Νάταλι Πόρτμαν: Όταν ο «Μαύρος Κύκνος» συνάντησε την «Τζάκι»

Γεννημένη στις 9 Ιουνίου του 1981, η Νάταλι Πόρτμαν πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1994 στην ταινία «Léon» του Λικ Μπεσόν. Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές και σημαντικές ταινίες, ενώ το 2015 έκατσε για πρώτη φορά και στην καρέκλα του σκηνοθέτη, παρουσιάζοντας την μεγάλου μήκους ταινία της, «Ιστορία Αγάπης και Σκότους» (A Tale of Love and Darkness). Με αφορμή τα γενέθλια της Ισραηλινο-αμερικανίδας ηθοποιού, θυμόμαστε δύο από

τους πλέον χαρακτηριστικούς ρόλους της αξιόλογης φιλμογραφίας της.

Η Νάταλι Πόρτμαν (Natalie Portman) γεννήθηκε το 1981 στην Ιερουσαλήμ και μετακόμισε σε πολύ νεαρή ηλικία στην Ουάσινγκτον με την οικογένειά της. Μετά από μερικές ακόμα μετακομίσεις, κατέληξαν με την οικογένειά της στην Νέα Υόρκη, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα. Χτίζοντας παράλληλα την καριέρα της ως ηθοποιός, η Πόρτμαν αποφοίτησε από το Χάρβαρντ με πτυχίο στην ψυχολογία, ενώ έχει σπουδάσει επίσης στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο στην Ιερουσαλήμ, όπου έμαθε Αραβικά και Εβραϊκά, ενώ σπούδασε Ανθρωπολογία της Βίας και Ισραηλινή Ιστορία.

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε το 1994 με την ταινία «Léon» του Λικ Μπεσόν, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις όντας ακόμα μικρό κορίτσι. Ακολούθησαν ρόλοι σε ταινίες όπως το «Heat» του Μάικλ Μαν, το «Everyone Says I Love You» του Γούντι Άλεν και «Mars Attacks!» του Τιμ Μπάρτον, ενώ κέρδισε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα ως βασίλισσα Αμιντάλα στην prequel τριλογία του «Star Wars».

Το 2005 απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Β΄ Γυναικείου Ρόλου, ενώ ήταν υποψήφια και για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου με την ταινία «Closer» του Μάικ Νίκολς. Έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό με ταινίες διαφορετικού είδους, όπως: «Cold Mountain», «Garden State», «V for Vendetta», «Paris Je T’ Aime», «My Blueberry Nights", «The Darjeeling Limited», «The Other Boleyn Girl», «New York, I Love You» και «Brothers».


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα