Λίβερπουλ: Το Τοp – 6 της εξαετίας Κλοπ (vids, pics)

Σαν σήμερα το 2015, η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της ως αντικαταστάτη του Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος είχε απολυθεί λίγες μέρες νωρίτερα.

Six years ago today, Jürgen Klopp became a Red

An incredible manager and an even better man pic.twitter.com/Mm5axnxR8W

Liverpool
FC (@LFC) October 8, 2021

Όπως και σήμερα, έτσι και τότε η αγωνιστική δράση συλλόγων είχε διακοπεί λόγω αγώνων Εθνικών ομάδων και έτσι την 8η Οκτωβρίου του 2015 οι φίλοι των «ρεντς», αντί να ψάχνουν τα νέα της ομάδας για τον επόμενο αγώνα, είχαν …κρασάρει τις ιστοσελίδες ζωντανού εντοπισμού των αεροπορικών πτήσεων, παρακολουθώντας το…εικονικό αεροπλάνο που θα μετέφερε τον Κλοπ από τη Γερμανία στο νησί! 

Τελικά ο πρώην τεχνικός της Ντόρτμουντ προσγειώθηκε, ανακοινώθηκε και ανέλαβε μία ομάδα με καταρρακωμένο ηθικό στη 10η θέση της βαθμολογίας.

It’s official – Jürgen Klopp is the new manager of Liverpool Football Club #KloppLFC pic.twitter.com/QfAxM9sT97

Liverpool FC (@LFC) October 8, 2015

Έξι χρόνια μετά, σχεδόν τίποτα δεν είναι το ίδιο στη Λίβερπουλ, από το προπονητικό κέντρο και τη χωρητικότητα του «Άνφιλντ», μέχρι την τροπαιοθήκη που πλέον φιλοξενεί το έκτο Κύπελλο Πρωταθλητριών, το πρώτο Παγκόσμιο Συλλόγων, άλλο ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και -κυρίως – το 19ο τρόπαιο πρωταθλήτριας Αγγλίας και πρώτο μετά από 30 χρόνια.

Πολλά έχουν αλλάξει και στον ίδιο τον Κλοπ, από τα δόντια του που είναι πλέον πιο λαμπερά από αυτά του Ρομπέρτο Φιρμίνο, μέχρι τα trademark γυαλιά που δεν υπάρχουν πια λόγω…λέιζερ!


Αυτό που παραμένει ίδιο εδώ και έξι χρόνια, είναι το πάθος με το οποίο ζει το ποδόσφαιρο και την ομάδα του ο Γερμανός, δημιουργώντας μία ομάδα που αντανακλά την προσωπικότητά του. Αλλά και η τρέλα που έχουν γι΄αυτόν οι φίλοι των «ρεντς» από την πρώτη στιγμή. Και ορισμένοι από τους κύριους λόγους γι’ αυτό είναι οι παρακάτω:


Η επίσημη παρουσίαση

Ο Γερμανός δεν είχε καν συμπληρώσει 24ωρο στο Λίβερπουλ και δεν είχε καν συναντήσει τους παίκτες του – οι περισσότεροι ήταν διασκορπισμένοι ανά τον κόσμο με τις Εθνικές τους – όταν στις 9 Οκτωβρίου κλήθηκε να παρουσιαστεί επίσημα για πρώτη φορά ενώπιον του Τύπου. Από τις πρώτες του κιόλας «ατάκες» έδωσε τον τόνο της θητείας του στο «Άνφιλντ».

Χαρακτήρισε τον εαυτό του «Νormal One», εξέφρασε την πρόθεση να μετατρέψει τους αμφισβητίες σε πιστούς, ενώ υποσχέθηκε ότι θα κατακτούσε κάτι σημαντικό μέσα σε μία τετραετία. Έξι χρόνια μετά, έχει κρατήσει τις υποσχέσεις του και με το παραπάνω, καθιστώντας εκ των υστέρων την ημέρα σημαδιακή για την ιστορία του συλλόγου.


Ανατροπή με Ντόρτμουντ

O Kλοπ βρισκόταν στους πρώτους μήνες του στο «Άνφιλντ» και στο πρωτάθλημα είχε σκαμπανεβάσματα, όμως έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο με την πρώην ομάδα του Ντόρτμουντ, στον πάγκο της οποίας καθόταν τότε ο Τόμας Τούχελ. Μετά την ισοπαλία στη Γερμανία, οι παλιόφιλοι του Κλοπ αιφνιδίασαν στη ρεβάνς και με δύο γκολ στο δεκάλεπτο έδειχναν να καθαρίζουν την πρόκριση. Ο Οριγκί έδωσε κάποιες ελπίδες, αλλά ο Ρόις στο 57’ έκανε το 1-3 σημαίνοντας τους τίτλους τέλους.

Ή μήπως όχι; Κουτίνιο και Σακχό έφεραν το ματς στα ίσια και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λόβρεν έδειξε στον Κλοπ για πρώτη φορά τι σημαίνει ευρωπαϊκή βραδιά στο «Άνφιλντ». Η Λίβερπουλ έφτασε μέχρι τον τελικό όπου έχασε από τη Σεβίλλη, αλλά η επόμενη μεγάλη ανατροπή δεν θα πήγαινε στράφι…


Μπαρτσελόνα και έκτο στέμμα

Το 2018-19 η Λίβερπουλ είχε αλλάξει εντελώς πρόσωπο σε σχέση με αυτή που παρέλαβε ο Κλοπ. Από την εποχή της μετριότητας, σε αυτή των Σαλάχ, Μανέ, Φαν Ντάικ και Άλισον, αλλά και των Αλεξάντερ – Άρνολντ και Ρόμπερτσον. Μετά το τραύμα του χαμένου τελικού Τσάμπιονς Λιγκ του 2018 από τη Ρεάλ, οι «ρεντς» παρουσιάστηκαν ως μία …πολεμική μηχανή για να διεκδικήσουν τα πάντα την επόμενη σεζόν. Στο πρωτάθλημα έχασαν μόνο ένα παιχνίδι και άγγιξαν την τελειότητα με 97 πόντους, όμως η Σίτι την πλησίασε ακόμα περισσότερο και κατέκτησε τον τίτλο με 98!

Keywords
Τυχαία Θέματα