Κώστας Χατζηχρήστος: Πολύ γέλιο, πολλή πίκρα. Αμ’ πώς;

Ο κουτοπόνηρος βλάχος Θύμιος, ο ψευτοαστυνομικός στον Ηλία του 16ου, ο Ζήκος στον Μπακαλόγατο, με τον Κώστα Χατζηχρήστο γίνανε κάτι παραπάνω από κινηματογραφικοί ρόλοι, ξεπέρασαν τη μυθοπλασία και απέκτησαν πραγματική υπόσταση. Εν ολίγοις είναι σαν να υπήρξαν ως πραγματικά πρόσωπα, αληθινοί χαρακτήρες ενώ οι ατάκες «Τίποτας», «Ασουπή», «Αμ’ πώς;», «Τ' άκοσες πολί μου», υιοθετήθηκαν από πολλούς λαϊκούς ανθρώπους και στιγμάτισαν μια ολόκληρη εποχή.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος ανήκε στη γενιά εκείνη που το κάθε νούμερο έπαιρνε άλλη μορφή στα χέρια του. «Εβγαινα στη σκηνή κι

έκανα άλλο κι όχι αυτό που μου είχαν γράψει. Εβαζα τόσες προσθήκες μέσα, που γινότανε άλλο νούμερο. Δεν τις είχα προετοιμασμένες, γι' αυτό κι ήταν διαφορετικές κάθε βράδυ» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος σε μία από τις συνεντεύξεις του.

Η ζωή του...«Θέατρο Χατζηχρήστου»

O Κώστας Χατζηχρήστος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1921. Οι γονείς του κατάγονταν από την Κωνσταντινούπολη και μετά το διωγμό εγκαταστάθηκαν πρώτα στην Καβάλα κι ύστερα στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τη γέννηση του Κώστα, η πολύτεκνη οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε στο Παγκράτι.

Αρχικά, ο Κώστας Χατζηχρήστος ακολούθησε στρατιωτική καριέρα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ανθυπασπιστών της Σύρας, αλλά πολύ γρήγορα τον κέρδισε το θέατρο. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή τη διάρκεια της Κατοχής με το θίασο του Λουκή Μυλωνά, διάσημο μπουλούκι της εποχής. Στα μέσα της δεκαετίας, μετά από ένα εφήμερο γάμο με κάποια Νίτσα, εγκαθίσταται στην Αθήνα και συμμετέχει σε βαριετέ, στο Θέατρο «Μισούρι» στον Πειραιά και στον θίασο της Νίτσας Γαϊτανάκη, όπου έπαιξε το «Στραβόξυλο» του Δημήτρη Ψαθά. Από το 1945 και για τρία χρόνια δούλεψε στον θίασο οπερέτας του Παρασκευά Οικονόμου. Το 1951 γίνεται ευρύτερα γνωστός με τη συμμετοχή του σε διάφορες επιθεωρήσεις στο Ακροπόλ, δημιουργώντας με επιτυχία τον σατιρικό τύπο του Θύμιου. Το 1952 συγκροτεί δικό του θίασο, αλλά εμφανίζεται και ως συνθιασάρχης με πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνής.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα