ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1: Πρώτη εκτός έδρας νίκη, για τον Μπάλντοκ (highlights)

Το γρήγορο γκολ του Τετέ, βοήθησε τον Παναθηναϊκό να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, είχε καλή κυκλοφορία, αλλά του έλλειψαν οι καλές τελικές προσπάθειες. Ο ΟΦΗ ήταν πολύ ανταγωνιστικός στο ντεμπούτο του Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο του, αλλά δεν απέφυγε τη δεύτερη σερί ήττα του στο “Γεντί Κουλέ”.

Μέσα σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε η αναμέτρηση του Ηρακλείου. Σε μία πολύ συγκινητική στιγμή, πριν από την έναρξη του αγώνα, οι ένδεκα βασικοί, κάλεσαν όλο τον πάγκο και το

σταφ και όλοι μαζί σήκωσαν αγκαλιασμένοι ψηλά την φανέλα με το νούμερο 32 του Τζορτζ Μπάλντοκ. Μετά τον Ιωαννίδη, οι «πράσινοι» έχασαν και τον Σπόραρ πριν από τον αγώνα και ο μόνος διαθέσιμος επιθετικός, ήταν ο Γερεμέγεφ.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, υπήρχε ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πώς θα παρουσιαζόταν ο ΠαναθηναΪκός μετά το σοκ της απώλειας του Τζόρτζ Μπάλντοκ. Το ματς είχε εντυπωσιακό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει γκολ στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Τετέ μετά από κλέψιμο του Κώτσιρα πήρε την μπάλα από τον Τζούριτσιτς εκτός περιοχής και με αριστερό συρτό σουτ άνοιξε το σκορ, παρά την προσπάθεια του Χριστογεώργου για το 0-1! Όγδοο ματς πρωταθλήματος αυτό, που δέχεται γκολ ο ΟΦΗ!

Τρία λεπτά αργότερα μετά από τη σέντρα του Γκονθάλεθ, ο Ντραγκόφσκι έδιωξε προ του Νους, ο Χατζηθεοδωρίδης κέρδισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Στο 23ο λεπτό, οι «πράσινοι» βγήκαν άψογα στην αντεπίθεση με τον Μπακασέτα να πατά περιοχή από τα δεξιά, ο Λαμπρόπουλος έβαλε την κόντρα στην προσπάθεια του αρχηγού και ο Γερεμέγεφ με υπερένταση διεκδίκησε τη μπάλα, αλλά έκανε φάουλ στον Χριστογεώργο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήταν η δεξιά του πλευρά με Κώτσιρα και Τετέ, με Χατζηθεοδωρίδη και Νους να απειλούν κυρίως για την κρητική ομάδα. Στη δεξιά του πλευρά, δημιουργήθηκε το ρήγμα και στην καλύτερη φάση του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Γιουνγκ ντρίμπλαρε τον Μπακασέτα, έκανε το δεξί σουτ και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Στις καθυστερήσεις, μετά από τη σέντρα του Γκονθάλεθ από τα δεξιά, ο Σενγκέλια προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ντραγκόφσκι, αλλά ο Πολωνός έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

ΚΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ…

Ο ΟΦΗ μπήκε με περισσότερη ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί κυρίως να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ. Μέσα σε ένα λεπτό η ομάδα του Ράσταβατς απείλησε δύο φορές. Αρχικά στο 55ο λεπτό, ο Σενγκέλια δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι και λίγο αργότερα το δυνατό μακρινό σουτ του Καραχάλιου, έβγαλε με δυσκολία ο Ντραγκόφσκι και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Νους κόντραρε στα σώματα.

Η πρώτη τελική προσπάθεια για την ομάδα του Αλόνσο, ήρθε από στη μένη φάση. Στο 61ο λεπτό ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Αράο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 72΄ένας από τους κορυφαίους παίκτες των «πράσινων», ο Τετέ επιχείρησε το σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Χρηστογεώργος απέκρουσε. Στα τελευταία λεπτά, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους «πράσινους» ο Νίκας, ο οποίος λόγω της απουσίας Ιωαννίδη – Σπόραρ έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Γερεμέγεφ.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Χατζηθεοδωρίδης, Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς, Καραχάλιος, Φούντας, Νους, Σενγκέλια, Γιούνγκ

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τετέ, Μπακασέτας, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ

Keywords
Τυχαία Θέματα