Μαρία Σάκκαρη: Ώριμη, κυριαρχική, αλάνθαστη!

Μαρία Σάκκαρη: Ώριμη, κυριαρχική, αλάνθαστη! gliorisΚυρ, 03/28/2021 - 22:36

Το ματς της Μαρίας Σάκκαρη κόντρα στη Λιουντμίλα Σαμσόνοβα αποτέλεσε ξεκάθαρη επιβεβαίωση της έξοχης αγωνιστικής κατάστασης που βρίσκεται η Ελληνίδα τενίστρια. 

Η 22χρονη Ρωσίδα με ρεκόρ 8-4 νίκες-ήττες από την αρχή της χρονιάς και έχοντας «πάρει το σκαλπ» στη Φλόριντα από δύο πολύ έμπειρες τενίστριες δεν ήταν αντίπαλος που θα μπορούσε να βάλει προβλήματα στη Σάκκαρη. Όχι όμως σε αυτή τη Σάκκαρη η οποία εμφανίστηκε στο κορτ το απόγευμα της 28ης Μαρτίου… 

Από την πρώτη

στιγμή έστειλε μήνυμα στη Σαμσόνοβα ότι την περιμένει αδυσώπητη πίεση. Της «έσπασε» το σερβίς και την ψυχολογία από το πρώτο game και όταν εκείνη προσπάθησε να την αποκαταστήσει η Ελληνίδα «έσβησε» τα δύο break point, έκανε το 2-0 και ουσιαστικά τελείωσε το σετ
Το τελείωσε γιατί συνέτριψε τον ενθουσιασμό με τον οποίο επιχείρησε να την πιέσει η Ρωσίδα, έχοντας κατά νου τους θριάμβους απέναντι στην Καμίλα Τζόρτζι και την Κίκι Μπέρτενς. 

Στον 3ο γύρο όμως έπεσε σε «τοίχο». Όπως όταν πετάς τη μπάλα σε έναν τοίχο κι εκείνος την επιστρέφει κάθε φορά, έτσι ήταν και η Σάκκαρη στη βασική γραμμή. Κι όσο πιο δυνατά έστελνε τη μπάλα η Σαμσόνοβα, τόσο πιο δυνατά της ερχόταν πίσω. 
Με τα λάθη λοιπόν στο ελάχιστο από τη Σάκκαρη, το σετ άρχισε να εξαρτάται από την πνευματική δύναμη. Η σφιγμένη γροθιά της Ελληνίδας έστελνε μήνυμα στη Ρωσίδα ότι επρόκειτο για μονόδρομο.

Ήταν τόσο κυριαρχική η παρουσία της Μαρίας που τα λάθη άρχισαν να προκύπτουν με πολύ γρήγορο ρυθμό από τη ρακέτα της Σαμσόνοβα. 

Σε τέτοια εξέλιξη ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της ελλειμματικής συγκέντρωσης από την προπορευόμενη. Σε κανένα σημείο όμως του ματς επέτρεψε η Σάκκαρη να εμφανιστεί στο παιχνίδι της τέτοιο σημάδι. Ήταν διαρκώς εκεί, συγκεντρωμένη και παίζοντας κάθε πόντο σαν να ήταν ο τελευταίος. 

Το μόλις ένα game που εκχώρησε μαρτυρά την ισορροπημένη, ώριμη, υπομονετική και απολύτως κυριαρχική εμφάνιση της. Δείχνει περίπατος και είναι, όμως εκ των προτέρων απαιτούσε για να είναι τέτοιος, αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι της. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να είναι μια κακοτράχαλη διαδρομή με παγίδες εκτροχιασμού. 

Το ματς που ακολουθεί με την Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα, νούμερο 33 στην κατάταξη, σαφώς και χαρακτηρίζεται ακόμη πιο απαιτητικό. Από τη μια η 25χρονη Ελληνίδα βρίσκεται για πρώτη φορά στο Μαϊάμι στον 4ο γύρο, αφετέρου η Πεγκούλα επίσης διάγει εξαιρετική περίοδο με ρεκόρ από την αρχή του έτους 15-5. 
Η μοναδική μέχρι τώρα αντιπαράθεση τους, στο Ίστμπουρν το 2019, ήταν εύκολη υπόθεση για τη Σάκκαρη. 

Η επικείμενη εγείρει το ενδιαφέρον, όμως να θυμάστε ότι ο «τοίχος δεν κάνει ποτέ λάθος»…  

Off Off glioris Off Off ΤΕΝΙΣ Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μια από τις πιο ώριμες εμφανίσεις της καριέρας της για να προκριθεί για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του Μαϊάμι Όπεν. Article publish on Κυρ, 03/28/2021 - 22:36 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα