Λεβερκούζεν-Μπάγερν: Αυτά δείχνουν οι αριθμοί για το ντέρμπι κορυφής

Mία από τις ευχάριστες εκπλήξεις είναι αναμφίβολα η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Τζεράρντο Σεοάνε, «μοιράζεται» την κορυφή με τους Βαυαρούς και φτάνοντας στην 8η αγωνιστική, ήρθε η ώρα να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι σε αυτή την κορυφαία ευρωπαϊκή δύναμη. Το επίσημο site της Μπάγερν μας δίνει επτά σημαντικά στατιστικά για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα γι΄αυτή τη μεγάλη «μάχη» κορυφής.

Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Είναι η πρώτη φορά αυτή τη σεζόν που η πρώτη της βαθμολογίας, αντιμετωπίζει την ομάδα που είναι δεύτερη

στη Bundesliga. Στις τελευταίες οκτώ κορυφαίες συναντήσεις στο πρωτάθλημα, είχαμε την πρωτοπόρο ομάδα να χάνει μόνο μία φορά, και αυτή ήταν η Λεβερκούζεν στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της με την Μπάγερν, με τους πρωταθλητές να βγαίνουν νικητές με σκορ 2-1 τον Δεκέμβριο του 2020. Έτσι οι Βαυαροί επέκτειναν το καλό τους ρεκόρ σε αγώνες μεταξύ πρώτου και δεύτερου σε 15 αγώνες αήττητου σερί (11 νίκες, 4 ισοπαλίες).

«ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Η Λεβερκούζεν (20 γκολ) και Μπάγερν (24 γκολ), διαθέτουν τις δύο καλύτερες επιθέσεις. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, τρέχει ένα απίστευτο σερί 82 συνεχόμενων αγώνων – μεταξύ αυτών 37 εκτός έδρας παιχνιδιών- που έχει σκοράρει τουλάχιστον μία φορά. Και τα δύο στοιχεία αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «σύγκρουση» του κορυφαίου πασέρ της Bundesliga, του Φλόριαν Βιρτς (5 ασίστ) και του κορυφαίου σκόρερ, του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (7 γκολ όσα και ο Χάλαντ).

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ «ΚΑΙΕΙ» ΤΗ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Η πιο πετυχημένη ομάδα στη Γερμανία, έχει κερδίσει και τους τρεις τελευταίους αγώνες της με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Συνολικά η Μπάγερν έχει επικρατήσει στα 50 από τα 84 μεταξύ τους παιχνίδια στη Bundesliga, με 16 ισοπαλίες και μόλις 18 ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα