Λίβερπουλ-Έβερτον: Αυτή την εποχή, είναι ντέρμπι! (stats)

Τελευταία φορά που η Έβερτον νίκησε τη Λίβερπουλ για την Premier League ήταν Φεβρουάριος του 2021, με τον Κάρλο Αντσελότι να είναι στον πάγκο των «Ζαχαρωτών» και τις εξέδρες να είναι κενές ελέω Covid 19. Εκείνη παραμένει και η μοναδική νίκη της Έβερτον επί των «Κόκκινων» στα τελευταία 24 παιχνίδια πρωταθλήματος!

Το σερί των αποψινών γηπεδούχων (22:00 Novasports

Premier League) διευρύνεται εάν στο κάδρο της συζήτησης μπουν μόνο τα παιχνίδια στο «Άνφιλντ» εν τη παρουσία φιλάθλων. Η Έβερτον έχει να επικρατήσει από τον προηγούμενο αιώνα! Ήταν Σεπτέμβριος του 1999…

Κι όμως θεωρητικά η υπάρχουσα συνθήκη προσφέρει περιθώρια αισιοδοξίας για το σύνολο του Σον Ντάις που δίνει τη μάχη της παραμονής. Η Λίβερπουλ είναι η χειρότερη ομάδα της Premier League το 2023. Σε 4 αναμετρήσεις έχει πάρει μόλις έναν βαθμό. Έχει δεχθεί 28 γκολ, όσα και η Έβερτον. Την προηγούμενη σεζόν είχε δεχθεί 26. Όχι σε αυτό το στάδιο. Σε ολόκληρη τη σεζόν!

Αυτή που βλέπουμε είναι η χειρότερη Λίβερπουλ επί των ημερών Γιούργκεν Κλοπ; Οι αριθμοί, όπως και τα μάτια μας, δεν λαθεύουν, βροντοφωνάζοντας «ναι».

Η ομάδα του Κλοπ έχει να πετύχει γκολ στο πρωτάθλημα 310 λεπτά. Τελευταίος που κατάφερε να κουνήσει τα αντίπαλα δίχτυα ο Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν στις 2 Ιανουαρίου. Στα 3 ματς πρωταθλήματος με Μπράιτον, Τσέλσι και Γουλβς –δύο εκτός έδρας ήττες με 3-0 και «λευκή» εντός έδρας ισοπαλία με τους Λονδρέζους- οι παίκτες του Γερμανού κατέγραψαν 43 επιθετικές προσπάθειες, 9 προς την εστία, 3 μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ούτε ένα γκολ!

Μετά την επιστροφή των ομάδων από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, πρώτος σκόρερ της Λίβερπουλ στην PL είναι ο…Φάες της Λέστερ με τα δύο αυτογκόλ του.

Είναι περισσότερο «μαθηματικό» το στοιχείο που έπεται, αλλά σύμφωνα με τους στατιστικολόγους σε αυτόν το ρυθμό, η Λίβερπουλ θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με 55 βαθμούς, δηλαδή βάσει των βαθμολογιών των προηγούμενων 3 σεζόν εκτός 8άδας. Τελευταία φορά που οι «Κόκκινοι» έμειναν εκτός 8άδας στην πρώτη κατηγορία ήταν το 1953-54 όταν και υποβιβάστηκαν.

Κι από την άλλη υπάρχει η Έβερτον, η οποία στο πρώτο παιχνίδι του Σον Ντάις στον πάγκο της άλλαξε κοστούμι. Νίκησε την πρωτοπόρο Άρσεναλ στο «Γκούντισον Παρκ» αφαιρώντας από πάνω της τη μιζέρια και την γκρίνια που κυριαρχούσε επί Φρανκ Λάμπαρντ (2 ισοπαλίες και 6 ήττες πριν από τον αγώνα με την Άρσεναλ) παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Ενέργεια και πάθος, πιο άμεσο παιχνίδι, περισσότερα χιλιόμετρα και σπριντ, στροφή στις μεγάλες μπαλιές και μια νίκη επί των Λονδρέζων που δείχνει τον δρόμο για την αποψινή αναμέτρηση στο «Άνφιλντ».

Ο Κλοπ ξέρει τι τον περιμένει. Τελευταία φορά που η ομάδα του έμεινε άσφαιρη σε 4 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος ήταν τον χειμώνα του 2020/21. Το 4ο παιχνίδι ήταν απέναντι στην Μπέρνλι. Προπονητής της ήταν ο Σον Ντάις…

Keywords
Τυχαία Θέματα