Λυκογιάννης: «Ποτέ δεν τα παρατάς. Ποτέ δεν παραδίνεσαι»

Λυκογιάννης: «Ποτέ δεν τα παρατάς. Ποτέ δεν παραδίνεσαι»osinteliΚυρ, 03/21/2021 - 15:40

Του Γιώργου Βαλαβάνη,

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής και στο δεύτερο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος μπάσκετ, κόντρα στον Άρη, επιβεβαιώνοντας ότι η αλλαγή προπονητή, πριν από τρείς μήνες και η παρουσία του Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο του «Δικεφάλου» του Βορρά, μετέτρεψε το αρνητικό ρεκόρ νικών-ηττών (1-4)  σε θετικό πρόσημο (8-4) σε διάστημα ενός γύρου πρωταθλήματος και την εξασφάλιση συμμετοχής στα πλέι οφ. Δέκα

ημέρες πριν συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ, ο Έλληνας τεχνικός είχε μιλήσει με τον Άρη, ώστε να αντικαθιστούσε τον Σάββα Καμπερίδη, αλλά ήταν το…πεπρωμένο του, όπως λέει και ο ίδιος, να συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ. Στο πρόσωπο του «Λύκο», άπαντες στην ομάδα, αναγνωρίζουν την αλλαγή ψυχολογικής και αγωνιστικής νοοτροπίας που έχει ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του. Και γι’ αυτόν τον λόγο, μετά την σημαντική και σημειολογική νίκη στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου, ο Λυκογιάννης «πνίγηκε» στις αγκαλιές παικτών και συνεργατών στον καθιερωμένο κύκλο που κάνουν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ποιο είναι το «μότο» του Λυκογιάννη που έχει γράψει και σε πίνακα στα αποδυτήρια του κλειστού της Πυλαίας; «Ποτέ δεν τα παρατάς. Ποτέ δεν παραδίνεσαι».

Ο ΠΑΟΚ αποτελεί το μεγαλύτερο μέγεθος ομάδας που έχει αναλάβει ο Άρης Λυκογιάννης στην προπονητική καριέρα του, μετά τις επιτυχημένες σεζόν που είχε στον Ίκαρο Καλλιθέας, στον Κολοσσό, στον Χολαργό και μιλώντας στο Novasports.gr, τονίζει ότι «οι προτάσεις συνεργασίας σε κάθε προπονητή είναι θέμα τάιμινγκ».

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο μέγεθος, ως αθλητικός οργανισμός. Δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώσω και εγώ. Η φανέλα του έχει ιστορικό και ειδικό «βάρος», διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και χιλιάδες φιλάθλους που τον ακολουθούν πιστά και διαχρονικά. Έχω ερωτηθεί πολλές φορές για το θέμα των ομάδων που έχω δουλέψει κι αν έχω δημιουργήσει προδιαγραφές να ανέβω σκαλοπάτι. Είμαι ο πιο…αναρμόδιος να απαντήσω, γιατί η δουλειά του καθενός κρίνεται από όλους τους άλλους κι ας υπάρχει η αυτοκριτική μας. Έχω πάντα την ίδια απάντηση. Πάω στις ομάδες που με θέλουν. Μιλάω με ειλικρίνεια μαζί τους για τους στόχους και το μπάτζετ που διαχειρίζομαι. Αυτό βρήκα και στον ΠΑΟΚ. Ο Χατζόπουλος είναι νοικοκύρης. Προχωρά σταθερά στην οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, βάλαμε και τους αγωνιστικούς στόχους για την φετινή περίοδο. Αμφότεροι, μιλήσαμε με βάση την πραγματικότητα. Αγωνιστικά, διοικητικά και οικονομικά. » λέει ο Λυκογιάννης και συνεχίζει για τις αλλαγές που επέφερε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, τους τρείς προηγούμενους μήνες.

«Κατ’ αρχήν, φρόντισα εγώ να προσαρμοστώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά που είχε κάθε παίκτης και τι περισσότερο μπορούσε να προσφέρει στην ομάδα, όταν ανέλαβα. Κάθε προπονητής έχει τα σχέδια και τις ιδέες του, αλλά όταν δεν έχει επιληφθεί και του αρχικού μεταγραφικού σχεδιασμού για την δημιουργία της ομάδας, είναι επιβεβλημένο να δουλέψει με τα υπάρχοντα δεδομένα που βρίσκει στο ατομικό επίπεδο και ποιότητα των παικτών. Δυο είναι τα αλληλένδετα στοιχεία που άλλαξαν στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα ήταν…χαλαρή στην αμυντική προσπάθεια της και έχει αποκτήσει σκληράδα. Όταν παλεύεις στην άμυνα, δείχνεις στον εκάστοτε αντίπαλο ότι δεν παραδίνεσαι ποτέ, ακόμα κι αν είναι καλύτερος και ποιοτικότερος» υποστηρίζει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του.  

«Είμαι ευχαριστημένος όταν δίνουμε το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας, ανεξαρτήτως αν χάσουμε ή νικήσουμε. Να είμαστε, ατομικά ο καθένας, ήσυχος με την αγωνιστική και επαγγελματική συνείδηση του ότι έκανε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Και φυσικά να μην αδικεί τις ικανότητες του, όποιες κι αν αυτές».

Η συνέχεια του πρωταθλήματος βρίσκει τον ΠΑΟΚ να έχει «αγκαλιάσει» την έκτη θέση και την συμμετοχή στα πλέι οφ.

«Θέλουμε να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες, καταφέρουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και να έχοντας ασφαλή συμπεράσματα για ό,τι πετύχαμε και τις αδυναμίες που συνεχίζουμε να έχουμε, γιατί όλα δεν είναι…τέλεια, να κάνουμε καλά και δυνατά παιχνίδια στα πλει οφ.
 

ΕΛΛΑΔΑ - Basket League - ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ - Μπάσκετ Off Off On Off ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη στο "Nick Galis Hall", ο Άρης Λυκογιάννης μιλά στο Novasports.gr για τη μεταμόρφωση του "Δικεφάλου". Article publish on Κυρ, 03/21/2021 - 15:40 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα