Λε Ταλέκ: Ένα εξάρι… στόπερ για την ΑΕΚ (pics)

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς περιμένει με αγωνία τις προσθήκες και τις ενισχύσεις που του έχουν υποσχεθεί οι άνθρωποι της ΑΕΚ, αλλά για την ώρα ουσιαστική ενίσχυση δεν έχει υπάρξει. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ένωση έχει κλεισμένο τον Νταμιάν Λε Ταλέκ, έναν ποδοσφαιριστή που ο Σέρβος τεχνικός είχε υπό την καθοδήγησή του στον Ερυθρό Αστέρα.

Ανέβασε τις “μετοχές” του με Μιλόγεβιτς

Τη σεζόν 2017-18, Μιλόγεβιτς και Λε Ταλέκ συνυπήρξαν στον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο πανηγύρισαν

την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ συμμετείχαν και στους ομίλους του Europa League. Η φυσική θέση του 31ος ετών Γάλλου είναι αμυντικός μέσος, να παίζει στο “6” δηλαδη. Με τον Μιλόγεβιτς όμως μόνο εκεί δεν έπαιξε, καθώς ο Σέρβος τεχνικός τον αξιοποίησε στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μάλιστα, τη συγκεκριμένη χρονιά ο Λε Ταλέκ μέτρησε 42 συμμετοχές, εκ των οποίων μόλις τέσσερις έπαιξε ως αμυντικός μέσος. Στις υπόλοιπες 38 ο Μιλόγεβιτς τον χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας, εκμεταλλευόμενος τόσο το ύψος του (1.87), όσο και την ικανότητα που έχει να “χτίζει” το παιχνίδι από πίσω. Το επιτυχημένο ποσοστό στις μεταβιβάσεις “άγγιξε” το 89,9%, είχε συνολικά 77,3% επιτυχημένες ενέργειες, ενώ μέσο όρο είχε 5,58 κλεψίματα.

Περισσότερο εξάρι χωρίς Μιλόγεβιτς

Μία σεζόν νωρίτερα, (2016-2017) στην πρώτη του στον Ερυθρό Αστέρα, χωρίς τον Μιλόγεβιτς στον πάγκο, ο Λε Ταλέκ αγωνίστηκε περισσότερο ως “εξάρι” παρά ως κεντρικός αμυντικός. Ο Γάλλος μέτρησε 47 ματς, εκ των οποίων τα 27 ως αμυντικός μέσος και τα 20 ως στόπερ. Είχε επίσης, υψηλά ποσοστά στις μεταβιβάσεις με επιτυχία 89%, ενώ συνολικά είχε 75,2% επιτυχημένες ενέργειες και μέσο όρο 7,08 κλεψίματα.

Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ εναντίον του Ολιβιέ Ζιρού. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όπως και να ‘χει, ο Λε Ταλέκ είναι ένας παίκτης που κουβαλάει πολλά θετικά στοιχεία και μένει να δούμε αν όντως η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί για λογαριασμό της ΑΕΚ, καθώς ο Γάλλος χαφ έχει στα χέρια του και άλλες προτάσεις. Αν μπορεί να βρει κάποιος ένα αρνητικό στοιχείο είναι η ταχύτητα που δεν διαθέτει, όμως ότι μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις, ότι έχει υψηλό ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεων, καλό μέσο όρο κλεψιμάτων, αλλά και πολλές εμπειρίες από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι κάτι που μόνο θετικό πρόσημο μπορείς να του τοποθετήσεις..

Keywords
Τυχαία Θέματα