Νικοπολίδης στη Sun: “Το ξεκίνημα της ομάδας που κατέκτησε το EURO” (vid)

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πέτυχε το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του απέναντι στην Ελλάδα, ισοφάρισε το σκορ σε 2-2 και ο βαθμός αυτός ήταν αρκετός για να στείλει την Αγγλία στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας και της Κορέας.

Εκείνο το ματς όμως ήταν και η αρχή μιας μεγαλειώδους πορείας που έστεψε τον Αντώνη Νικοπολίδη και την παρέα του Πρωταθλητές Ευρώπης το 2004, ενώ ο Μπέκαμ δεν κατάφερε ποτέ να πάρει κάποιον τίτλο σε επίπεδο Εθνικών

ομάδων.

Ο Νικοπολίδης, είχε κάνει ένα μικρό λάθος βηματάκι, με αποτέλεσμα το φάουλ του Μπέκαμ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και ένα έθνος στα ουράνια. Ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας μίλησε στην “Sun” για όσα σήμαινε εκείνο το παιχνίδι.

“Ήταν η απαρχή μιας ισχυρής ομάδας που όλοι γνωρίζουμε τι κατάφερε. Το ξεκίνημα, θα έλεγα, της δημιουργίας της ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004. Για μας, ήταν η πρώτη απόδειξη ότι προετοιμάζαμε κάτι μεγάλο. Ότι βρίσκαμε τον τρόπο να είμαστε σκληρός αντίπαλος για όλες ομάδες. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από την πορεία μας από το 2001 ως το 2004. Αντιμετωπίσαμε τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αποδειχθήκαμε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα.”

Η Ελλάδα προερχόταν από τη βαριά ήττα από την Φινλανδία με σκορ 5-1 στο ντεμπούτο του Ρεχάγκελ στον πάγκο. Ο Γερμανός τα άλλαξε όλα. Και οι διεθνείς μπήκαν στο ματς με την Αγγλία με τελείως διαφορετική νοοτροπία.

Ο Χαριστέας έκανε το 1-0 πριν ισοφαρίσει ο Σέριγχαμ, με τους υπερφίαλους Άγγλους να ονειρεύονται μια εύκολη νίκη. Ο Ντέμης Νικολαΐδης όμως έκανε το 2-1 και με το ματς να οδεύει προς το τέλος του, ο Κωνσταντινίδης έκανε φάουλ στο Σέριγχαμ περίπου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή.

Όπως εξομολογείται ο Νικοπολίδης: “Δεν ένιωθα τίποτα πριν το φάουλ του Μπέκαμ. Από τέτοια απόσταση συνήθως η μπάλα χτυπάει στο τείχος και φεύγει κόρνερ. Είναι πολύ δύσκολο να περάσει από το τείχος και να πάει στην άλλη γωνία.”

Ο Νικοπολίδης λοιπόν περίμενε τη μπάλα στην αριστερή του γωνία. Ο Μπέκαμ όμως με ένα αριστούργημα την έστειλε στην άλλη γωνία. “Η μπάλα πέρασε από το τείχος αλλά δεν πήγαινε στη γωνία που φύλαγε το τείχος, ήρθε προς εμένα. Έκανα ένα μικρό βήμα αριστερά, αλλά ξαφνικά η μπάλα άλλαξε πορεία και πήγε στην άλλη γωνία. Οπότε έχοντας κάνει αυτό το βηματάκι, ήμουν πολύ κουρασμένος για να κάνω αμέσως αντίθετη πορεία και ώσπου να το κάνω η μπάλα είχε πάει στα δίχτυα.”

Όλοι μιλούσαν για το υπέροχο γκολ του Μπέκαμ και την πρόκριση της Αγγλίας. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι αυτό ένα σημάδι για την ομάδα που τρία χρόνια αργότερα έκανε την έκπληξη του αιώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα