ΝΒΑ Finals: Χίλια μάτια για αυτούς τους τελικούς

Μπορεί στην συγκεκριμένη σειρά τελικών για πολλούς και στο δικό μας μπασκετικό περιβάλλον, όπως και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να φαντάζει ως πολύ δυνατό φαβορί το Γκόλντεν Στέιτ αλλά τον συγκεκριμένο γεγονός δεν…απαγορεύει στην Βοστόνη να ζήσει το όνειρο της.

Ο πρώτος τελικός και ένας από τους καλύτερους που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια ανήκει πλέον στο παρελθόν και για να μην παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι η συγκεκριμένη νίκη έχει ένα πολύ μεγαλύτερο

μέγεθος από το πραγματικό της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στο μυαλό των περισσότερων που υποστήριξαν και όχι άδικα ότι οι “πολεμιστές” είναι το φαβορί υπήρξε έντονη η εικόνα της ποιότητας αλλά και της τεράστιας εμπειρίας που διαθέτει το συγκεκριμένο σύνολο με τους Κέλτες όμως να φροντίζουν από το πρώτο κιόλας ματς να δώσουν στους αντιπάλους τους να καταλάβουν ότι θα πρέπει όντως να…πολεμήσουν για να πάρουν τον συγκεκριμένο τίτλο.

Το ότι πήραν τον πρώτο τελικό το γνωρίζουν καλά ο Ουντόκα και οι παίκτες του ότι δεν σημαίνει τίποτα όποιος αντίπαλος και να ήταν απέναντι, πόσο μάλλον τώρα που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη μια ομάδα που τον πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια τον έχει κάνει επάγγελμα. Όταν τελείωσε ο πρώτος τελικός είχε ξημερώσει πια στην Ελλάδα αλλά αντί το μυαλό να αρχίζει να χαλαρώνει λόγω της ώρας αλλά και της κούρασης παρέμεινε σε εγρήγορση και μπήκε σε διαδικασία επεξεργασίας εικόνων αλλά και την τακτικής που υπήρξε στο ματς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Είδαμε τον Στεφ Κάρι να γίνεται στόχος στην άμυνα και καταπονείται από συνεχόμενα ποσταρίσματα ενώ βέβαια πριν είχε προλάβει να σημειώσει 5-6 τρίποντα είδαμε επίσης τον Στιβ Κερ να χρησιμοποιεί ζώνη για να κάνει την Βοστόνη να νιώσει…άβολα μέσα στο παρκέ.Ο ηγέτης των Σέλτικς δεν ήταν σε καλή βραδιά αλλά δεν σταμάτησε ΠΟΤΕ όπως και όλοι οι συμπαίκτες του να βάζει τα χέρια του στην μπάλα και με πείσμα να μην παραδίνεται ακόμα και την ώρα που ο αντίπαλος βρισκόταν μπροστά με διψήφιο αριθμό πόντων ενώ ταυτόχρονα πρόσφερε στο δημιουργικό κομμάτι μοιράζοντας 13 ασίστ. Ο Αλ Χόρφορντ έδειξε την εμπειρία και την ποιότητα παρέα με τον Μάρκους Σμαρτ που για μια ακόμα φορά ήταν συγκινητικός. Τέλος δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην παρουσία του Γουάιτ. Ο απόφοιτος του Κολοράντο ήρθε από τον πάγκο και έδωσε τα πάντα, ηρεμία, οργάνωση και πόντους την ώρα που η ομάδα του τον χρειαζόταν για να μείνει ζωντανή στα πολλά δύσκολα σημεία που υπήρξαν στην αναμέτρηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κάτι που χρίζει ανάλυσης είναι το μεγάλο black out και η ουσιαστικά καμία αντίδραση των Γουόριορς την ώρα της αντεπίθεσης της Βοστόνης αλλά καλό θα είναι να περιμένουμε και κάποιο από τα επόμενα δείγματα ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη και καλύτερη εικόνα. Πολύ θετικό αυτό που έγινε στον πρώτο τελικό διότι πλέον το θέαμα και ο ανταγωνισμός στα επόμενα ματς θα αγγίξουν ταβάνι ανάμεσα σε δυο ομάδες που όποια τελικά φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου θα το αξίζει ολοκληρωτικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα