Ντουάρτε: Εκανε restart και ο Αρης τον βρίσκει πάνω στο “κύμα” (pics)

Μία φράση του, τον προηγούμενο Νοέμβριο ίσως και να τα λέει όλα. “Ημουν διακοπές στην Τουρκία…”, λέει για το περσινό καλοκαίρι. “Εφυγα τρέχοντας από την παραλία και πήγα στο γυμναστήριο. Ηθελα με κάθε τρόπο να επιστρέψω fit. Δεν ήταν θυσία αλλά ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο καλά. Τώρα πρέπει να γίνει. Αυτό σκέφτηκα. Και δούλεψε”.
Ο Αρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Λερίν Ντουάρτε (δείτε εδώ τη σχετική
δημοσίευση) και το novasports.gr κάνει μια βόλτα στην καριέρα του 29χρονου, αριστεροπόδαρου (αν και χρησιμοποιεί εξαιρετικά και το δεξί) μέσου.

Η προηγούμενη σεζόν που έκανε με τη Χέρακλες θύμισε σε όλους στην Ολλανδία εκείνον τον 23χρονο που το καλοκαίρι του 2013 πόζαρε χαμογελαστός για τη μετεγγραφή του στον Αγιαξ.
Κατά σύμπτωση, είχε κάνει πάλι θόρυβο με τη φανέλα της Χέρακλες και ο Αγιαξ (με εισήγηση του Μαρκ Οφερμαρς) πλήρωσε 3 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Χέρακλες κάνοντας μαζί του 4ετές συμβόλαιο.

Εκείνο το 2013 ήταν τόσο υπέροχο για τον Ντουάρτε... Λίγο πριν τη μετεγγραφή του στον Αγιαξ, ο μέσος με 1.69 ύψος, το ασταμάτητο τρέξιμο, την πίεση στον αντίπαλο, την τεχνική κατάρτιση που του επιτρέπει να πηγαίνει στο γκολ, να ψάχνει τις ασίστ, να παίζει box to box, είχε συγκινήσει τον Λουίς Φαν Χάαλ που τον κάλεσε στην Εθνική Ολλανδίας για ένα τουρνουά με την Ινδονησία και την Κίνα.

Δεν έπαιξε αλλά είχε μπει στους “μεγάλους” αυτός που είχε συμμετοχές σε όλες τις Εθνικές Ολλανδίας. Η κλήση στην Εθνική είχε γίνει τον Ιούνιο του 2013 και στις 2 Σεπτεμβρίου ο Αγιαξ τον ανακοίνωσε επισήμως.

Ο Ντουάρτε με την ψυχολογία στα ύψη παίρνει τη φανέλα με το (αγαπημένο του) Νο8, το νούμερο που φορούσε ο Ερικσεν που αποχώρησε από τον Αγιαξ και πήγε στην Τότεναμ. Νιώθει καλά, μπαίνει στον Αγιαξ και κάνει και τα παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Και ένα απέναντι στη Μίλαν.

Ο Αγιαξ εκείνη την περίοδο παίρνει το Πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος μεγάλος τίτλος για τον Ντουάρτε που είναι γεννημένος στο Ρότερνταμ και έχει ρίζες και από το Πράσινο Ακρωτήρι.
Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Σπάρτα Ρότερνταμ, μπήκε στη Χέρκουλες, έφτασε στον Αγιαξ και από ένα σημείο και μετά, εκείνο το όνειρο άρχισε να γίνεται εφιάλτης. Κάποιοι τραυματισμοί τον κρατάνε πίσω. Νιώθει να περνάει στο περιθώριο. Δανεισμοί στη Χερενφέιν και στην Μπρέντα που δεν σώζουν την παρτίδα.

Παρεμπιπτόντως στη Χερενφέιν έχει συμπαίκτη τον Σαμ “Σάμπα” Λάρσον, τον αδερφό του Ντάνιελ Λάρσον με τον οποίον θα παίξουν τώρα μαζί στον Αρη. Το συμβόλαιο με τον Αγιαξ θα λυθεί το καλοκαίρι του 2016 και στη ζωή του ξαναμπαίνει η Χέρκουλες.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 θα δώσει συνέντευξη και θα στείλει βέλη κατά του Αγιαξ. “Απέτυχα. Είναι σκληρό αλλά έτσι είναι. Τι πήγε λάθος; Δεν θα πω οι τραυματισμοί. Αυτό θα ήταν πολύ εύκολο. Ο τρόπος όμως που μου συμπεριφέρθηκε ο Αγιαξ σίγουρα δεν ήταν καλός”, λέει στο “Voetbal International".
Και προσθέτει: “Πολύ άνθρωποι με ξέχασαν νομίζοντας ότι δεν θα φτάσω ξανά στο επίπεδο που ήμουν. Αλλά η καριέρα μου δεν έχει τελειώσει ακόμη. Περιμένετε και θα δείτε τον Λερίν να επιστρέφει”.

