Ολυμπιακός – ΑΕΚ 76-70: Πέρασε στον τελικό με ένα καλό δεκάλεπτο (hls)

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, επειδή κατάφερε να ανταποκριθεί στις… παγίδες και τα τρικ που αναγκαία ο προπονητής της ΑΕΚ επέβαλε λόγω των συνθηκών. Η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς τον Παππά, τον Ανγκόλα και το Λάνγκφορντ.

Η καλή άμυνα της Ένωσης που φρόντιζε να είναι κλεισμένοι οι διάδρομοι, ρισκάροντας τα σουτ του Ολυμπιακού

έβγαλε εκτός ρυθμού τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Την ίδια στιγμή o Φλιώνης και ο Χάμερ είχαν μπει σε Μουντ ημιτελικού, κοίταξαν στα μάτια τους ερυθρόλευκους και πραγματοποίησαν εκπληκτική επιθετική βραδιά.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε δύο δικούς του Έλληνες να βγουν μπροστά και να καθαρίςουν τη μπουγάδα. Το Σάσα Βεζένκοφ που τελείωσε το παιχνίδι με double double και τον Κώστα Παπανικολάου που για δεύτερο συνεχόμενο ματς είχε εκπληκτικό ρυθμό στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να δείξει την πραγματική του ταυτότητα μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Σε αυτό το σημείο βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με διαφορά 18 πόντων, ανεβάζοντας την ενέργεια του στην άμυνα και δημιουργώντας συνθήκες με γρήγορες επιθέσεις τις οποίες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι αντίπαλοι του.

Ακόμα και έτσι όμως η ΑΕΚ δεν παρέδωσε τα όπλα δεν παραδόθηκε και στην τελευταία περίοδο μάζεψε τη διαφορά. Την έριξε σε μονοψήφιο αριθμό, αγχώνοντας τον Ολυμπιακό που βρήκε όμως, λύσεις εξαργύρωσε την ποιότητα του και τελικά θα παίξει την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα