Λύγισε απέναντι στην Ισπανία η Εθνική, θέλει το χάλκινο με αντίπαλο την Σλοβενία

H εθνική ομάδα μπάσκετ κάτω των 18 ετών προσπάθησε να κάνει άλλη μία υπέρβαση στον Ευρωμπάσκετ του Βόλου, όμως η αήττητη Ισπανία αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο (70-54), αφήνοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκτός τελικού. Στόχος πλέον το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο θα διεκδικήσει απόψε απέναντι στη Σλοβενία.

Ήταν φανερό από την αρχή ότι η εθνική μπήκε με άλλη ψυχολογία στον ημιτελικό. Συγκεντρωμένη, ορμητική και χωρίς
άγχος, το οποίο ξεκάθαρα βάραινε τις πλάτες του φαβορί. Τα πρώτα σημάδια ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά (20-12 στο 10’), η αντίδραση που είχαμε στο ξέσπασμα των Ισπανών ενίσχυσε την πρώτη εντύπωση, όμως από τη στιγμή που οι παίκτες του Βλασσόπουλου δεν κατάφεραν να λύσουν το θέμα των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ, ήταν θέμα χρόνου να αλλάξουν τα δεδομένα.

Το 44-43 για την ελληνική ομάδα στο 25’ έγινε (με ένα επιμέρους 18-2) 61-46 για τους αντιπάλους μας στο 31’ και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Στο διάστημα αυτό η κυριαρχία της Ισπανίας στα ριμπάουντ ήταν απόλυτη. Στο 30’, η στατιστική έγραφε 16 αμυντικά για την ομάδα μας και 17 επιθετικά για τους αντιπάλους μας! Τελείωσαν τον ημιτελικό με συνολικά 23 δεύτερες ευκαιρίες, με το μαγικό δίδυμο Γκαρούμπα και Αλντάμα να έχουν μαζί τα 13.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά:
Keywords
Τυχαία Θέματα