Λέει επίσης για τον Αγιαξ: “Δεν θέλω να το αποκαλέσω μπούλινγκ αλλά ένιωθα ότι ήθελαν να με εξαγριώσουν ή να με κάνουν να κάνω τρελά πράγματα. Για παράδειγμα: δούλεψα με το ιατρικό τημ και τους φυσιοθεραπευτές για έναν χρόνο και από ένα σημείο και μετά μερικοί δεν με χαιρετούσαν όταν πήγαινα στην ομάδα το πρωί. Δεν το καταλαβαίνω. Ξαφνικά έγινα άλλος άνθρωπος; Δεν είμαστε σε πόλεμο, μην μου συμπεριφέρεσαι διαφορετικά”.
Η Χέρακλες τον αγκαλιάζει και πάλι το 2016 και κάνει μαζί 3ετές συμβόλαιο το οποίο τελείωσε τώρα και τον απέκτησε ο Αρης.
Τότε, το 2016, ο CEO της ολλανδικής ομάδας, ο Nico-Jan Hoogma, λέει: “Είδαμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε τον Λερίν. Ξέρουμε την ποδοσφαιρική του ποιότητα από την προηγούμενη φορά που φόρεσε τη φανέλα της Χέρακλες. Μαζί μας, είμαστε σίγουροι ότι ο Λερίν θα γίνει ξανά ο παλιός Λερίν. Εκφράζουμε την αυτοπεποίθησή μας με το 3ετές συμβόλαιο που κάναμε”.
Ο ίδιος ο Ντουάρτε θα πει τότε: “Νιώθω αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Για την ώρα, το πιο σημαντικό είναι να παίξω ποδόσφαιρο ξανά. Θέλω να το αποδείξω στον εαυτό μου και να επιστρέψω στο παλιό μου επίπεδο”.

Τα κατάφερε. Ακόμη κι αν χρειάστηκε και πάλι λίγο υπομονή. Με τον προηγούμενο προπονητή της Χέρακλες, τον Τζον Στεγεμάν δεν ήταν στον απόλυτο βαθμό αλλά την προηγούμενη σεζόν, με τον Γερμανό, Φραν Βόρμουθ που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ολλανδικής ομάδας ήταν εξαιρετικός.
Σε συνέντευξη που έδωσε τον προηγούμενο Νοέμβριο, είπε: “Δεν ένιωθα άνετα με τον προηγούμενο τεχνικό. Ο νέος προπονητής δουλεύει με περισσότερους από 11 παίκτες και κάνει rotation. Αν δεν παίζεις, σου εξηγεί γιατί. Είναι υπέροχο να βλέπεις ότι αποκτάς και πάλι τη φόρμα σου”.
Πρόσθεσε: “Ο Βόρνμουθ μου είπε ότι δεν θα κοιτάξει το παρελθόν. Θα αρχίζαμε από την αρχή και θα έδινα αποδείξεις. Νιώθω και πάλι όπως στα καλύτερά μου χρόνια”.

“Δεν τα παρατάω”

Και πρόσθεσε και λίγο… προφητικά: “Θέλω τα πάντα από τα χρόνια που έχω ακόμη να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν τα παρατάω. Ισως να έχω και μια νέα πρόκληση. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τη Χέρακλες αλλά ποιος ξέρει τι θα έρθει… Είμαι ανοιχτός στο οτιδήποτε. Αν έπρεπε να δώσω μια συμβουλή σε έναν νέο παίκτη που είναι να κάνει μια ωραία μετεγγραφή για πρώτη φορά θα του έλεγα: μην αλλάξεις αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, συνέχισε να παίζεις. Μην αποσυγκεντρώνεσαι και ποτέ μην πιστέψεις ότι είσαι αρκετά καλός”.
Keywords
Τυχαία Θέματα