σεζόν. Από τα 8 παιχνίδια του, τα τρία είναι για το πρωτάθλημα.
Ο 25χρονος Γερμανός Μουστάφι συμπλήρωσε χθες βράδυ 18 παιχνίδια εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Χόλντινγκ είναι 22 ετών κι έχει αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Έξι από αυτά είναι για το πρωτάθλημα.

Αριστερά σε όλη τη γραμμή έπαιζε ο 20χρονος Νάιλς. Στον αγώνα με την Τσέλσι έφτασε τις 17 συμμετοχές στην πρώτη χρονιά της καριέρας του σε αυτό το επίπεδο.
Αντίθετα, ο 22χρονος Μπεγιερίν που έπαιξε όλη τη γραμμή δεξιά, είναι από τους πλουσιότερους σε παραστάσεις ποδοσφαιριστές των Λονδρέζων.

Παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο έχουν επίσης οι Τσάκα και Γουίλσιρ. Ο Πρώτος με 30 και ο δεύτερος με 20 συμμετοχές εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Νιγηριανός Άλεξ Ιβόμπι είναι στα 21 του χρόνια και επίσης... περπατάει την πιο γεμάτη σεζόν του, δείχνοντας πως και τα ποδοσφαιρικά στοιχεία και την προσωπικότητα έχει για να σταθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Πρώτα βιολιά για την ομάδα του Βενγκέρ ήταν και οι δύο που αγωνίστηκαν κοντά στην αντίπαλη περιοχή, καθώς Γουέλμπεκ και Λακαζέτ είναι... σχεδόν αναντικατάστατοι.

Συμπερασματικά ο Βενγκέρ είχε στη βασική 11αδα του σε αγώνα εκτός έδρας με αντίπαλο την Τσέλσι, ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας 24 ετών!

Οι 5 από τους 11 στο αρχικό σχήμα ήταν κάτω των 23ων ετών, ενώ οι 4 από αυτούς τους 5 πιτσιρικάδες αγωνίζονται σε θέσεις της άμυνας. Εκεί που σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται προσωπικότητα (πολλές φορές και εμπειρία).

Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν το... χαστούκι του αποκλεισμού από τον 3ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας, με θύτη τη Νότινγχαμ και την... ξεγυρισμένη 4αρα που άφησε τον σύλλογο εκτός διεκδίκησης του τροπαίου σε αυτό τον θεσμό. Τότε δηλαδή, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο προπονητής θα έτρεμε τη σκιά του... πόσο μάλλον να εμπιστευθεί τα πιτσιρίκια για να κάνουν (μια χαρά όπως απεδείχθη) τη δουλειά
Keywords
Τυχαία Θέματα