Κιβωτός… Bank: 12,5 εκατ. μετρητά και πάνω από 150 ακίνητα έχουν η ΜΚΟ, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών της Κιβωτού του Κόσμου, ανέδειξαν καταθέσεις… 12.500.000 ευρώ!

Στους τουλάχιστον 5 προσωπικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του, υπάρχουν καταθέσεις άνω των 250.000 ευρώ, για τα οποία γίνεται έρευνα, αν αυτά δικαιολογούνται από τις δραστηριότητές τους και αν έχουν δηλωθεί. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιούν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προκύπτει ότι η Κιβωτός του Κόσμου έχει στην κατοχή της περισσότερα από 150 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα,

ενώ και αυτό της Ραφήνας, που διαμένουν ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του, ανήκει στη δομή.

Χθες το μεσημέρι στελέχη της αρμόδιας αστυνομικής αρχής προέβησαν σε κατ’ οίκον έρευνα στο διαμέρισμα που διέμενε το ζευγάρι, πάνω από την κεντρική δομή στον Κολωνό, παρουσία του πατέρα Αντώνιου.

Από εκεί φαίνεται να αναζήτησαν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αποδείξεις και τιμολόγια που σχετίζονται με τη δομή, όπως επίσης δύο χρηματοκιβώτια, μετρητά και τιμαλφή, τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται από θυρίδα της Σταματία Γεωργαντή.

Έρευνα για το “πράσινο κλουβί” στον Βόλο
Αυτοψία και φωτογράφιση του “πράσινου κλουβιού” που βρίσκεται στην αυλή της δομής της Κιβωτού στον Βόλο, ζήτησε την περασμένη Παρασκευή με νέα συμπληρωματική παραγγελία η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Μέσα σε αυτό το “πράσινο κλουβί”, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κλείνονταν ανήλικοι για σωφρονισμό. Γι αυτό η Εισαγγελία Βόλου, ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις πέντε ανήλικων παιδιών διαφόρων ηλικιών, με την προϋπόθεση να διαμένουν αρκετό χρονικό διάστημα στη δομή, ώστε να καταθέσουν σχετικά με το “πράσινο κλουβί”.

Επίσης, με αφορμή δημοσιεύματα, βασιζόμενα σε κατάθεση του 19χρονου πρώην τρόφιμου της δομής του Βόλου, τα οποία αφήνουν υπονοούμενα για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα Αντώνιο προς ανήλικο τρόφιμο της δομής του Βόλου, παραγγέλθηκε, η αναζήτηση και ο εντοπισμός των εμπλεκόμενων ατόμων με την υπόμνηση ότι, εφόσον διακριβωθεί η εμπλοκή ανηλίκων, να ληφθούν καταθέσεις τους, ως ανήλικοι μάρτυρες θύματα προσβολής προσωπικής και γενετήσιας ελευθερίας.

Ακίνητα και απόκτησή τους
Η Κιβωτός του Κόσμου, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ήταν ιδιοκτήτης περισσοτέρων των 150 ακινήτων, κοντά στα 200. Δεν υπάρχει ακόμη εικόνα αν το ζευγάρι είχε δική του ακίνητη περιουσία. Μπορεί από την πορεία της έρευνας, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, να διαπιστωθεί ότι είχαν σπίτια, ότι πωλήθηκαν σπίτια σε κάποιους και από αυτούς κατέληξαν στον πατέρα Αντώνιο και την σύζυγό του.

Αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα, οι ερευνητές της υπόθεσης εκτιμούν ότι τα χρήματα από δωρεές και χορηγίες θα βρεθούν, “πώς θα βρεις τα χρήματα από τα κιβώτια που έλεγαν Κιβωτός και ήταν έξω από εκκλησίες, σούπερ μάρκετ, καταστήματα. Πού θα βρεις πόσα είναι και που πήγαν; Έπαιρνε κάποιος το κουτί, τα χρήματα ποιος τα μέτραγε και που πήγαιναν;” δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Τα στελέχη της αρμόδια αστυνομικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι παραβάσεις φορολογικού τύπου σίγουρα θα βρουν μέσα σε μία τέτοια δομή, που διαχειριζόταν τέτοιο όγκο χρημάτων και ακινήτων.

Λογαριασμοί για 10 πρόσωπα
Απαντήσεις για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τουλάχιστον 10 προσώπων έρχονται σταδιακά στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Το ύψος των 37.000.000 ευρώ από δωρεές και χορηγίες από το 2017 έως 2022, προς την Κιβωτό προκύπτουν από τα πρώτα στοιχεία και αναφορές εργαζομένων στα λογιστήρια της δομής, αλλά αυτά θέλουν ανάλυση και πιστοποίηση, αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί. “Τα 37 εκατομμύρια μπορεί να γίνουν 40” δηλώνουν και επισημαίνουν ότι “οι εκτιμήσεις δεν έχουν καμία ισχύ γιατί αυτές αλλάζουν”.

Η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αν βρει την διαδρομή του χρήματος, παγώνει λογαριασμούς, όπως έγινε στην περίπτωση του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του και στέλνει ένα πληροφοριακό δελτίο στον Εισαγγελέα. Ο εισαγγελικός λειτουργός το χειρίζεται όπως εκείνος κρίνει, καθώς μπορεί να το στείλει στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, προκειμένου να έχει ποινική ισχύ. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία υπεξαίρεσης, απάτης, φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού…

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα