Ο Γιανουζάι έδωσε την πρωτιά (video)

Τρία στα τρία για το Βέλγιο, το οποίο νίκησε 1-0 την Αγγλία καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο.

Το πρώτο γκολ του Γιανουζάι με τη φανέλα των Βέλγων έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Μαρτίνεθ που θα παίξει με την Ιαπωνία και αν προκριθούν με τη Βραζιλία.

Αγγαρεία για τα «λιοντάρια» τα οποία θα παίξουν με την Κολομβία.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Με πολλές αλλαγές αμφότερες Αγγλία και Βέλγιο στον τελευταίο αγώνα
του 7ου ομίλου. Οκτώ αλλαγές συνολικά για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος άφησε στον πάγκο τους Αζάρ, Λουκάκου, Μέρτενς, Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Βερόνγκεν, Αλντερβάιρελντ.

Πολλές αλλαγές και για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος άφησε στον πάγκο τους Κέιν, Στέρλινγκ, Τριπιέρ, Λίνγκαρντ, Γιανγκ, Χέντερσον, Μαγκουάιρ. Μία λιγότερη δηλαδή για τα «λιοντάρια» σε σχέση με την ενδεκάδα στον αγώνα με τον Παναμά.

Φλυαρία και… κάρτες
Η φλυαρία ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου στο Καλίνιγκραντ. Με την Αγγλία να έχει μια μικρή υπεροχή των κινήσεων, χωρίς όμως να σημαίνει και κάτι, αφού ο Κουρτουά ελάχιστες φορές χρειάστηκε να επέμβει, όπως έκανε στο 3’ στο γύρισμα του Βάρντι.

Τρία λεπτά μετά ένα μακρινό σουτ του Τίλεμανς εξουδετερώθηκε από τον Πίκφορντ, ενώ στο 10’ από σύγχυση στην άμυνα της Αγγλίας ο Μπατσουαγί έκανε την προβολή, με τον Κέιχιλ να προλαβαίνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του εξουδετερωμένου, Πίκφορντ. Μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για το Βέλγιο στο 27’ με το σουτ του Φελαϊνί να αποκρούεται από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους. Το Βέλγιο με δύο κίτρινες κάρτες που πήραν οι Τίλεμανς και Ντεντόνκερ απόκτησαν προβάδισμα 5-2 στην κατηγορία Fair Play (κάρτες) και η 2η θέση ήταν δική τους.

Το τέλος του πρώτου μέρους το ακολούθησαν αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους που βρίσκονταν στις εξέδρες, ως μια «διαμαρτυρία» για το θέαμα που παρακολουθούσαν.

Μια ενέργεια έκρινε το ματς
Τα δεδομένα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Αντνάν Γιανουζάι με προσωπική ενέργεια, τρίπλα στον Ρόουζ και διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Πίκφορντ για το 1-0.

Η Αγγλία δεν έδειχνε ιδιαίτερη διάθεση να αλλάξει το εις βάρος της αποτέλεσμα, αν και στο 66’ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Βάρντι, ο Ράσφορντ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως το πλασέ που έκανε αποκρούστηκε από τον Κουρτουά.

Το Βέλγιο αφού σκόραρε έγινε περισσότερο ουσιαστικό στο παιχνίδι προφυλλάσοντας την εστία του. Έδωσε την κατοχή στην Αγγλία, η οποία δεν έδειξε να καίγεται ιδιαίτερα για να φτάσει στην ισοφάριση. Ένα φάουλ του Ράσφορντ στο 81’ που κατέληξε άουτ και ένα σουτ του Ρόουζ στο 83’ που διώχθηκε με προβολή από τον Φελαϊνί οι σημαντικότερες ευκαιρίες των Άγγλων για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Αντίθετα, το Βέλγιο ήταν αυτό που έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν στο 89’ ο Μέρτενς σούταρε για να διώξει εντυπωσιακά ο Πίκφορντ.

Στο 91’ το Βέλγιο έχασε κι άλλη ευκαιρία, με τον Φελαϊνί να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στατιστικά
* Σε ηλικία 19 ετών και 264 ημερών ο Ράσφορντ γίνεται μόλις ο τέταρτος teenager που εκκινεί βασικός σε ματς τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου με τα «Τρία Λιοντάρια». Είχαν προηγηθεί ο Λουκ Σο, ο Ραχίμ Στέρλινγκ και βεβαίως ο Μάικλ Όουεν.

* 25 χρόνια και 251 ημέρες είναι ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας Αγγλίας. Είναι ο δεύτερος νεαρότερος μέσος όρος ηλικίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, όταν η Σουηδία είχε παραταχθεί με ενδεκάδα που είχε μέσο όρο 25 χρόνια και 207 ημέρες.

* Το πρώτο γκολ της καριέρας του Γιανουζάι με την Εθνική Βελγίου μετά από εννέα συμμετοχές!

Οι ενδεκάδες του αγώνα:
Αγγλία (3-1-4-2): Πίκφορντ – Τζόουνς, Στόουνς (46’ Μαγκουάιρ), Κέιχιλ – Ντάιερ – Αλεξ Άρνολντ (79’ Γουέλμπεκ), Λόφτους-Τσικ, Ντελφ, Ρόουζ – Ράσφορντ, Βάρντι.
Βέλγιο (3-4-2-1): Κουτουά – Βερμάλεν (74’ Κομπανί), Μπογιατά, Ντεντόνκερ – Τσαντλί, Ντεμπελέ, Τιέλεμανς, Γιανουζάι – Φελαϊνί, Θόργκαν Αζάρ – Μπατσουαγί.
Keywords
Τυχαία Θέματα