Λάτσιο: «Δεν θα τρομοκρατηθούμε από τη βία»

Ένα ακόμη επεισόδιο στην υπόθεση «Χιουσάι» καταγράφηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20/7) με δεύτερη ανακοίνωση επί του θέματος από τη Λάτσιο.

Ο Αλβανός μπακ είχε τραγουδήσει το Bella Ciao κατά τη «μύηση» στο νέο ποδοσφαιρικό σπίτι του με αποτέλεσμα ακροδεξιοί οπαδοί της Λάτσιο να αντιδράσουν και μεταξύ άλλων κινήσεων να αναρτήσουν εμετικό πανό στο οποίο έγραψαν «Χιουσάι σκουλήκι, η Λάτσιο είναι φασιστική».

Η χθεσινή ανακοίνωση των «λατσιάλι» είχε μπόλικη διπλωματία, όμως η σημερινή

είναι κάπως πιο ξεκάθαρη.

«Η Λάτσιο καταδικάζει απερίφραστα το ντροπιαστικό πανό κατά του Ελσέιντ Χιουσάι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εμείς ουδέποτε θα βρεθούμε στο πλευρό όσων απαρνούνται τις αθλητικές αξίες. Είμαστε ξεκάθαρα στο πλευρό του αθλητή μας καθώς κι όλων των αθλητών μας που προετοιμάζονται αυτό το διάστημα.

Παίρνουμε αποστάσεις από όσους θέλουν να εργαλειοποιήσουν για πολιτικούς λόγους αυτό το συμβάν που ζημιώνει την ομάδα, όλους τους φιλάθλους της Λάτσιο και το σύλλογο.

Δεν θα τρομοκρατηθούμε από αυτούς που χρησιμοποιούν βίαιο κι απειλητικό τόνο.

Δεν υπάρχει χώρος για αυτούς στο δικό μας κόσμο, ο οποίος εδράζεται στις υγιείς αθλητικές αξίες της πίστης και του ανταγωνισμού, του αμοιβαίου σεβασμού, της κοινωνικής συμβίωσης και συντείνει στην υπέρβαση όλων εμποδίων, κοινωνικής, πολιτισμικής, οικονομικής και φυλετικής υφής».

Keywords
Τυχαία Θέματα