"Κλεάνθης Βικελίδης" και "AEL FC Arena" κερδίζουν τους φιλάθλους

Είναι δεδομένο πως είμαστε ένας λαός που μας αρέσει να… τρωγόμαστε μεταξύ μας. Μπορεί κατά βάθος να συμφωνούμε αλλά θα βρούμε τρόπο να το κάνουμε δύσκολο.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ποδόσφαιρο. Μετά την απογοητευτική εικόνα της Εθνικής αγωνιστικά και της αποκαρδιωτικής εκτός των τεσσάρων γραμμών, η συζήτηση για το γήπεδο ή τα γήπεδα στο οποία πρέπει να δηλώσει ως έδρα η ομάδα έχει πάρει… «φωτιά».

Με αφορμή το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Novasports.gr για το συγκεκριμένο
θέμα και κυρίως τα σχόλια που «άφησαν» κάτω από το θέμα οι αναγνώστες, μπορούμε να διακρίνουμε την τάση που επικρατεί στους φιλάθλους.

Η τάση αυτή «φωνάζει» πως η Εθνική ομάδα πρέπει να πάει αρχικά σε καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, που να πληροί τις προϋποθέσεις και εν συνεχεία σε γήπεδο που να βρίσκεται στην επαρχία.

Πέρα, λοιπόν, από τα… καφριλίκια που, κάποιες φορές έχουν αίσθηση του χιούμορ και κάποιες άλλες απέχει έτη φωτός απ’ αυτό, υπάρχουν φίλαθλοι της Εθνικής ομάδας με καθαρή, λογική και ποδοσφαιρική άποψη την οποία καταθέτουν, καθώς κάνουν ξεκάθαρη την πρόθεσή τους να πάνε και να δουν από κοντά την Εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Παγκρήτιο Στάδιο
Γράφτηκαν και ουσιαστικά προτάθηκαν γήπεδα όπως το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, γήπεδο που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει αγώνες της Εθνικής με πολύ κόσμο στην εξέδρα. Όμως είναι ένα γήπεδο που έχει ταρτάν στίβου, δεν είναι δηλαδή καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο και αν γεμάτο δύσκολα μπορεί να μεταφέρει πίεση στον αντίπαλο ή ενθουσιασμό στους παίκτες. Αν και βρίσκεται πολύ κοντά σε διεθνές αεροδρόμιο, θέλει αρκετές και σημαντικές εργασίες για να γίνει και πάλι το στολίδι που ήταν πριν από μερικά χρόνια. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2003, ενώ εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου 2004 με τον φιλικό αγώνα των εθνικών ομάδων ανδρών Ελλάδα – Ελβετία.

Πανπελοποννησιακό Στάδιο
Από το Παγκρήτιο Στάδιο, πάμε στο Πανπελοποννησιακό. Δεν έχει μεγάλες διαφορές με το πρώτο. Είναι στάδιο που χωρά 23 χιλιάδες θεατές, όμως κι αυτό έχει στίβο, ενώ δεν έχει κοντά διεθνές αεροδρόμιο. Η Εθνική δεν έχει αγωνιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, στο οποίο έχει φιλοξενηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη το 2005.

Ένα ακόμη γήπεδο που δημιουργήθηκε με αφορμή του Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Στην ίδια λογική με τα δύο προηγούμενα στάδια, χωράει 22.700 θεατές, έχει φιλοξενήσει τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και τον αγώνα της Ολυμπιακής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με αντίπαλο το Μεξικό στο οποίο το γήπεδο ήταν sold out. Στα αρνητικά του… ακριβώς τα ίδια με της Πελοποννήσου, έχει στίβο και δεν έχει κοντά αεροδρόμιο.

Ξάνθη Αρένα
Ένα από τα γήπεδα που ο κόσμος πρότεινε και προκάλεσε έκπληξη ήταν αυτό της Ξάνθης στα Πηγάδια. Γήπεδο μικρό, μαζεμένο, χωρίς στίβο που θα μπορούσε να αποτελέσει έδρα για την Εθνική, όμως θα πρέπει να περάσει από… έλεγχο για το αν πληροί τις προϋποθέσεις για διεθνείς αγώνες. Η Εθνική ανδρών δεν έχει αγωνιστεί εκεί ξανά, έχει όμως αποτελέσει έδρα για την Εθνική Ελπίδων. Είναι γήπεδο χωρητικότητας 7,244 θεατών. Υπάρχει σε κοντινή απόσταση το αεροδρόμιο της Καβάλας, κάτι που είναι στα θετικά του συγκεκριμένου γηπέδου.

AEL FC Arena
Ένα από τα γήπεδα που συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτάσεις είναι αυτός της Λάρισας, η AEL FC Arena. Ίσως το καταλληλότερο γήπεδο για να φιλοξενεί αγώνες της Εθνικής ομάδας. Καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, σύγχρονο, έστω κι αν βρίσκεται σε κακή κατάσταση εξαιτίας της κόντρα του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου. Είναι από τα ωραιότερα γήπεδα της χώρας, μπορεί να φιλοξενήσει 17.000 θεατές και να αποτελέσει μία πραγματική έδρα. Θέλει όμως πολύ δουλειά. Θέλει αλλαγή καθισμάτων στα επίσημα, διότι έχουν καταστραφεί. Θέλει εκ νέου στήσιμο των μπαρ και του εστιατορίου του γηπέδου, θέλει συντήρηση η οροφή πάνω από τις σουίτες και εννοείται πως πλέον θέλει νέο χλοοτάπητα διότι αυτός που υπάρχει θυμίζει χωράφι. Στο AEL FC Arena αγωνίστηκε μία φορά και Εθνική ομάδα στις 9 Φεβρουαρίου του 2011, με αντίπαλο τον Καναδά, σε φιλικό παιχνίδι που τελείωσε 1-0 με γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη.

Εννοείται πως γήπεδα όπως το Γεώργιος Καραϊσκάκης και η Τούμπα έχουν τις δικές τους πολλές προτάσεις, όπως και η Λεωφόρος. Όμως κάπου εδώ εμφανίζεται το… καφριλίκι που γράφαμε παραπάνω.

Υπάρχουν όμως αλλά δύο γήπεδα στην Θεσσαλονίκη που ο κόσμος τα έχει… ρίξει στο τραπέζι. Το ένα είναι το Καυταντζόγλειο Στάδιο και το άλλο είναι το Κλεάνθης Βικελίδης. Το πρώτο έχει φιλοξενήσει ξανά την Εθνική ομάδα, όμως έχει κακό προηγούμενο αφού είχαν σημειωθεί έκτροπα εις βάρος των ίδιων των παικτών της Εθνικής ομάδας που αγωνίζονταν στις ομάδες της Αθήνας και του Πειραιά.
Είναι μεγάλο γήπεδο χωρητικότητας 28.000 θεατών, ενώ έχει φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου UEFA του 1973 μεταξύ της Μίλαν και της Λιντς, καθώς και τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος. Συνολικά έχει φιλοξενήσει 18 αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Κλεάνθης Βικελίδης
Τέλος το γήπεδο που συγκεντρώνει πάρα πολλές προτάσεις φιλάθλων είναι αυτό του Άρη. Το Κλεάνθης Βικελίδης θα μπορούσε να αποτελέσει μία πραγματικά καυτή έδρα για την Εθνική ομάδα. Χωράει 23.000 θεατές οι οποίοι «κρέμονται» στο όριο των τεσσάρων γραμμών. Είναι ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο που και γεμάτο να μην είναι, μπορεί να μεταφέρει πίεση στον αντίπαλο και πάθος στους παίκτες.
Βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και γενικά πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει τέτοιου επιπέδου αγώνες. Στο Κλεάνθης Βικελίδης ή στο παλαιό «Χαριλάου» η Εθνική ομάδα έχει να αγωνιστεί από το 2002 και ένα φιλικό με την Σουηδία για την συμπλήρωση 450 αγώνων της, ενώ προηγουμένως είχε αγωνιστεί εκεί το 1948 και η αμέσως προηγούμενη φορά ήταν το 1938.

Το Κλεάνθης Βικελίδης και η AEL FC Arena είναι ίσως τα δύο γήπεδα τα οποία συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτάσεις των φιλάθλων. Το θέμα είναι βέβαια τι θέλει η ΕΠΟ, ο προπονητής και οι παίκτες της Εθνικής ώστε να έχουν την έδρα που χρειάζονται.
Keywords
Τυχαία Θέματα